Romania - diverse

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
diverse
http://www.cotidianul.ro/inutil_si_scump_un_tanc_portocaliu_pentru_romsilva-75961.html
 
dantm a spus:
un_tanc_portocaliu_pentru_romsilva
300.000 sunt banii de buzunar, da' sa'i vedeti pe aia de la saltea.

Pentru chivernisire se face asa: se ia un baietas, mai amarastean, sa'i zicem Aburel. Si nenea asta care'l pricopseste ii spune asa: uite, Aburel, de maine tu ai firma ta, Aburel SRL. Cu sediu, stampila, secretara, chitante, pixuri, tot ce trebuie. Obiectul de activitate depinde de relatiile lu' nenea, produse petroliere, cereale, masa lemnoasa, fier, ma rog, maruntisuri. Si Aburel intra in paine, semnaturi, vizite, contracte, export, import, balamuc mare, timpul trece pe negandite, paaaana caaaand... se face de bilant. Ei, la bilant nenea ala zice asa: Aburele, cinste tie, te'ai descurcat de minune. N'ai platit un ban impozit, TVA si alte angarale. Am vorbit cu Puysor (secretara) si ea a vorbit cu tanti Mamy (contabila), tu nu mai trebuie sa'ti faci griji de nimic. Ai aici un pasaport, numarul asta de cont pe numele tau si un bilet de avion. Ce scrie, ca nici nu m'am uitat bine? Ia uite, Argentina! Phii, pai cand eram de varsta ta nici la bulgari n'am fost! Aterizare placuta si sa nu'ti mai aduci aminte de tara ca o sa mori. De dor, da' tu ce credeai!? Ha, ha, asa suntem noi romanii, facem haz de necaz, hai, fuga, ca te cauta garda! Pa!
(aceasta este o poveste imaginara, nu exista nici o asemanare intre fapte si personaje reale, desi uneori Aburel poate fi vazut foarte pixelat la stirile de la ora 5, printre resturile masinii sale sport cu care venea de la o discoteca impreuna cu 5 sau 6 prieteni. multi spun ca nu merita asa ceva, ajuta pe oricine, oricand, pentru ca stia ce inseamna generozitatea.)
 
Adevarata ROMANIA!

:)

Dar in tara vechina, saracu Aburel nu mai trebuia sa zboare. Trebuia sa dea o simpla declaratie ca a gresit la calcule si e in pierdere (asta la vest de noi, nu la est)
 
eporteka a spus:
....

Dar in tara vechina, saracu Aburel nu mai trebuia sa zboare. Trebuia sa dea o simpla declaratie ca a gresit la calcule si e in pierdere (asta la vest de noi, nu la est)


si fiscul il credea pe cuvant de onoare :p
 
Pasajul Baneasa, din cate am inteles. Eu vad in constructia asta o viitoare rampa pentru cascadori, pe doua sau patru roti... Sa nu uite sa puna si sus un panou: ATENTIE LA RETEAUA ELECTRICA !!!



Nu m-ar mira sa dezafecteze linia ferata ca sa rezolve problema... :aplauze:
 
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii.

Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii conflictuale despre nutritie.

1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

4. Italienii beau mult vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

6. Americanii consuma foarte multa mâncare nesanatoasa de la FAST-FOOD si sufera mai putine atacuri de cord decât românii.

CONCLUZIA: Mâncati si beti tot ce vreti.
Se pare ca faptul ca traiti in România este ceea ce va omoara.


:D
 
Interesant de parcurs un reportaj despre cum incet incet, masina nationala Dacia 1300-1310 intra in istorie...
http://www.romanialibera.ro/a169807/rl-incognito-dacia-1300-impinsa-pe-sest-catre-cimitirul-de-masini.html
De citit macar ca si curiozitate.Ziaristii Romania Libera au spaguit la greu sa vada cum merg treburile in paralel si cu un Matiz...Asta e, in 1969 Regia Renault lansa R12 si in colectii CKD din august 1969 faimoasa Dacie 1300 zisa frantuzoaica la romani.In 2009 RAR o refuza la ITP.
SIC transit gloria Mundi...
 
Acesta va fi finalul normal, pentru ca totul are un sfarsit, dar ar fi bine ca acesta sa fie "natural" si nu fortat, cum reiese din reportajul de mai sus, asa cum sunt toate lucrurile de pe la noi.
 
