Salutare la toti trenulistii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut,

setul este unul hobby (ca de altfel majoritatea seturilor), nu poti emite pretentii de profi la un set hobby.
Aici depinde de fiecare. Pentru inceput (mai ales cand lipsesc finantele) poti lua ceva mai putin pretentios, pretentiile tale ca modelist si colectionar vor creste pe parcurs.
Eu as mai strange bani si as lua ceva mai scump dar in acelasi timp superior, insa stiu cum e la inceput ca si eu am trecut prin asta, e greu sa astepti.

Locomotiva nu are mufa pentru decodor insa i se poate pune decodor in viitor prin modificari minore. Vagoanele sunt si ele hobby, nu mari pretentii, au cuplare apropiata, ruleaza bine, si cam atat.
 
Sal.
Ok, sa vedem ce spun demonii mei...il iau sau nu :evil:
Oricum principalul e sa ruleze bine, sa nu stau mereu sa le pun la loc pe sine :D
@Andreiul: la ce propui tu m-am gandit si eu, insa cum e romanul (nu generalizez si nu doresc sa ofensez pe nimeni) sa cumpar ceva si sa ma trezesc cu altceva in cutie dupe ce pleaca curierul, si sa dau si cine stie cat pe produs...
Ma rog o sa incerc sa ma "risc" si asa...
 
Hm, cam uitam cum am pornit la drum pe "drumul nostru miniferoviar" desi Florinn a amintit ceva dar nu prea convingator.

Eu sfatuiesc pe toata lumea care ma intreaba ce sa-si cumpere:

Cumpara-ti un set de start, nu are importanta producatorul, nu are importanta daca face parte din gama hobby, important este sa iti placa ce iti cumperi si nu cumpara digital din start.

Este cea mai ieftina investitie la inceput de drum, restul costa si costa al naibii de mult.

Joaca-te cu el, vezi daca vrei mai mult, experimenteaza, pune-i decodor daca vrei sa vezi cum functioneaza in digital si nu te speria ca nu ai statie, telecomanda, locosoarece sau mai stiu eu ce sistem.
Un prieten ce are digital se gaseste.
Desfa vagoanele si remonteaza-le, pune-le lumini, cuple scurte, imbatraneste-le, incearca sa adaugi inscriptiile care lipsesc sau sa completezi detaliile, intr-un cuvant fa ce crezi ca este necesar pentru a invata ca, Slava Domnului, material scris si argumentat cu fotografii este din belsug pe forum.

Dupa ce treci prin toate astea, numeste-le cum vrei, si constati ca nu te-ai plictisit de trenuri in miniatura poti face pasul urmator, adica te transformi in colectionar sau in modelist sau ... doi inr-unul, colectionar+modelist :D

Chestia cu ce epoca vrei acuma, adica la inceput de drum, este o prostie.
Colectiile tematice vin cu timpul, daca vin si nu te-ai plictisit de trenulete.
Poate te-ai plictisit de trenulete si cumperi cate un model sa-l pui in vitrina si te ocupi de alta latura a CF-ului.
Cine stie?
Eu, ceilalti de pe forum si nici chiar tu nu stim.

Bafta la cumparaturi!

:cafea:
 
Maestre, jos palaria.
Cele spuse sunt perfect adevarate.
Din ce am vazut pe acest forum pasiunea i-a unit pe toti, indiferent de "buzunare", dar nimeni nu mai sta sa se gandeasca la ce a trebuit sa renunte la inceput pentru acest hobby, sau cate a tras pentru cutare tren sau loko. Daca sunt off topic imi cer scuze, m-a luat valul.
"Deci", punctul de pornire il am, cam intr-o saptamana voi fi fericitul posesor al unui startset HOBBY, nu profi, cu care ma voi mandri :lol:
Apoi pentru linii si macaze voi urma sfatul lui Andrei
Sper ca in curand sa deschid topicul despre diorama mea.
Oricum de mine nu scapati, intrebari (prostesti) voi mai pune pentru diverse probleme, in special ca la electronica sunt praf.
 
Intrebari prostesti? Hmmm stai sa vezi cate intrebari am pus eu la inceput; primele 9 PAGINI "COMISE" IN 10 ZILE din topicul cu prezentarea colectiei mele sunt pline de intrebari care acum le consider de 2 lei, insa atunci habar n-aveam de multe chestii.

Eu am revenit de un an si un pic in lumea trenuletelor electrice, dupa o absenta luuuuuunga; din momentul in care m-am reapucat de trenulit, reparand vechiturile mele la TT si pana cand am facut prima achizitie la HO a durat mai bine de o luna in care a trebuit sa decid ce scara voi adopta si ce anume voi cumpara. ca sa fiu sincer nu regret nici o secunda varianta aleasa atunci, desi acum mi se par jucarii...

La inceput, comparand cu ceea ce avea, la TT, vechi de aproape 30 de ani, achizitia mi s-a parut una de exceptie, cel putin ca rulare (cei care cunosc produsele la TT din perioada respectiva stiu ce spun). Chiar daca acum tin setul respectiv mai mult in cutie, ma uit cateodata cu foarte mare drag si emotie la el, pentru ca stiu ca fara el nu as fi avut nimic din ceea ce am acum. Probabil ca asa vei gandi si tu peste ceva vreme, nu stiu.

Cunosc persoane care au in colectie modele de mare valoare, dar si modele "antice" pe care se chinuie sa le aduca "pe linia de plutire". Si eu am un V200 la TT cu care ma chinui de ceva vreme. Insa cel putin pentru mine locomotiva aia are o valoare imensa, necuantificabila in bani.

Ai sa vezi si ai sa simti si tu aceste lucruri pe pielea ta peste catva timp, cu conditia sa te tina "microbul".

Bafta!