Set de trei vagoane de Tipul AVA 200 salon - A.F.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.033
2.534
Iași
LOCATION
Iași
macleod a spus:
Daca tot suntem la capitolul noutati, mai stie cineva vreo estimare pentru vagoanele intercity de la AF ?

Iunie-Iulie

Precizare, vagoanele nu sunt numai pentru IC. Ele circula in garnituri „curate” IC si rapid, in trenuri de lung parcurs IC si rapid cu alte serii de vagoane si ocazional pe accelerate.
De cateva ori pe acceleratul Iasi - Timisoara, tren de noapte, vagonul de clasa 1 a fost AVA 200 salon.

Si am vazut ca se face o confuzie, vagonul BAR nu este vagon restaurant!



Set de trei vagoane de Tipul AVA 200 salon pentru trafic intern şi extern aparţinând Că’ilor Ferate Române. Epoca VI.

Vagoanele 50 53 10-70 101 -4; 50 53 21-76 075 -1; 50 53 21-76 053 -8

Vagon de calatori clasa 1 al CFR pentru distante lungi in trafic intern si international.
50 53 10-70 101 -4




Vagon de calatori clasa a 2-a al CFR pentru distante lungi in trafic intern si international.


50 53 21-76 053 -8



50 53 21-76 075 -1

 
Uite o veste buna ca ultima data stiu ca era dat ca aparitie prin august. Mai usor cu banii de concediu ca trebuie sa ne luam setul de vagoane :D
De vagonul bar stii ceva ? Ca nu am auzit nicio estimare pana acuma, as zice la plezneala ca ar trebui sa vina prin septembrie-octombrie (desi nu ar fi fost rau sa vina toate la pachet, macar stiam ca dam faliment o singura data) :D
Una peste alta eu le astept cu mare interes, ca cel putin la 1:1 imi plac foarte mult si din primele poze pe care le-am vazut ieseau de calitate extra (de fapt cum ne-am obisnuit deja de la AF).
Si daca tot esti asa de bine informat, sa indraznesc sa te intreb daca stii ceva zvonuri oficiale pe termen mai lung (aka ce bunatati ni se mai pregatesc) ? Sau trebuie sa fie surprize surprize ?
 
cfr

<r>Paste fericit tuturor!!! Si eu astept aceste vagoane cu mare interes si voi urmari constant acest topic. Cred ca la ora aceasta nu sunt informatii oficiale despre data aparitiei lor,ci doar estimari. Nici cei de la AF nu au estimat nimic,din cate stiu. Astept sa aud vesti de la voi <E>:wink:</E></r>
 
@Macleod,

la modul serios, acest forum nu este un chat, pentru chat se foloseste messenger, skype, etc.
Daca folosim forumul pe post de chat toata informatia utila se pierde intre mesaje, de aceea aici nu sunt incurajate discutiile inutile si nici nu se dau premii pentru numarul de posturi.
 
Da, setul va fi disponibil din data de 4 octonbrie.

De marti seara probabil vom vedea vagoanele prezentate pe forum.
 
Avand in vedere ca avele rosii se vand cu 180 iar t2s-ul care este ceva mai detaliat cu 210, pretul la set unde vagoanele sunt la nivelul t2s-ului va fi in jur de 600-600 si un pic.

Daca nu ai informatia de la producator sau de la un distribuitor te rog sa te abtii de a pune preturi eronate.
 
Prezentare vagoane Amintiri Feriviare

<r>Avem placerea sa va anuntam ca in data de 4 octombrie 2011, ora 15:30, va avea loc la magazinul "Trennet", Calea Grivitei nr. 204A, prezentarea oficiala a setului de vagoane CFR, cod 25003.<br/>
<br/>
<URL url="http://i109.photobucket.com/albums/n55/Dadu_01/Lansare%20vagoane%20AF/25003a.jpg"><s></s><IMG src="http://i109.photobucket.com/albums/n55/Dadu_01/Lansare%20vagoane%20AF/th_25003a.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
Va asteptam cu placere</r>
 
