Semafor dublu suspendat

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Semafor dublu suspendat

Semaforul este gandit pentru amplasarea deasupra celor doua linii ce intra in tunelul din partea dreapta a dioramei mele! La mijloc va fi montat inca un mic semafor rosu pentru avarie!
Pentru punte am folosit mult controversatul forex de 2,5 mm grosime. Pentru balustrade am folosit sarma galvanizata de 0,5 mm, din comert, de la fero-metale!
Masca semaforului este facuta din obisnuitele mele piese de lego! Confectionarea dupa metoda SEMAFOR 1 si SEMAFOR 2 !
Pentru confectionarea obloanelor para-solare, am folosit tabla de la o cutie de bere dupa metodele descrise la SEMAFOR PITIC sau la adresele de mai sus!

Stalpii de sustinere nu sunt altceva decat cuie de plastic folosite de constructori la fixarea placilor termo-izolatoare pe peretii blocurilor de locuinte. Acestea au avantajul unui profil simpatic, a unui terminal lat la un capat, pentru fixarea pe placa podelei semaforului, si au la celalalt capat, striatiuni excelente pentru introducerea si fixarea in gauri adecvate facute pe blatul dioramei!
Scarita este decupata dinr-un cos de paine sau o sita din comert! Dupa decupare trebuie finisata frumos cu smirghel pentru a inlatura bavurile taieturilor! Va asigur eu ca va scapa de multa munca si bataie de cap cu confectionarea uneia din sarma sau din altceva!Bafta
 
@LDH

Nu am leduri :( , e super usor de schimbat! Cand oi avea din acelea mici cum vinde Rally vreau sa le fac pe toate in trei culori! Sa vedem peste o luna ca sunt in proces pentru recuperarea costurilor tratamentului cu sotia fostului patron si daca intru in bani imi iau leduri de la Rally si le schimb pe toate!
Domnule LDH te rog din suflet sa-mi dai un sfat cu privire la cum trebuie inscriptionat si semnalizat un astfel de semafor suspendat! Eventual poze!

Multumesc!
 
Salutare
Improspatez si io postul lui Prognosis cu ceva ce am facut zilele astea
Am facut un semafor suspendat dublu , am folosit leduri de 3 mm diametru pentru stalp si grinda am folosit sina , am lipit cate 2 sine pentru a forma grinda si la stalp am facut la fel , legaturie LED urilor le am facut astfel: am lipit + ul de grinda si am tras lita de la fiecare minus mai urmeaza vopsit si facuta carcasa semaforului si e gata
 
Las la o parte faptul ca nu am avut material din ce sa corpul semaforului mai am destul timp pana sa pun semafoare si altele pe diorama deoarece e in constructie
 
Toate semafoarele mele de iesire, sunt realizate deja in atelier in trei culori. Motivul pentru care nu le-am montat inca este ca mai lucrez la sitemul electronic de control si implementarea lui presupune un volum de munca pentru care nu am avut timp programabil pana in prezent, (dat fiind faptul ca Diorama de la Slobozia este complet automatizata). Urmeaza in viitorul apropiat!
Semaforul suspendat nu este de iesire. Este un semafor de siguranta la intrarea in tunel.
 
Modelistii sunt obligati, din lipsa de spatiu sau din alte motive, sa faca tot felul de simplificari.
Pentru semnalizare consultati http://www.railwayfan.ro/index.php?ml=17 si fotografii cu situatii reale :) .
 
Sincer mult mai interesanta si mult mai pe intelesul meu a fost manualul de pe vremea lu pazvante, care este scanat ca jpeg-uri si postat pe undeva prin forum.
Adica aici http://www.forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1966.
Sincer mi s-a parut foarte interesanta deoarece doar aici puteai sa deduci din desene 'beyond any reasonable doubt' ce e aia viteza stabilita si viteza redusa, plus ca avea destul de bine detaliate niste situatii privind semnalizarea in gari.