Multe lucruri sint fortate la noi si "fortarea" lor nu este decit un JAF CURAT la adresa cetateanului obisnuit...............si sa fiu concret :
TAXA R-TV......In 1994 apare L41 ce rerglementeaza utilizarea serviciilor de r-tv.si care specifica clar ca utilizarea si taxarea acestor servicii se face in CALITATE DE BENEFICIAR al acestora (relatie contractuala=acord de vointa=relatie corecta)....
August 2003...HG 977 (radio) si 978 (tv),emise de guvernul "psd" sub semnatura profesorului de drept "bombonel-Nastase" cu un act inferior ca grad,vine si introduce obligativitatea platii taxei de catre toate pers.juridice (pe principiul solidaritatii),indiferent de faptul ca beneficiaza sau nu de aceste servicii (ca detin/nu detin aparatura r-tv...ca au/nu au activitate...ca au/nu au consum de curent....etc).....s-a ajuns astfel prin introducerea celor de la "electrica"in ecuatie ca acolo unde exista un contor electric sa se plateasca si taxa r-tv...si de aici aberatii de genul taxa r-tv pe contorul din casa scarii de la bloc / taxa r-tv la contorul de la casa rece din cimitir....etc....
Noiembrie 2008,o firma din Cluj da in judecata guvernul,pentru anularea taxei si la Curtea de Apel Cluj are cistig de cauza revenindu-se la formula corecta din legea initiala.In acest moment,guvernul face recurs la ICCJ,unde se adauga ca parti si s.r.r.tv-ul. S.r.r si tv-ul sint scoase din cauza pentru lipsa calitatii procesuale si-a netimbrarii actiunii,iar guvenul pierde cauza,revenindu-se la prevederile legale corecte si-a axistentei calitatii de beneficiar contractual.
Decizia 2102 a ICCJ - IREVOCABILA - din 09.04.2009 este publicata cu intirziere (cu intentie) abia in M.Of.691 din 14.10.2009,ca sa se mai scoata bani de la firme,"electrica" acoperindu-se cu "noi n-avem nimic oficial".............
Dar ,pentru ca mai sint necesari bani luati cu japca,guvernul boculean scoate o HG 1012 din 09.09.2009 care de data asta face vorbire numai de taxa radio si o publica a doua zi ,in 15.10.2009,in M.Of.695.....si firmele definite conf art 103 cod fiscal pot fi scutite de plata taxei radio prin depunerea unei cereri la s.r.r. insotita de actele de suspendare a activitatii la ONRC. Astfel,in continuare platesti pt.radio chiar daca nu ai radio la firma;chiar daca ai consum 0 kwh;chiar daca nu mai ai activitate de ani de zile,dar si lipsa banilor te-a facut sa nu faci suspendarea la ONRC (care chiar costa ceva)............. "boc"...probesor de drept la Cluj (ca "nastase" la Bucuresti) !!! Jurisprudenta, principiile dreptuui si legi specifice romanesti spun clar ca un act nornativ infirmat total sau in parte IREVOCABIL de-o instanta superioara,nu mai poate fi rintrodus in alt act normativ sub o alta forma ( pe usa din dos cum se zice la noi)!
Deci taxa tv nu mai e,conf. deciziei ICCJ......taxa radio a fost bagata pe usa din dos prin h.g. ce nu respecta emiterea si puterea actelor juridice.......plus ca incalca alte legi (legea contractelr/legea concurentei/codul fiscal cu impunerea de taxe si impozite/etc.).
"Electrica nu are cadrul legal nici azi de-a emite facturile pentru aceasta taxa....nu are in statut difuzarea de servicii de radio si tv,cu mentiunile in reg.com.,publcate in monitor si altele (s-a si privatizat intre timp).......dar se preteaza la o "magarie extrema"...incasarea de facturi cu omisiuni de citiva lei si netrimiteri de facturi pe citeva luni,cu care sa te prinda la neplata si sa te debranseze pentru neplata,iar la rebransare sa platesti totul cu penalitati,inclusiv taxa r-tv,la zi. Caz concret - o firma din bucuresti - si cine vrea documentare "pe bune" sa caute pe <www.avocatnet.ro> si sa dea cautare la "trebuie sa platesc txa radio-tv" la pag.12-13-14.......
Cu bine tuturor ! :-x :-x :-x
 
