Scania R620 6x4 Highline scara 1:14 - TAMIYA

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

shikanne

Well-Known Member
Trenulist
29 Ianuarie 2008
574
0
53
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare,

O latura a modelismului si anume, automodelismul ma chinuie de ceva timp in urma. Tot cautand despre automodelism pe internet si pe diverse forumuri de specialitate, m-am hotarat sa incep tot aici, pe acest forum, unde am debutat si caruia ii voi ramane fidel de acum incolo.

Modelul la care m-am oprit si care cred ca mi-ar corespunde din mai multe puncte de vedere, asa cum reiese si din titlul acestei rubrici este:
- Scania R620 6x4 Highline -
un model la scara 1:14, cu motor electric si 3 trepte de viteza si binenteles cu radio comanda.

Autocamionul este un kit de asamblat, :( vopsit :( si ..... cine stie ce voi mai descoperi pe parcurs. :D

Inca nu a sosit sa pot prezenta si poze, insa nu mai este mult. Ceeace ma sperie putin este faptul ca majoritatea pieselor exterioare trebuiesc vopsite sau personalizate dupa cum avem imaginatie.
Acum e acum....nu am mai vopsit niciodata asa ceva, decat un gard cu pensula :D .....de aceea, indraznesc sa cer ajutor aici celor care au reusit sa vopseasca trenulete, masini, avioane pana acum.
Teoretic cred ca m-as descurca.... insa, vom vedea.

Va voi tine la curent cu evolutia modelului.

Daca aveti ceva asemenator sau nu, va invit sa discutam aici despre modelism auto.
 
Sa intelegem ca treci de la tren la masini , totusi nu sunt cam mari si este nevoie de o curte destul de maricica pentru a le manevra.
Cred ca in curand si cele la scara 1:87 HO datorita minituarizari electronici vor ajunge sa fie comandate exact la fel .
Cat dspre vopsit poti folosi decaluri cum sunt cele aplicate pe motociclete in general.
Daca nu iti trebuie aerograf si compresor si multa practica pe diverse supafete .
Eu am un jeep cred la scara asta , am sa ma uit sa vad .
 
Mauritius a spus:
Cred ca in curand si cele la scara 1:87 HO datorita minituarizari electronici vor ajunge sa fie comandate exact la fel .
Exista deja....am vazut acum cativa ani intr-o revista Model Railroader o firma japoneza care are deja camioane HO (pe baza Herpa)cu comanda radio .Nu ma refer la jucariile simple care se gasesc pe la Conrad.....
Mai este si in Germania asa ceva ...trebuie sa caut linkul .
Iata aici :
www.mikromodell.de
 
Salut,
@Florin
Si eu sunt foarte curios ca va iesi in final....
Aici este filmul oficial cu modelul SCANIA R470

si aici mai mai gasiti diverse filmulete cu SCANIA
 
Mauritius a spus:
Sa intelegem ca treci de la tren la masini...

...Da, intru-un fel renunt la scara H0, adica si la trenulete....insa voi opri cateva piese de suflet.
Mauritius a spus:
... totusi nu sunt cam mari si este nevoie de o curte destul de maricica pentru a le manevra....

Oricum, ocupa mult mai putin spatiu decat diorama la care visam....
Mauritius a spus:
Daca nu iti trebuie aerograf si compresor si multa practica pe diverse supafete....

Aici e aici.....producatorul recomanda vopseaua la spray....adica pentru policarbonat si abs sunt 2 feluri de vopsele.
Trebuie sa ma mai documentez in privinta asta.
 
SantaFeFan a spus:
Mauritius a spus:
Cred ca in curand si cele la scara 1:87 HO datorita minituarizari electronici vor ajunge sa fie comandate exact la fel .
Exista deja....am vazut acum cativa ani intr-o revista Model Railroader o firma japoneza care are deja camioane HO (pe baza Herpa)cu comanda radio .Nu ma refer la jucariile simple care se gasesc pe la Conrad.....
Mai este si in Germania asa ceva ...trebuie sa caut linkul .
Iata aici :
www.mikromodell.de

Da, dar ganditi-va ce poti face la scara 1:14..... :fluierat:
Super tare site-ul pentru H0....
 
