Se fura fotografii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
Da, subiectul pare bine incadrat la "Discutii pe marginea linie", cu ata mai mult cu cat, nu de mult, ne-a mai parasit un coleg de forum motivand plecarea prin furtul fotografiilor si postate aiurea.

Dar nu cu asta vreau sa va plictisesc ci cu altceva.

Partea I

Daca mai tineti minte, daca nu aruncati un ochi AICI<i></i>, ca, pornind de la o fotografie pusa de Florin (Gam3) cerand ajutorul pentru identificarea camionului am spus ca sigur nu este Bussing si am argumentat cu o fotografie de pe forumul Axis History Forum, in bunul obicei de a specifica autorul sau sursa.

Bun, veti zice, si ce este cu asta?
Este normal sa specifici sursa sau autorul ca sa nu intri in conflict cu cine nu te astepti.

Pai da, daca la noi, ma rog, la unii dintre noi este normal sa specificam sursa fotografiei si facem mare caz ca romanii in sus si in jos, ca fura, ca se folosesc de fotografiile altora iote ca si altii, ce se cred mult mai scoliti si destepti ca noi, recte cel care a pus fotografiile cu Bussing-ul pe Axis History Forum, face exact acelasi lucru.

Mai mult chiar, in prostia lui ca nu o sa fie prins, plaseaza fotografia in WWII
Daca traba cu furatul mai treaca mearga dar chestia cu plasatul imaginii in WW II este de Gaga.

Ma gandeam sa-i atrag atentia dar mi-am dat seama ca nu merita si, sigur, o sa dau si acolo peste acelasi specimen, desi de alta nationalitate, pe care-l intalnim si pe la noi.
 
Partea a II-a

Pe forumul cu pricina erau mai multe fotografii dar doua ceva mai interesante

O vedere din semiprofil a drezinei




si o vedere din spate




Drept este ca la data la care le-am vazut pentru prima oara m-a surprins, pe moment, tabla de fine de tren agatata la mijloc dar, furat de fotografii, nu i-am dat prea multa importanta si incercam sa-mi dau seama cum era vopsita masina.

Asta pana astazi.
Astazi cand, la un pahar de vorba cu Mircea Dorobantu si alti colegi de suferinta in ale trenurilor, Mircea scoate dintr-o agenda cateva fotografii, le intinde ca pe niste carti de joc pe masa, si ma invita, zambind sa ma uit la ele.
Pe moment nu am realizat de ce mi le-a aratat si credeam ca a vazut incercarea mea de a face un Bussing drezina.
Nu m-a lasat sa admir prea mult fotografiile si m-a trimis la calculator, la forumul lokomotiv, capitolul “Colectii foto personale”, subiectul lui Gam3, ultima pagina.
Nu am inteles de ce face asta ca doar acolo se facea vorbire despre un camion necunoscut.

Lucrurile s-au lamurit comparand pozele cu Bussingul cu fotografiile lui

O vedere din semiprofil




si o vedere din spate




La o succinta comparatie a fotografiilor totul s-a limpezit.
Individul de pe Axis History Forum furase, asta este cuvantul, pozele postate pe un forum de catre Mircea Dorobantu, le-a prelucrat nitel – tare tehnica asta moderna – a vopsit in culori de camuflaj lsi e-a aruncat pe forum plasandu-le intr-o alta epoca.
Nu va chinuiti sa salvati fotografiile si sa le comparati.
Am facut-o deja



Ce a facut "prietenul" cu tolba plina de fotografii vechi?
In primul rand a taiat fotografia ca sa-l scoata pe nenea din cadru – 4
A schimbat farurile normale cu cele de camuflaj –1
A inscriptionat portiera – 2
A “camuflat” masina ca sa se piarda in peisaj – 3
A scos tot ce a putut sa scoata de pe fotografie – tehnica nene, tehnica
A uitat insa sa-l scoata pe nenea ce se vede in spatele drezinei –a
A uitat sa scoata aticul cladirii din fundal – b

Ce nu a putut?

Nu a putut sa invarta rotile ca sa nu fie la fel ca in poza originala, sa puna o oglinda pe suportul usii, sa modifice capota motorului deoarece toate Bussing-urile se deterioreaza la fel.

Mai departe si mai flagrant



Ce a facut se vede usor: taiere fotografie, inscriptionare, camuflare.
Ce nu a putut?

