Siemens prima locomotiva

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

gicu

Well-Known Member
22 Aprilie 2008
297
1
Tg-Jiu
hobby-trenulete.blogspot.com
WEBSITE
http://hobby-trenulete.blogspot.com/
YAHOO
cornea.gigi
LOCATION
Tg-Jiu
Prima locomotiva electrica facuta de Siemens in anul 1879 se afla la Muzeul German din Berlin. Aceasta locomotiva era construita dintr-un motor care era aseza pe un batiu de lemn si care era alimentata prin sine la o tensiune de 120-150 v printr-un pantograf care a fost facut tot de el asezat sub masinarie . Aceasta avea o putere de 2,2 kw , un cuplu de 75 kN , o greutate de 954 de Kg , si dezvolta o viteza de 7 Km/h .
La accea vreme toti erau uimiti cum de functioneaza asa ceva fara sa nu scoata fum , cind la aceea perioada totul mergea pe abur.
Tot el a construit si pt. aceasta locomotiva trei vagoane ce semanau mai degraba a niste bancute pe roti in care erau asezati cite 3 oameni de o parte si de alta a acesteia .
Mai multe date si o imagine cu aceasta masinarie precum si fotografii ale acesteia se poate vedea aici:
http://www.deutsches-museum.de/verkehrszentrum/sammlungen/schienenverkehr/lokomotiven/1-elektrische/
 
La vremea aceea, locomotiva de tipul acesta era doar o curiozitate, nefiind pusa in aplicare din cauza alimentarii, risc mare de a te electrocuta. Dealminteri chiar si pasagerii erau pusi pe parti opuse, ca la un adica daca cumva le atarna picioarele pe jos sa nu atinga decat o polaritate. Trecerea la nivel cu sau fara bariera, era un risc incomensurabil. Pana la aparitia pantografului aerian, nu s-a putut implementa la scara larga aceasta aplicatie.
Totusi e demn de admiratie aceasta locomotiva electrica. Sa nu uitam cum arata Clujul in anii aceia!