seria 230 cfr

  • #STAIACASA

udrea

Member
Trenulist
3 Noi 2009
32
0
Braila
LOCATION
Braila
Ma poate ajuta cineva cu planurile locomotivei cfr seria 230? As dori planuri cat mai detaliate atat pentrui masina cat si pentru tender. Doresc sa o fac la scara 1 la 25 din carton .Multumesc!
 

catalin

Well-Known Member
Trenulist
24 Apr 2007
2.868
54
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Salut,

mai jos ai planurile masinii asa cum au venit din Germania in anul 1927.
Probabil cunosti istoria locomotivei, stii ca este un P8 cu mici adaptari.

ce ai mai jos sunt planurile FARA micile adaptari romanesti, adaptari firesti aparute ca urmare a folosirii la CFR dar si trecerii timpului (masina a fost folosita la noi 6 decenii). Mare parte din modificari le gasesti povestite pe forum la subiecte dedicate "ceferizarilor".

Pentru ca planurile sunt niste "cearceafuri" care depasesc posibilitatile mele casnice de scanare, nu pot sa ti le trimit decat pe bucati.
Cineva mai mester ca mine le poate pune intr-un singur desen.Ca si in cazul altor useri, te incurajez sa pui intrebari daca ai nelamuriri, la subiect nu in MP pentru ca materialul sa foloseasca si altor doritori. Sunt disponibile inclusiv cateva mii de fotografii facute cu 230-uri CFR de subsemnatul (in special detalii). Candva cochetam si eu cu ideea ceferizarii si 230-ul era "top of the list"...

In functie de epoca ce te intereseaza, iti voi spune ce trebuie adaugat/scos din desenul de mai sus.

tenderul:la noi a fost inlaturat imediat rezervorul de gaz de deasupra cutiei de scule (cilindrul ala din spate) dar s-a adaugat buncarul de pacura la care nu am cote. Poate se indura cineva sa puna o schita cotata, ca toata lumea imi cere, dar daca nu-i....
 

scristi

Well-Known Member
Trenulist
12 Sep 2016
386
27
Braila
YAHOO
s[email protected]
LOCATION
Braila
Salut Catalin, avand in vedere ca in subiect spui ca ai multe poze cu aceasta serie de locomotive si anume 230.000, poti pune la dispozitia tuturor cateva poze cu injectoarele aflate sub marchiza in stanga si in dreapta ei?
Multumesc anticipat.
 

catalin

Well-Known Member
Trenulist
24 Apr 2007
2.868
54
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Sper sa te ajute cu ceva:

fochist :

mecanic:

Mai sus sunt cele doua injectoare Friedmann instalate pe 230.516 cand inca mai functiona. Mai jos este injectorul montat pe 230.039 (mecanic, la fochist nu mai este nimic):