Nu a putut sa schimbe lampile din spate – lampi de camion romanesc, SR113, 114 – c
Nu a putut sa scoata linia din stanga – d
Nu aputut scoate, sau nu a vrut, cuponul de sina – e
Nu a putut muta tabla de fine de tren intr-o laterala sub tampon – f
Nu a putut taia cablul care atarna in lateral dreapta – g
Nu a putut inchide usa din spate – h
Nu a putut scoate copertina peronului din gara desi personajul l-a scos prin taiere – i

Nu aputut schimba data la care au fost facute fotografiile,22 mai 1996, nu a putut schimba locatia fotografiei originale, Gara de Nord – Bucuresti, si nu a putut sa schimbe autorul fotografiei Mircea Dorobantu

A putut insa, si asta foarte bine, sa fure fotografiile
 
:x
Chiar vroiam sa va cer ceva detalii, dar mai bine ca am asteptat.
LDH a spus:
Ma gandeam sa-i atrag atentia dar mi-am dat seama ca nu merita si, sigur, o sa dau si acolo peste acelasi specimen, desi de alta nationalitate, pe care-l intalnim si pe la noi.
Nu mi se pare o idee buna sa nu-i atrageti atentia! Doar daca dl. Mircea Dorobantu nu depune plangere...
Felicitari pentru munca de detectiv!
 
Bravo LDH ! :aplauze:

Felicitari pentru materialul intocmit de tine. Este bine argumentat asa cum si mie imi place sa scriu materialele.
Acest lucru dovedeste o studiere atenta a fotografiilor dar mai dovedeste ceva : de ce eu nu pun poze niciodata pe forumuri sau internet si de ce la noi forumurile sunt la nivelul de stfp. La noi nu putem trece niciodata de acest nivel, in timp ce altii au poze de nivelul celor de pe Railpicture.net.

Sincer, si eu am poze mai bune insa nu vreau sa se ajunga aici din nou. Asa ca sa stea in sertar, nu vreau sa ma enervez degeaba iar si iar de fiecare data cand cineva ingroasa obrazul.

Ne meritam soarta.
 
Se pirateaza softuri, programe si ne cramponam ca se "traduce" o poza? Sa fim seriosi, asta a facut roamanul de cand se stie, asta ne-a invatat comunismul pe cei mai multi dintre noi. Asa gandeam si eu pana in 1998 cand am iesit prima data din tara, iar cand m-am trezit in Germania si am vazut ce grad de civilizatie domina asupra acelui popor imi venea sa intru in pamant de rusine. Si cati mai sunt inca in zilele noastre in stadiul in care eram eu inainte de 1998..... Pe de alta parte sa ne luam pe noi in zilele noastre....cati dintre noi au toate licentele platite pentru toate softurile pe care le folosesc? Uppsss, am pus punctul pe I....si totusi noi suntem cinstiti si dam cu piatra in "ala" care a furat o poza. Cu ce suntem diferiti???? Si asta e un mic exemplu....
Asta-i viata domnilor.....pe mine unul ma amuza cand vad ca eu muncesc sa fac ceva si vine un "agarici" (scuzati limbajul) si-si pune semnatura pe munca mea. Oricum m-as zbate ca pestele pe uscat atata timp cat in tara asta "pestele de la cap se impute"
Cat despre tinutul pozelor si a altor documente in sertar de teama ca vezi doamne le copiaza cineva....ma abtin. Dar totusi te-as intreba ceva: de cate ori ai intrat pe forum pentru a culege informatii ? Te-ai gandit ca poate si acele informatii ar putea fi insusite de altii si postate pe alte forumuri ca fiind ale lor? Ei bine, daca toti ar gandi ca tine tu n-ai mai avea ce cauta pe forum....pentru ca n-ar mai fi informatii utile pentru tine.
Ce buni suntem la aruncat cu piatra....
O zi buna domnilor!!!
 
divizia a spus:
...Pe de alta parte sa ne luam pe noi in zilele noastre....cati dintre noi au toate licentele platite pentru toate softurile pe care le folosesc? Uppsss, am pus punctul pe I....si totusi noi suntem cinstiti si dam cu piatra in "ala" care a furat o poza. Cu ce suntem diferiti???? ...


ca utilizator particular in scopuri particulare,nonprofit nu este nevoie sa platesti licenta.in cazul in care esti persoana juridica sau firma atunci trebuie sa le platesti ca altfel risti sa ti sa inchida negotul.

poza nu numai ca este furata,este si modificata pe deasupra,adica exista un anumit grad de premeditare.
insa...astea sunt "riscurile meseriei"....ori esti altruist si impartasesti pozele/planurile etc...si ti le fura altii...ori le tii in sertar si esti cel mai tare :wink:

buna dimineata domnilor!!!
 
