Sharky si actualele machete !

• In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Calin_CBR

Active Member
22 Decembrie 2016
192
0
Hunedoara
YAHOO
bebe7400
Si eu am achizitionat ieri cateva camioane, la fel de frumoase ca si al tau :p . La mai multe pentru amandoi! :wink:
Sper sa nu o iei ca ofensa sau sa te superi, vreau doar sa fii corect informat - scara este "H0", adica "hash zero" nu "hash o" asa cum am crezut si eu la inceput... :wink:

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
@ Calin CBR
@ Sharky

Faceti confuzie amandoi

Scara este 1:87

Modele H0, ruleaza pe ecartamentul de 16,5 mm si corespunde ecartamentului cuprins intre 1250 si 1700 mm

Modele H0e, ruleaza pe 9 mm si corespund ecartamentului real cuprins intre 650 si 850 mm

Modele H0m, ruleaza pe 12 mm si corespunde ecartamentului real cuprins intre 850 si 1250 mm

Deci H0 nu este o scara, vezi vagoanele de calatori de la Piko, Roco si mai stiu eu cine care ruleaza pe H0 dar sunt la scara 1:100

In alta ordine nu este gresit sa se spuna si HO desi uzual este H0 (H Zero)

Toate cele bune

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
@ iksxl

scrie H0 ca asa s-a impamantenit adica in traducere "merge pentru scara 1:87" dar camionul poate fi 1:100 fara probleme

daca vrei sa vezi exact la ce scara este masoara-i dimensiunile si imparti dimensiunea reala la ce ai masurat rezultand scara

alt exemplu: am o locomotiva americana diesel de manevra, pe ia scrie H0 adica merge pe ecartament de 16,5 mm dar daca o pun lanaga o locomotiva 1:87 este aproape de doua ori mai mare :!: :?: :!:

@ Calin

Nu H0e nu inseamna N, H0e inseamna scra 1:87 ce merge pe linie cu ecartamentul de 9 mm adica, vezi reportajul tau, mocanita pe linie de 800 mm ecartament sa zicem

Nu H0m nu inseamna TT, H0m inseamna scara 1:87 ce merge pe linie cu ecartament de 12 mm adica, vezi iar reportajul tau, mocanita pe linie de 1000 mm ecartament

TT inseamna scara 1:120

N inseamna scara 1:160

L

lok

Guest
@Calin_CBR

numai ca ecartament. distanta intre traverse e alta. la H0m si H0e e alta distanta intre traverse decit la TT sau N.