S-Bahn - trenul local Sibiu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Giuseppe

Member
23 Septembrie 2008
35
1
Sibiu
LOCATION
Sibiu
S-a mai scris la sectiunea de stiri despre ideea acestui tren, dar iata ca se trece si la fapte.
De ceva vreme in halta Cisnadie stationeaza un automotor adus din Germania, care va asigura in curand transportul calatorilor pe ruta Cisnadie - Sibiu - zona industriala Vest (aeroport).
Automotorul este fabricat in 1963 la uzinele MAN din Nurnberg, dar a fost intre timp modernizat, din cate am vazut prin geam are scaunele tapitate si usi cu deschidere comandata. Deocamdata se lucreaza la caroserie, fiind destul de ruginit pe alocuri.









 
Mai sa fie,asta sa fie trenul urban din Sibiu?Cine se urca in caruta asta!E cit juma` de tramvai,citi pasageri transporta?
Daca nu aduc ceva mai bun,ii dau dreptate lui Johannis cind era sceptic cu privire la proiectul asta.
 
Asa cum lumea se urca intr-un cotet de malaxa de 70 de ani, asa se urca si in asta care e mai comod, ce conteaza ce baga la 8 km? Important e sa se redeschida linia :D
 
O sa fie plin de turisti railfani din Germania....
Poate asa ne vom reveni din criza asta...
 
Hm, ciudat fapt,

KEG a cumparat DA si EA din Romania sau te pomenesti ca a dat asta la schimb :evil:

Mi se pare mie sau e o rabla de LVT? nu cred ca trebuia sa aduca din Germania, puteau sa ia un LVT de la CFR gata modernizat si autorizat sa circule pe retea, basca ,,reversibil" ca are post in remorca.

Daca va circula vreodata, ce fel de regim o sa aiba, adica tot sistem CFR cu sef de tren?

Dar ce tampoane are, oare pentru lest?

:D
 
... si nici triplu nu cred ca ar fi pentru ei scump. :evil:
Daca se renoveaza bine - dupa parerea mea - este o alternativa buna, un inceput bun. :aplauze:
 
dantm a spus:
Mi se pare mie sau e o rabla de LVT?
Este un schienebus nu un LVT, nu are remorca. Inlocuieste dubele, pe cei 12 km de la Cisnadie la Sibiu, e foarte bun. Vad ca nimic nu va place ce se face in tara asta, e bun Basescu ca doar fura si nu face nimic :pig:
 
KEG-ul a cam dat faliment de mult (ce a mai ră’mas din DA-uri a luat o firm㒠din Polonia, care a ajuns la DB), aşa se explic㒠starea automotorului (a stat la gard câţiva ani).

,,Divizia" de că’lă’tori a KEG (adic㒠un parteneriat public-privat cu DB) a ajuns la DB şi se folosesc automotoare mai noi... culmea, tot LVT li se spune: http://www.railfaneurope.net/pix/de/private/passenger/BLB/pix.html

Oricum, e un început, aşa c㒠s㒠îi ură’m mulţi km pe şinele româneşti acestui mic Ferkeltaxi (pe ruta lui de acum poate chiar va face la propriu ce îi spune porecla).

P.S.: E bidirecţional.
 
Scuze srazvi, am crezut ca e LVT, na nu le stiu pe toate.Asta nu inseamna ca nu imi convine nimic sau ca nu sint de acord cu redeschiderea liniei in cauza.
 
Dane, nu era pentru tine scrisul mic :wink: . Era pentru negativist(i).
Eu consider foarte bun lucru daca din vara va circula, Sibiul e unul din putinele orase in care mai vin turisti. Ca railfan, se va putea combina muzeul locomotivelor(care tot sper sa fie reconditionate ca parca e un cimitir) cu un drum Sibiu-Cisnadie-Sibiu, eventual urmata de o plimbare "prin padure" cu tramvaiul.
 
srazvi a spus:
eventual urmata de o plimbare "prin padure" cu tramvaiul.

Off-topic: Roagă’-te s㒠nu crape staţia de redresare (singura care mai există’, restul se vor casa şi valorifica odat㒠cu reţeaua de troleu şi trolee) şi s㒠nu vin㒠o vijelie ca aia de acum 2 ani. C㒠dac㒠se mai rupe vreun stâlp de tramvai, taie 㒺tia şi tramvaie şi tot, c㒠atât aşteapt㒠Popa, mai ales c㒠se mai cumpă’r㒠înc㒠10 autobuze în viitorul apropiat.