Esti sigur ca daca esti particular nu trebuie sa platesti licente? Atunci de ce nu te duci la magazin sa ceri sa-ti dea si tie win7 ca tu nu ai firma si-l folosesti asa....ca sa te destinzi si tu dupa o zi de munca. Hai ca esti simpatic ;-)
 
Nicu4, (...)

Cand scrii ca "de aia nu pun eu poze pe forumuri" e ca si cum ai scrie ca toti cei care folosesc internetul sunt hoti si exista sanse sigure ca orice poza pusa de tine sa ajunga trucata si insusita de altii. E parerea ta, trebuie respectata (...)

Ca nu vrei sa-ti pui pozele, este alegerea ta, orice om o respecta ca pe o alegere libera a unui alt seaman.

Ca vrei sa-ti justifici actiunea de a le tine la saltea prin faptul ca tot internetul romanesc e bantuit de falsificatori, hoti, banditi, etc si sa te plangi mereu ca toti acestia urmaresc sa ia in deradere munca ta, efortul tau si daruirea ta ... poate as fi in locul tau mai atent la generalizari.

Pana la urma, in afara de putinii care stiu ca ai o colectie impresionanta si foarte valoroasa, nimeni nu ti-a cerut justificari de ce nu expui din poze. Cei care iti cunosc colectia, iti cunosc si alegerea de a nu o face publica.

Ceilalti, oricum nu stiu de existenta ei.

Daca faci public ceva exista oricand riscul de a fi transformat / copiat, dar exista si "riscul" de a fi in folosul cuiva. Pe langa cazul extrem al transformarii pozei prin mijloace de secol XX, exista si sansa ca un modelist (pasionat) sau zii cum vrei, sa scoata un model reusit ajutat si de poza ta.

Daca le ascunzi bine, exista 100 % sanse sa fie doar in folosul tau, deci, din punct de vedere al comunitatii si al memoriei colective, aportul tau sa fie 0.

Pana la urma, e doar alegerea ta ce faci cu ce iti apartine. Risc de plagiat exista si in mediul on-line, exista si in mediile scrise, exista oriunde.
Ar mai fi optiunea de a inchide toate informatiile (imagini, texte, date) intr-o grota, precum manuscrisele de la Marea Moarta, dar ce sanse sunt ca peste 2000 de ani sa nu le descopere cineva si sa le publice, chiar fara sa mentioneze pe ele ca apartin lui Nicu4 ????

In rest, sanatate Mircea.

(...) = edit by admin
 
LDH....fi bun si fa public sub semnatura cui au aparut pozele lui Mircea modificate...ca sa mai putem si noi urmari "activitatea" persoanei.......
Cred ca daca intri pe un forum si poti dovedi si corecta un post facut prin frauda,e de ajutor pentru toti si........ atunci cind vezi o semnatura,stii cu cine ai de-aface,iar curentul de opinie creat ar fi o bariera in calea unui astfel de....forumist.....de la noi sau de aiurea.....
Cu bine tuturor!
 
Buna dimineata,

Regret ca am starnit valuri si au aparut pareri pro si contra legate de a pune fotografii pe internet.

Regret deoarece nu aceasta a fost intentia mea.

Intentia, daca nu am definit-o bine in text, o repet: este aceea de a arata ca si pe alte meleaguri se practica astfel de obiceiuri si nu numai noi romanii, blamati si rasblamati de toata lumea, mai nou auzii de oarece afise puse prin metrourile din Paris, ne ocupam cu asa ceva si noi am inventat furtul si nu numai noi il practicam.

Ideea nu a fost sa manifestam toleranta pentru romanii care fura deoarece si altii fura, ideea a fost sa nu ne mai cramponam si sa aruncam la nesfarsit toate relele acestei lumi in ograda romanului indiferent unde traieste.
 
