Satu Mare

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lonutz

Member
5 Septembrie 2009
44
0
Baia Mare
YAHOO
ionut_contact
LOCATION
Baia Mare
Gara Satu MareVedere de ansamblu dinspre iesirea catre Oradea


Diferite imagini


Vedere de la strada


Depoul de locomotive

Iesirea Spre Baia Mare, Halmeu, Bixad


....si iesirea spre Oradea
 
Felicitari, ionutz, ai prezentat frumos gara Satu Mare, gara mea de suflet. Eu acolo am copilarit, am petrecut foarte mult timp aici dar si in zona garii Satu Mare sud. Cunosc fiecare colt. Cladirea, de origine austro-ungara, se pastreaza destul de bine, si a trecut cu bine si de inundatia din 1970, cand de altfel toata gara a fost sub ape. S-au facut renovari prin 2001-2002 daca nu ma insel, dar mai mult de fatada, ocazie cu care s-a trecut si la schimbarea liniei 3 care se vede bine in ultima poza. Vor urma si restul, dar nu se stie cand. Iesirea spre Baia Mare se bucura de o linie destul de bine refacuta, in sensul ca pana la Odoreu, trenurile pot circula cu o viteza foarte buna, dar de acolo spre Baia Mare, viteza este restrictionata la 35-45 km/h. Foarte mult timp petreceam pe trenurile pe relatia Baia Mare - Satu Mare. In ceea ce priveste iesirea spre Oradea, situatia pe digul Somesului, spre podul de fier, este aproape dezastruoasa. Traversele de lemn, putrezite efectiv si lipsa suruburilor de fixare reduc foarte mult viteza. Acelasi lucru pe pod si la iesirea spre Carei. Cam pana la statia General Gheorghe Avramescu, viteza e restrictionata la 50 km/h, cand odata, acum nu de mult de fapt, trenurile accelerat puteau rula cu 90-100. Eu inca am prins acea perioada, asa cum am prins si locomotivele cu aburi care lucrau in gara Satu Mare, seria 50.000 si care contribuiau la manevrarea vagoanelor de marfa. Depoul de locomotive a fost refacut prin 2008 si s-a inmultit dupa cum se vede, numarul de automotoare folosite pe relatia Satu Mare -Halmeu, Satu Mare-Bixad, Satu Mare-Apa, Satu Mare-Carei si chiar Satu Mare-Jibou, in locul Duewag-urilor. Frumoase poze. Respect.
 
Electricul a spus:
numarul de automotoare folosite pe relatia Satu Mare -Halmeu, Satu Mare-Bixad, Satu Mare-Apa, Satu Mare-Carei si chiar Satu Mare-Jibou, in locul Duewag-urilor. Frumoase poze. Respect.

Satu Mare - Bixad e inchiriata la Via Terra Spedition de ceva vreme. E drept, se mai inchiriau LVT-uri pentru sectia respectiva, dar cred ca, pana la urma, au mai adus niste X4500.
 
Doar doua bucati mi se pare. Eu m-am referit si la perioada cand automotoarele LVT circulau pe ruta aceasta. Intr-adevar acum e inchiriata. Respect