Va salut !
Aseara am avut primul vot la....roti standard !
De ce ?
Foarte simplu: in momentul in care ruleaza trenul, vreau sa stiu ca va va rula impecabil pe sina, macaz etc...
Dupa cate stiu eu, la FineScale trebuie sa ai aranjata sina perfect si sa te ocupi permanent de intretinerea ei .
Pe cand la sinele noastre de toate zilele, le pui si merge orice masina chiar daca lasi un spatiu de 3mm intre imbinarea dintre sina si ...macaz ( asa mi s-a intamplat mie la macheta HOe

)....nu stiu daca o masina cu roti FineScale ar mai fi trecut de acel "gap"

, pe cand masina mea BR99 trecea fara probleme.
Si mai e un aspect: in momentul in care ruleaza o garnitura si esti la 1 m distanta de macheta, nu-ti mai dai seama daca e FineScale sau nu, dace e Lemaco , Micro Metakit sau ....Piko ori Roco.
Impresia e doar de tren in miscare si te captiveaza ...privelistea 8)

!!!!
Si inca un argument:
Dupa cum stiti, clubul feroviar Bucuresti a participat in 2008 la Brasov cu o macheta - gigant Maerklin ( la constructia careia am am adus si eu o mica contributie 8) ).
Ei bine , ce vreau eu sa va intreb: in momentul in care alergau trenurile pe acea macheta de la scaparau rotile, cine a mai stat sa caute patina Maerklin de sub locomotiva sau de sub vagonul de iluminat, cine s-a mai uitat cu atentie daca bumbii de pe sina sunt la distanta corecta

8) ?????
Va spun eu: nimeni !!!
...si am fost acolo si am vazut reactia publicului , si a celui avizat, si a celui neavizat ! 8)
PS:
Situatia se schimba cand prezentam o locomotiva statica unui public avizat si cat de cat cunoscator !!! 8)
Cu respect,
Marius.