segment diorama TT

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

gicu

Well-Known Member
22 Aprilie 2008
297
1
Tg-Jiu
hobby-trenulete.blogspot.com
WEBSITE
http://hobby-trenulete.blogspot.com/
YAHOO
cornea.gigi
LOCATION
Tg-Jiu
Prezint aici un mic segment de diorama la scara TT.Nu m-am inspirat din niciun model de diorama prezentat si am facut totul cum mi-a venit la indemina si sa semene cit de cit cu un peisaj din realitate .
S-au folosit elemente de asamblat , gara , canton, bazin de apa,
sine cu tersament.
De asemenea peisajul format din stilpi , nisip , iarba verde si uscata formata dintr-o bucata de mocheta care si asa vroiam s-o arunc .
Elementele au fost lipite pe placa cu aracet si picatura probabil de aia au si albit citeva elemente de plastic , dar le voi revopsi in culorile lor originale.
Segmentul de diorama are dimensiunile de 1,40m x 0,40m.
Cam trei zile am lucrat la ea , in zilele acestea libere , dar insa mai e mult de lucru asa ca o s-o prezint in continuare cu tot ce apare nou pe ea.
Iata ce a iesit:
canton


un vagon tras pe linie moarta


vedere in lungime


vedere de sus in dreptul cantonului


vedere la baza bazinului de apa


un etajat tras pe linia 2


vedere printre vagoane


un Taur tras in fata cantonului pt. schimbare de trecere pe linia 1


vagoane trase in fata garii pregatite de plecare


imagine din fata garii


deocamdata atit , o sa revin cum apar noutati.
 
nu arata rau. felicitari. desigur, mai trebuie bibilit pe alocuri. iarba mi se pare un pic cam mare pentru scara TT. nu ar fi mai bine sa folosesti o iarba noch la scara TT? si poate pui si ceva pietris pe la terasamentul de plastic al liniilor.
 
asteptam cu nerabdare evolutia. mi-ai facut o pofta nebuna sa mesteresc si eu la o diorama la TT. imi plac toate scarile de aceea am decis sa fac cate putin la fiecare scara.
 
Mă bucur să văd că mai apar Âşi lucrări la TT ceace imi aduce aminte de prima mea dioramă realizat la TT cu foarte mulĂži ani in urmă, despre clădiri vroiam să iĂži zic că parcă nu prea sunt de acolo mă refer la cele la HO, dar cu siguranĂžă vei gasi clădiri la TT, in rest bagă cosasii la treabă Âşi aÂşteptăm evoluĂžia lucrărilor Âşi poate faci o poză de sus dacă se poate, succese :D :aplauze:
 
@gicu : Laudabile dezvoltari la TT, eu caut cladiri exemplu la Rally constructii care sunt compatibile si HO/TT, asta e , TT-istii suntem cumva prizonierii ofertei Tillig-rulant,-Piko,Kuehn, Noch ,Kibri, la ce gasim la dealeri....Ei aduc la HO si N...restul... :confused:
 
Se lucreaza si in continuare avind in vadere frigul de afara
s-a adus un vagon pt. muncitori


s-a transportat in continuare nisip , lemn , carbune


si o panorama a segmentului vazuta din avion


s-au luat mai multe imagini pt. a vedea mai bine punctele de lucru si zonele care trebuie mai bine atacate.

si aici o imagine luata din fata garii
 
se lucreaza intens la segmentele de diorama TT
va aparea un segment unde va fi un depou pt. locomotive cu abur , se lucreaza la terasamentul sinelor , se configureaza traseul acestora
s-a luat o placa de OSB pe care s-au aplicat sinele TT se constriueste terasamentul acestora
se toarna aracet peste placa , dupa care se intinde cu ajutorul unei pensule , peste care se toarna nisip , care si acesta la rindul lui se imprastie uniform tot cu pensula peste aracetul turnat inainte



se transporta la greu carbune si lemne pt. locomotivele cu abur , pt. ca au mult de lucru pina apare si se construieste si depoul destinat lor



o sa fie adus si un cantonier pt a supraveghea traficul unde se circula cu regim special datorita lucrarilor din zona .
deocamdata atit , se va reveni in curind cu stadiul lucrarilor.