Set de trei vagoane de Tipul AVA 200 salon - A.F.

mity

Well-Known Member
Trenulist
22 Februarie 2016
1.050
2
Braila
www.trenuletze.ro
WEBSITE
http://www.trenuletze.ro
YAHOO
dumitrucoman
LOCATION
Braila
Salutare!

Prietenul meu care a dorit aceste lumini galbene este FAN lumini galbene si beculete. :lol: Gustul lui.

Eu m-am apucat de ale mele.
Am folosit riglete HGD un pic modificate. :wink:

Momentan au primit riglete doar un vagon de cl2 şi cl1.

Vagon cl 2 

Gyuri

Active Member
Trenulist
14 Septembrie 2010
129
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
in ziua de azi nu mai tine valoarea recomandata a rezistentelor de limitare a curentului pentru LED-uri. Exista LED-uri super-bright, care nu sunt mai scumpe decat cele uzuale (sau sunt ieftine din simplul motiv ca se consuma in cantitati mari). De multe ori a trebuit sa reduc curentul LED-urilor sub 1 mA, folosind rezistente de ordinul 10-22kOhmi, ca sa nu lumineze prea tare.

In alta ordine de idei, eu personal prefer sa folosesc riglete digitale, chiar si in cazul utilizarii in analog. Pot sa reglez astfel intensitatea luminoasa dorita (fara sa schimb valorile rezistentelor), pot configura ce iesiri sa fie functionale in analog, in caz de folosire in DCC, nu trebuie sa mai modific nimic, si nu in ultimul rand, ele functioneaza la o tensiune mult mai mica pe sine.

Exemplu concret, iluminatul din EA 60, in analog porneste undeva peste 10Vdc. Si asta pentru ca in configurarea cu farurile centrale pornite, sunt 4 LED-uri inseriate. Tot asa sunt concepute si sistemele de iluminat pentru analog. Locomotiva porneste la 5 Vdc, iluminatul la 8-10 volti.

Gyuri
 

ionut07

Well-Known Member
20 Februarie 2016
274
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Intrebare, intrebatoare. Instalatia cu lumini de capat rosii prezentata cu ceva timp in urma, se potriveste ca dimensiuni la prima serie de vagoane AVA200 (rosii) si daca se va putea cumpara de undeva, pret? Multumesc!