Eu cel putin am inteles bine mesajul tau si tocmai de aceea vreau sa ne aparam,cit de cit, in atare situatie..............
Am intrat pe forumul mentionat de tine si este unul "bun rau"....avem (si) acolo o mina de aur............ ,dar n-am gasit inca pozele incriminate ca sa vad autorul....sap in continuare.
Cele bune,D.
 
Buna ziua,

Cred ca se delimiteaza deja doua subiecte:
Primul: pubilcarea informatiilor detinute de persoane particulare pe internet.
Al doilea: ce se intampla cu aceste informatii in lumea virtuala.

La primul subiect as zice ca orice demers din care rezulta un obiect posibil de incadrat in arta vizuala este facuta in cea mare parte pentru a o arata altora, pentru a te exprima intr-un anume fel. Exprimarea implica un public format din cel putin o alta persoana inafara de autor. Deci sa se publice! Pe de alta parte imaginile istorice sunt atat de putine in spatiul public romanesc incat as putea spune ca e o mare pierdere sa nu publici. Mi se pare rusinos sa ne uitam in arhivele de stat ale altor tari/regiuni pentru a ne regasi istoria. Pot da aici exemplul fotografiilor lui Willy Pragher din arhiva regiunii Baden-Wuertemberg.

La al doilea: e rusinos pentru baiatul ala din Olanda daca am inteles eu bine, asta in cazul in care el este autorul modificarilor aduse imaginilor. Cred ca aici este vorba despre procentul in care se intampla incalcari ale drepturilor de autor. Noi, romanii, suntem pe calea cea buna in acest sens. Nu cred ca trebuie sa avem pareri asa alb-negre despre noi si despre ei. Peste tot se fura doar ca la ei mai putin decat la noi. Si nu din cauza ca "politia" e mai competenta, ci pentru ca oamenii sunt mai educati si civilizati.

De asemenea pot intrevedea un al treilea subiect: de ce nu se permite fotografierea in spatiul feroviar romanesc ? Cum se poate schimba aceasta? Faptul acesta duce la o lipsa acuta de informatii despre pasiunea noastra. Din cate stiu CFR-ul cu multele sale divizii este inca o companie de stat. De ce nu pot vedea in curtea lor, eu ca cetatatean platitor de taxe?

Din cate am observat pe forumul in cauza, cam nimeni nu se inghesuie sa indice sursele imaginilor postate... deci... toate sunt ale autorilor? sau exista o alta explicatie?
 
Vad ca s-a zis railpictures.net , si acolo au inceput sa apara poze cu numele site-ului scris pe ele( http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=314779&nseq=89 ) sau poze cu numele autorului scris inca o data in afara barei negre de jos(scuze, nu imi pica acum una la mana), deci se poate spune ca lucrurile degenereaza si acolo.

Cat despre internet, ne aflam in fata a ceea ce unii numesc Web 2.0, adica orice agarici de 17 ani, ambii parinti pleaca dimineata, vin seara, se culca, pleaca dimineata si asa mai departe, agariciul are un jaf de duron cu 128 ram si el, lafel ca absolut oricine, in virtutea Web 2.0, "adauga si creeaza continut" pe internet, adica din 2 click-uri isi face blog, facebook, tweeter, youtube si alte chestii unde copiaza de pe la toti si e tare-n gura ca doar nu costa nimic si oricum nu se duce nici un pasionat in mai stiu eu ce spelunca de periferie sa se ia de piept cu el, si toate astea pentru nise criterii de performanta puerile de genul rating, vizite, subscriers, groups si altii ca el; educatie si cultura sigur ca nu are ca parintii doar au capul impuiat cu prostii din alte limbi gen job, deadline, bos, meeting, credit, rata(daca le au si pe alea, ca multi muncesc-cu-carca, mai putini cu capul), ca altfel se ocupau un pic sa vada si ce face copilul, lasat prada internetului.
 