Probabil cei care ma cunosc vor rade de mine cand vor citi ce voi scrie si vor gandi ca mi s-au tocit coltii si nu mai pot musca. Dar de data asta nu prea am ce sa comentez: vagoanele sunt OK si doar faptul ca le cunoastem foarte bine si putem pune mana imediat pe original ne ajuta sa cautam bubele. Din ce am putut observa, vorbim de o constructie noua, desi ma asteptam sa se foloseasca matritele ACME si LS Models cu care s-au scos vagoane DB. Si boghiul este nou, cu prindere cu pivot cu cleme - in sfarsit s-a renuntat la grosolania aia de holzsurub iar boghiul a capatat ceva mai multa libertate, foarte importanta la intrarea sau iesirea din rampe si pante!
Dar... ei bine, exista un "dar": cateva bube tot exista.
In primul rand boghiul: parca nu mai e atat de fin ca cel vechi iar cablurile dispozitivului antipatinaj sunt doar niste caricaturi, fara clemele de prindere care se gaseau frumos lucrate la cele vechi. Din cate spunea Horia, boghiul vechi era facut pe matrita lui LS Models, ceea ce spune totul. Acum vorbim, din pacate, de un boghiu ACME. Iar cablurile alea sunt gri, usor translucide, si nu negre, ca in realitate. Vagonul real are aceste cabluri doar pe partea cu toaletele (deci 4 bucati), in timp ce jucaria are 8 bucati, la fiecare cutie de osie si par a fi lipite, ceea ce face inlaturarea mai greoaie. Se insista in continuare si in mod stupid la realizarea burdufului de protectie a arcului elicoidal al suspensiei secundare din plastic gri, in timp ce in realitate este negru semi-mat (cauciuc). Mare noroc e ca se poate vopsi usor, avand in vedere ca e piesa separata de cadrul boghiului. O alta mare lipsa - nu s-a prevazut un montaj facil pentru amortizorul longitudinal, care ar da bine daca ar fi fix pe boghiu si s-ar roti o data cu el! Pentru un boghiu de constructie noua, asta e o mare, mare lipsa! Un plus la boghiu: inscriptionarea ampatamentului.
Tampoanele sunt functionale si placa de intercomunicatie mobila - stiu ca multi dintre voi se vor bucura de aceste mici detalii, dar eu nu vad un prea mare folos din asta. Dar talerele n-ar trebui sa fie gri, ca si traversa frontala si corpurile? Burdufele de intercomunicatie sunt reconstruite, sunt mate, ceea ce e foarte bine! As cumpara 6 seturi de burdufe cu placi de intercomunicatie ca sa le schimb pe cele de la vechile AVA200 rosii!
La indicatorul de traseu este vopsit numarul de vagon, ceea ce e putin cam aiurea - adica vagoanele astea ar trebui sa stea strict in ordinea 1, 2 si 3 dupa locomotiva! De ce?
Cutia are la partea inferioara, in zona culiselor usilor, niste tuturoaie ar caror rol marturisesc ca nu il stiu (poate ma ajuta cineva) care au fost corect executate si la model, doar ca sunt mult prea firave si nu s-a prevazut pe fata interioara niste intarituri, care ar putea servi si la clipsarea sasiului! Sunt sigur ca astea se vor rupe primele, mai ales ca si chinezul a facut-o! Reparatia in schimb pare a fi dificila datorita suprafetei mici de lipire in cazul ruperii (nici chinezului nu i-a reusit bine).
Cablurile de incalzire sunt la fel de proaste!
Boghiurile au lamele de culegere a curentului (o singura polaritate pe boghiu) - astept teste de iluminare - nu stiu daca carcasa este transparenta ca la versiunea rosie sau nu! Nu exista lamele alunecatoare intre sasiu si boghiu, asa cum sunt cele de la Roco, Tillig, sau, mai nou, Trains Addicted. Deci tragi un fir care va ramane ca un cordon ombilical intre vagon si boghiu.
O sa le bibilesc cu atentie in perioada imediat urmatoare, si daca e cazul, voi reveni!

Pentru ACME / AF: se pot remedia usor detaliile mult prea sensibile la atingere, burdufurile de protectie a arcurilor si cablurile de la antipatinaj se pot face negre, se poate renunta la montarea nejustificata a 4 dintre cablurile de la antipatinaj si se poate gasi o solutie de montare a amortizorului longitudinal pe lonjeronul boghiului, cu scurtarea suportului care il fixeaza pe cutia vagonului pentru a asigura un spatiu de lucru pentru boghiu. Ce am scris aici sunt interventii minore, realizabile fara costuri suplimentare mari! Totul tine de interesul de a perfectiona jucaria.
 
Acum ca avem in colectie setul de AVE salon urmatorul pas din partea AF este sa scoata vagonul BAR (o sa il avem la anul) , vagonul pentru persoane cu handicap seria 84-87, vagonul de dormit 70-91, vagoanele cl 1, cl 2 si BAR inscriptionate "EXPRESS", cl 2 seria 21-86 si cl 1 seria 10-90 pentru compunerea trenurilor catre Ungaria si Austria.
 
Intr-adevar, seria acestor vagoane inscriptionata "Express" a scapat (si mi-a scapat, desi iubesc IC-ul de SV) intrebarilor din interviu. Ca o critica totusi a setului pentru ca e cam greu de remediat (cel putin pentru mine): Daca am vagoanele 1,2,3 de ce naiba nu "merg" undeva? Un Bucuresti Nord etc. nu se putea scrie pe acolo? Sau te pomenesti ca s-a ars afisaju' si nu "e" bani de reparatii.