Salonul National de Modelism - Alba Iulia - 2008

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Salut,

asa cum am amintit si in alt topic, anul acesta se va organiza la Alba Iulia o expozitie de modelism ce va cuprinde toate aproximativ domeniile modelismului, avioane, blindate, navomodele si modelism feroviar.

Expozitia este la a 3-a editie si va avea loc in cadrul Muzeului de Unirii, si se va tine incepand cu data de 17 noiembrie anul acesta, pana in data de 15 ianuarie 2009.

Ii invit in special pe cei care au diorame statice/functionale sa prinda curaj si sa participe la expozitie dar si pe cei ce doresc sa expuna modele.

Totusi, motivul principal pentru care am deschis acest subiect, este o problema de logistica.

Datele problemei:

Proiectul X (diorama modulara ce a fost expusa la Cluj) format din 5 module de aprox 1x1.25 m si inca 2 module mai mici, trebuie transportat in data de 27/28 noiembrie de la Alba Iulia la Brasov, apoi in data de 30 noiembire/1 decembrie inapoi, de la Brasov la Alba Iulia.

Avem nevoie de un mijloc de transport - duba, camion (inchis preferabil) care sa faca acest transport, evident contra cost.
Daca cineva cunoaste vreo solutie la aceasta problema (relatii /prieteni/etc) il rugam sa ne anunte.
 
Datele s-au modificat putin.
Expozitia va fi deschisa intre 25 noiembrie 2008 si 17 ianuarie 2009.

Impreuna cu mai multi membrii ai forumului www.cartula.ro/forum voi fi prezent in ziua de 22.11.08 pt. aranjarea exponatelor. Sper sa cunosc cu aceasta ocazie si cativa membrii ai acestui forum ....
 
Scuze, am gresit si corectat ulterior postarea.
Tot pe 22 voi fi si eu prezent acolo. Ma bucur sa ne intalnim "live". La fel cum ma bucur, sa ma reintalnesc si cu un prieten comun noua: Bill :D

post-396-1226345814_thumb.jpg
 
vin si eu cu o idee, probabil ca s/a mai discutat: incercati sa faceti un stream din interiorul salonului. ar fi super pt cei care nu pot participa. as vrea sa vin pana acolo dar nu stiu sigur, e totusi departe.
daca puteti sa precizati orarul de vizitare.

ms si bafta !
 
@Doru, ideea este foarte buna, probabil ca vom incerca sa facem.

Am vrut sa facem si la Cluj insa am avut la dispozitie doar internet wireless, si cu pereti de piatra de 50 cm grosime nu ai nici o sansa sa transmiti ceva.

La Alba Iulia avem aceeasi problema, cladirea are pereti de caramida de 50-60 cm grosime. Sper totusi sa avem noroc de un fir de net.

Nu cunosc deocamdata orarul expozitiei.
 
Salut,

azi a fost agitatie mare acolo, s-au montat vitrine, altele s-au desfintat (diorama a incaput la marele fix :D, cred ca 2-3 cm de fiecare parte). Poze doar maine spre seara.

Am ramas placut surprins de aspectul general al expozitiei, vitrinele sunt foarte profi, spatiul este imens, public extrem de numeros pe partea deschisa a muzeului, cred ca dupa deschidere vor fi atrasi de exponatele ce au ceva mai putina legatura cu dacii, romanii sau cu unirea.

Sunt multe surprize, nu vi le spun pe toate acum.
 
Salut,

iata ca revin cu ceva poze,

sambata cand am ajuns la muzeu, agitatie mare, modelisti din toata tara erau prezenti:



Stiva de materiale si scule aduse pentru motajul dioramei, de asemenea si cutii cu trenuri, in spate se lucra la vitrinele cu avioane, tancuri, blindate si diorame:



In sala dioramei, o intreaga vitrina a trebuit demontata cu totul pentru a face loc dioramei:



Ne apucam de lucru si in scurt timp modulele sunt pe picioare:



...cateva ore, mai spre seara, diorama este gata de a fi admirata:



Sfarsit de zi, lumea e pleacata la hotel sa petreaca:



A doua zi de amenajari, duminica, s-au rulat trenuri, si s-a curatat la "sange" linia, un cadru cu diorama, in stanga sunt vitrinele cu trenuri:



Din pacate saptamana aceasta va rula un singur tren, una dintre locomotivele Trix pe care le consideram indestructibile, a cedat dupa mai bine de 1 luna de rulaj, cel mai probabil probleme cauzate de mizeria de pe linii, locomotiva s-a intors la Cluj pentru interventii, va reveni la munca saptamana ce vine.

Se mai fac ultimile retusuri si se pun etichete:



cam atat deocamdata, voi reveni.
 
salutare tuturor!
am si eu o intrebare: poate cineva sa-mi spuna intre ce ore este deschisa expozitia? am drum in alba- iulia simbata si as vrea sa vizitez expozitia, m-ar interesa daca este deschisa si intre ce ore. merci mult!

salutare si respect! Ginel
 
shaman a spus:
salutare tuturor!
am si eu o intrebare: poate cineva sa-mi spuna intre ce ore este deschisa expozitia? am drum in alba- iulia simbata si as vrea sa vizitez expozitia, m-ar interesa daca este deschisa si intre ce ore. merci mult!

salutare si respect! Ginel

Am pus o intrebare in acest sens pe www.cartula.ro/forum unde sunt mai multi membrii din Alba-Iulia, implicati in realizarea expozitiei. Sper sa-ti pot da repede un raspuns.

Iata am aflat:
"programul de vizitare e de marti pana duminica de la 10 la 17, cu mentiunea ca la 16:30 se inchide casa si dupa ora asta nu se mai poate intra, doar iesi. "
 
Salut,

din cate stiu eu programul este zilnic 10:00-17:00, luni - inchis.
In 1 dec este deschis, si probabil programul este prelungit.

Diorama X nu este prezenta la expozitie in perioada 28-30 noiembrie, deoarece tocmai a ajuns la Brasov. Ea va fi remontata la Alba Iulia in dimineata zilei de 1 decembrie.
 
ok, merci de ajutor. inseamna ca imi amin drumul in alba pina dupa 1 decembrie , sa prind si diorama x. inca odata , merci de ajutor.
salutare si respect! Ginel
 
Alba Iulia 1DEC

<r>Poze de la expo... <br/>
Diorama X a ajuns cu bine, e functionala, imi cer scuze de la restul membrilor prezenti acolo dar nu ii cunosteam, ii salut pe aceasta cale. <br/>
<br/>
<br/>
<URL url="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/DSC00148.jpg"><s></s><IMG src="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/th_DSC00148.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/DSC00149.jpg"><s></s><IMG src="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/th_DSC00149.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/DSC00151.jpg"><s></s><IMG src="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/th_DSC00151.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/DSC00158.jpg"><s></s><IMG src="http://i425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/th_DSC00158.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<br/>
pt mai multe imagini : <URL url="http://s425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/"><s></s>http://s425.photobucket.com/albums/pp335/d0ru_b/<e></e></URL> scuze pt calitatea pozelor...</r>
 
Macar aveti conditii mai bune la Alba Iulia decat au fost la Brasov :( :( , ma refer la spatiu mai mult, aerisire in camere, etc.

Ce expozitii mai sunt programate anul asta? Veniti si la Bucuresti?
 
salut
era de asteptat ca azi sa fie multa lume , in fiecare an de 1 decembrie este inghesuiala in alba. merci de raspunsuri. prin 15 dec. ajung si eu in alba , si o sa vizitez expo.
salutare si respect! Ginel

p.s.: florinn, fain tricou, rock forever!