hm... n-as zice... n-a luat-o chiar razna!
Mie mi se pare interesanta! suntem doar la marginea liniei, nu?
Ce e de retinut este ca toata lumea "adauga si creeaza continut" cum bine spune shoppy.
Nu cred in schimb ca intr-o comunitate ca a noastra sau ca a celor de la Axis HF, membrii au media de varsta si statutul social dat de exemplu de shoppy. Mai e si un alt aspect. Calitatea continutului creeat si adaugat este foarte slaba, contand mai mult cantitatea si mai putin calitatea. Iar mentionarea sursei poate insemna devierea atentiei de la prostia publicata de mine la cea publicata de sursa. Faptul ca lumea web devine tot mai greu de controlat neaga dreptul de proprietate asupra imaginilor publicate? eu nu cred... sa mentionezi sursa devine o chestiune de respect de sine.
Acuma ce sa faca dl. Dorobantu? Pe cine sa se supere? pe protze (vezi postul de pe AHF)? Adica pe cine?? Sau sa nu mai publice nimic? Nici una dintre solutii nu mi se pare viabila.
Deci eu zic: dati-l pe protze putin cu nasul prin..., scrieti-va numele pe poze, daca aveti pretentii, si publicati in continuare.
 
Buna ziua,

Intreb aici,si nu la rubrica "pentru incepatori", ce inseamna "drepturi de autor". Din punct de vedere legal, financiar, ca din punct de vedere moral mi-e clar (vezi aici pe forum "multumesc...cutare...pentru poza", "saru'mina pentru informatie")
Cit despre acea facatura, e ieftina. Un famiriarizat cu un editor de imagine nu ar fi "vopsit de la distanta cu spray-ul", in linie continua, peretele si plafonul utilajului, vezi poza din spate.

Putinele scrieri care apar cu tematica istorica, inclusiv despre domeniul caruia ii este dedicat acest forum, contin poze, desene, scheme, toate vechi. Vreau sa inteleg cum sint virati banii pentru drepuri de autor, pentru fiecare pictograma in parte.

Multumesc,
o zi buna
 
@catalin

In primul rand as vrea sa incep prin a face o precizare. La acest subiect discutam despre a face ceva fara acordul autorului si de respect. Pai in primul rand nu stiu pe cine ai intrebat tu si ti-a permis sa imi folosesti numele meu pe forum. Apropo’s de respect. De fapt nu este prima data cand in mod gratuit primesc un asemenea comportament de la cineva care pretinde respect fata de ceilalti. Si cred ca sti la ce ma refer. Nu am nimic de ascuns dar folosirea numelui meu pe un forum este decizia mea si nu a altora, sau asa gasesc eu ca fiind normal. Deci de vorbit este usor dar iata cine da sfaturi despre comunitatea de internauti si le ia apararea.

Aceasta actiune unilaterala a ta o consider o jignire. Deci de aici inainte nu cred ca mai am de ce sa acord respect si consideratie unor astfel de persoane, mai ales ca nu este prima data. Nu vreau sa fac mahala la acest subiect insa lucrurile cred ca au mers cam departe. Nu voi raspunde in consecinta, din respect fata de mine, in primul rand.

In ceea ce priveste comunitatea internautilor pot sa spun ca imi sustin parerea. Sunt prea putine persoane care intr-adevar merita sa le acorzi atentie. Cei care folosesc internetul ca singur mod de a-si imbogati cultura sunt din aceasta categorie. Calea ferata nu este o manea sau un butic din scara blocului de la periferie. Cine vrea cu adevarat sa stie ceva nu cauta pe net. Exista carti, biblioteci sau alte medii de informare in care se gasesc cu adevarat informatiile de baza. In mediul unui forum cred ca ar fi normal sa se schimbe impresii despre cunostintele fiecaruia si sa fie practic un schimb de idei. Sau sa fie un loc de unde cineva incepator sa primeasca un sfat pertinent. Nu cred ca trebuie sa fie un fel de chat sau un loc de unde toti neavenitii sa ia cu copy/paste materialele muncite de altii, asa cum tocmai s-a intamplat.
Munca mea nu vreau sa ajunga sa fie terfelita prin noroi de tot felul indivizi care vor cu orice prêt sa iasa in fata si sa strige ca au facut si ei ceva, cand de fapt acele randuri au fost scrie de mine. Nu muncesc pentru altii care imi tin mie teorii despre respect. Nu traiesc cu internet, prin internet. Daca maine aceasta retea ar dispare viata nu mi s-ar schimba aproape deloc. Poate ca as da cu limba pe mai multe plicuri si timbre asa cum faceam odinioara. Asta imi aduce aminte de trecut si imi face placere.
Pe vremea cand construiam modele de la 0 sau scriam articole, nu exista nici internet, nici TV decat cel socialist si iata ca nu imi este deloc rusine sa ma uit inapoi. Pe acea vreme nu m-a ajutat aproape nimeni. Am lucrat sute de nopti singur, singur, singur . Azi de ce nu mai este posibil acest lucru ? Orele petrecute in fata computerului consider ca iti mananca din timpul in care ai putea sa faci cu adevarat ceva util. Mai bine construiesc ceva dacat sa imi pierd timpul pe net balacarindu-ma cu tot felul de indivizi care ma invata ce este acela respect. Sau cum se face un model cu copy/paste sau o poza cu sapunul.