Prima care va sosi, va fi statia radio <a href="http://www.futaba-rc.com/"><img src="http://www.futaba-rc.com/images/futlogo6.gif" width="125" height="25" border="0" ALT="Futaba"></A> model 4GWD .....si unde cred ca imi voi prinde degetele. :D
 
Salutare Shikanne,

Interesanta ideea de a-ti incerca la scara redusa abilitatile pe care camionagiii le dovedesc din plin la scara reala!

Nu odata am fost uimit de felul cum reusesc sa manevreze acesti profesionisti "elefantii" lor prin magazinul de sticlarie, fara sa atinga macar un singur pahar. Cu niste ani in urma am vazut un asemenea TIR avansand pe o straduta ingusta din Cluj care era blocata pe ambele sensuri cu masini parcate, iar TIR-ul inainta cu multa grija printre ele, fara sa atinga nici macar o oglinda retrovizoare!

Numai bine!
 
Salut Dorin,

Doar stii cum conduc 8) ca vorba aia, ai fost in siguranta la drum..... :p
Sincer, abia astept sa conduc tir-ul asta.... :D
 
Salut shikane. Deabia acum am vazut topicul caci am facut apgrade hard, soft si n-am prea mai intrat. Am facut multe vehicole de la Tamiya, majoritatea pentru un amic colectionar (unul singur ptr mine). Un tank Pershing, un King Hauler, o Scania R470 Highline, o Toyota Highlift si doua Hummere (unul e al meu). Nu-i nici o gluma! Toate echipate cu modulele multifunctie (sunet si lumina), mai putin Hummer caruia i-am facut eu claxon, semnalizare comandata de pe emitator, faruri dubla faza adevarata ( in acelasi far faza mica bate in jos, faza mare e mai puternica si bate inainte), lumini de mars arier, lumini spate, lumini avarie.
Toate le-am vopsit ca la carte: primer si apoi spray cu vopsea urmat de dat cu lac incolor, toate Tamiya (se pot folosi si alte variante mai ieftine).
La toate omul foloseste o statie cu 8 canale Robbe Futaba Fx18 si am modificat masiv in sistemul (algoritmul) de comanda cu 4 canale indicat de Tamiya pentru a scapa de comenzile complicate ale lor (din aceasta cauza e necesara o statie cu 8 canale cu soft pentru niste mixari).
Te ajut cu placere cu orice sfat legat de acest camion (al tau nu l-am facut dar banuiesc ca-i o combinatie de sasiu 6x4 a lui King Hauler cu cabina lui Scania R470, poate un pic modificata). Dat fiind ca poate vor fi multe de zis, propun sa vorbim pe yahoomess.

Atentie, camionul merge foarte bine pe teren relativ neted sau cat mai neted. Nu este pentru pamant cu iarba unde se mai poticneste. Cel 6x4 coteste mai larg, deci in spatii mici o sa-ti creeze probleme. Dar de spectaculos este foarte , mai ales cu acel multifunction unit ale carui sunete sunt de nota 10+.
 