Plagiatul este un sport national care nu ma pasioneaza decat din afara arenei. Deci un lucru este clar, nu imi pun ceea ce am facut pe net pentru ca nu merita sa ma enervez din cauza unora. Lucrurile sunt clare. Prefer sa arat sau sa discut cu altii din alte medii unde ceea ce fac si ma preocupa este apreciat si nu subtilizat. E, insa acele medii nu sunt aici. Un foarte bun exemplu este acela tocmai intamplat de curand. Ce rost ar avea pentru mine sau mi-ar folosi muncii mele sa pun ce fac pe tava in fata hotilor si neavenitilor ? Apoi tot eu sa ma supar ? Cu siguranta mi-as pune intrebarea, ce vreau eu de fapt ?
Nu am nevoie nici de aplauze nici de aprecierea cuiva. Eu merg pe drumul meu si cu si fara cablul gri cu mufa transparenta bagat in spatele computerului.
Consider ca e o justificare foarte buna de a nu pune pe net ca e plin de nemernici. Nu toti, dar tot mai multi. E opinia mea si terfelirea a ceea ce fac eu, pentru mine conteaza daca e sau nu. Poate ca pentru altii nu conteaza insa pentru mine da. Stiu bine la ce ma refer cand vorbesc de generalizari. Si n-am nici un motiv de a-mi schimba parerea, indiferent de opinia altora.

,, Daca le ascunzi bine, exista 100 % sanse sa fie doar in folosul tau, deci, din punct de vedere al comunitatii si al memoriei colective, aportul tau sa fie 0’’.

Nu ascund nimic insa nu las aruncat pe marginea drumului, iar fiind in folosul meu nu vad de ce ar trebui sa-mi fac procese de constinta. Nu am ca scop in viata aprecierea celorlalti, desi am observat ca acest lucru vine si nu putin.

In ceea ce priveste aprecierile celorlalti, nu cred ca cineva dintre cunoscuti m-au rugat sa le dau o mana de ajutor in aceasta pasiune si le-am intors spatele. Bineniteles daca eram si capabil sa fac acest lucru. Nu cred ca cineva, chiar si de pe acest forum, m-a rugat ceva si nu am raspuns prompt. Asa ca in ceea ce priveste aportul meu in memoria colectiva ... mai intreaba si pe altii. Nu de alta, dar sa vezi daca gresesc sau nu.

In ceea ce priveste materialele adunate de mine sunt facute cu multe nopti albe sau petrecute prin gari inghetate sau prin cine stie ce locuri nestiute de cei mai multi dintre cei care se dau atotstiutori pe internet. Nu am stat in fata computerului, la caldura, cu mausul in mana dand copy/paste langa o sticla de bere cu pisica pe genunchi.

Am observat in finalul materialului scris de tine ca ai accentuat folosirea cuvantului respect. Acum am inteles la ce te-ai referit si m-am lamurit. Credeam ca aveam o impresie gresita.

In rest, numai de bine ! , Cataline.
 
divizia a spus:
...Atunci de ce nu te duci la magazin sa ceri sa-ti dea si tie win7 ca tu nu ai firma si-l folosesti asa.... Hai ca esti simpatic ;-)

asa sunt eu de fel...
si nu-i nevoie sa ma duc la magazin sa cer,am internetul la dispozitie,tot de acolo iau si pozele altora,le pastrez pentru mine intr-un fisier si din respect si bun simt nu le pun pe nicaieri ca fiind ale mele.
furtul si prostitutia sunt cele mai vechi meserii din lume,asa ca nimeni nu va reusi sa le invinga.insa faptul ca se fura fotografiile nu m-ar impiedica sa postez fotografi personale,in cazul in care vreau sa impartasesc informatia si cu altii.
 
Daca te-ai simtit ofensat e problema ta....remarca facuta de mine a fost cat se poate de prietenoasa si mai e insotita si de un emoticon