Incerc sa pun niste poze, daca mai stiu cum se face:
Aici sunt eu cu unul dintre copii, acum 2 ani, in Politehnica, pe cand probam Kink Hauler-ul la drum intins. Imi placea si mie cutia aia de viteze cu trei trepte, dar atentie: Tamiya a prevazut si 2 trepte de limitare electrica a vitezei (data de controlerul motorului) pentru cele doua viteze inferioare. Lucru care nici mie si nici proprietarului nu ne-a placut asa ca am modificat neintervenind in electronica ci doar in modul de alocare a canalelor statiei de telecomanda si in modul de programare (cea din poza este Fx 18 de care sunt foarte multumit, avand si eu una).
Tancul are un blitz in varful tevii care imita flacara la gura tevii in momentul tragerii. Asta este cel mai usor manevrabil in spatii stranse, bineinteles. :D

Asta este Scania R470 aproape gata, mai trebuiau puse niste abtibilduri. Are jentile rotilor din aluminiu (optionale). E si asta modificata ca sa coteasca mai strans dar oricum avea raza de intoarcere mai mica decat King Hauler.

Toyota Hilux Highlift am dus-o in Politehnica s-o probez pe iarba: esec :(
Din cauza diferentialelor mari (mai mari decat ar fi trebuit sa fie la scara) se poticnea in smocurile mai mari de iarba. Si asta este intr-un stadiu intermediar, fara abtibilduri si inca cateva brizbizuri. Intoarce foarte strans daca rotile din spate se seteaza ca sa coteasca si ele simultan dar in directie opusa si intr-o masura mai mica decat cele din fata (optiunea lui Tamiya). Probleme mari de firmware ale MFC2 cu care poate fi echipata. Am scris si la Tamiya si sper ca viitorul soft sa fie corectat.
 
Salut "navigator",

Vreau sa spun ca esti "mana cereasca" pentru mine care nu am avut asa ceva pana acum. Sincer sa fiu, imi era frica de partea cu vopsitoria, insa acum ma bazez pe tine si tehnica ta. Am comandat si eu kit-ul MFC 01 - sunet si lumini si sunt foarte curios cum va functiona la final.
Alta problema, rasfoind manualul statiei radio (FUTABA) de pe net, simteam ca am facut o greseala alegand modelul cu 4 canale, dar fiind la inceput am zis ca este gresala incepatorului. Ma mai gandeam si la programare... cu siguranta voi apela la tine.

Arata super Hauler-ul tau.... tot la rosu metalic ma gandisem si eu.
 
Vis-a-vis de cutia de viteza, am comandat si un ESC - electronic speed controller- tot de la FUTABA si sper sa fie ok. Este modelul MC330CR-FUTABA.
 
Pe masura ce gasesc pozele (am mai zis ca am facut niste schimbari prin Pc) le pun tot pe postul de mai sus (deja au mai aparut tancul si Scania).

Varianta cu statia de 4 canale este ieftina dar o sa necesite sa inveti sa executi toate comenzile ajutandu-te si de trimurile stickurilor. La inceput iti prinzi urechile dar te obisnuiesti apoi. De programat se face fara probleme daca urmezi intocmai instructiunile. Au un manual foarte bun. De fapt si montarea camionului o sa-ti aduca mare satisfactie, manualul kitului fiind excelent (e doar Tamiya, nu?).

Nu te grabi cu nuanta. Studiaza atent gama lor si ai sa vezi ca au si alte culori frumoase.

!!!!!!!!! Acum am vazut. Nu-ti trebuia ESC separat deoarece MFU1 are integrat in el. Si este coroborat cu luminile de spate dar si ce-i mai important: FRANA!!

De banii aia (si-ti mai si ramaneau, parca) mai bine iti luai setul de rulmenti. Conteaza mult la autonomie.
 
Aha....Am tot cautat pe net ce contine MFU 01 dar nu prea am gasit. Asta e! Oricum am mai luat si altele care acum imi dau seama ca nu-mi trebuiau....ex: am luat 56504 - spoiler - si abia cand am vazut cutia mi-am dat seama ca nu se potriveste la SCANIA.... asa ca daca il vrei, cu placere!...ca am vazut ca tu nu ai la Hauler....
Cu ESC-ul m-am grabit, ca nu mai aveam rabdare... dar e bun pentru urmatorul camion.... :D
Sa nu-mi spui ca nici 56501 - electrical unit - nu trebuia!!??