C㒠veni vorba de Electrica... acum câţiva ani au început s㒠fac㒠,,estimă’ri" şi ,,regulariză’ri". Au venit şi au întrebat cât consumă’m în medie, toţi am zis un numă’r... şi uite c㒠zicând 60 kW m-am trezit cu vreo 150 (!) estimaţi când nu vine nenea s㒠citească’. Astfel, primesc odat㒠factura grasă’, apoi când vine s㒠regularizeze vine factura cu minus... pân㒠acum factura cu minus o scă’deau din urmă’toarea grasă’. La sfârşitul lui septembrie a venit factura ,,grasă’"... din care NU a mai fost scă’zut㒠factura din august, care era cu minus. Normal c㒠le-am plă’tit cu moneda din Botswana... acum vreo 2 zile a venit iar factura cu minus... pe care scria mare c㒠trebuie s㒠o plă’tesc şi pe precedenta. Probabil luna viitoare o s㒠vin㒠s㒠îmi ia siguranţele.
Apropo de taxe radio-TV, nu am ascultat în viaţa mea Radio România (niciunul din ele), ascult numai radio pe net; TVR1 NU PRIND, iar pe TVR2 dau o dat㒠la 10 ani.

Tot legat de furt, o alt㒠mare afacere e cititul repartitoarelor de pe calorifere... unde iar apar diferenţe între ce citeşte respectivu' (bine, pe lâng㒠faptul c㒠vine în fiecare lună’, eventual cu noroi pe tă’lpi, şi se plimb㒠prin toat㒠casa s㒠vad㒠repartitoarele) şi ce apare pe factură’. Prin urmare, la ultima citire din sezonul trecut (prin mai... acum toamna nu au venit încă’, probabil zilele astea o s㒠apară’) au citit în plus cu vreo 50 RON... au recunoscut greşeala dar ,,eu nu cred c㒠v㒠mai recuperaţi banii, trebuie s㒠faceţi reclamaţie, s㒠vorbiţi cu şefii, eventual s㒠mergeţi în instanţă’, e prea greu".
 
Lasa sa vezi la noi, avem bloc de 5 scari, 7 etaje, si asociatie de locatari doar pentru scara noastra, toate bune si frumoase, in asociatia asta, de 32 de apartamente, avem angajat permanent cu 2 ore pe zi doar ca sa vina iarna si sa citeasca contoarele de la calorifer (care sunt doar 2, sufragerie si dormitor, ca la baie si bucatarie avem niste tevi continue, nu calorifere). Care contoare Siemens, ca asa sunt astia de la Siemens mai batuti in cap, e un fel de traditie, se pare ca calitate germana altfel nu se poate, a scris si in ziar cum se citesc.
In Militari sunt contoare Elsaco facute mai pe aici, deci carcasa si aspect mai taranesc, care tot softu ala il au(doh!), da au alt ecran, pe care se aprinde clar, odata cu valoarea, Serie, Cod, Consum an precedent, Consum curent, fix exact aceleasi valori care apar si la Siemens, doar ca scrise clar, nu codate de aparitia unor punctulete pe margine. Si asa da omu consumu in Militari fix ca la apometre, adica diferenta dintre luna trecuta si luna asta la valoarea Consum curent, si nu mai e angajat nimeni pentru asta. Da ala e sectoru 6 si sunt mai nehaliti, noi in sectoru 1 ne dau banii afara din casa.
 
George,te inseli.....locuitul la casa nu te scuteste de probleme..........daca nu ti-ai instalat contor pentru apa ( din "n" motive),te trezesti ca ajungi prin sistemul "pausal" sa consumi apa de te apuca groaza....Concret...eu pina acum trei ani plateam echivalentul a 10.000-12.000 litri/luna de apa in "pausal" si eram numai eu cu sotia....un pahar de apa era de fapt o galeata (precum un cal)...faptul ca am declarat ca am centrala termica,mi s-au bagat pe git 300 litri pe luna...etc ! In anii secetosi plateam apa pluviala la nivel de 20 mc,desi nu ploua cite 1-2 luni,pina m-am pus cu muschii pe ei si de frica instantei au coborit baremul la unul mai "omenesc" ! Desi nu avem canalizare prin retea,in zona,platesc "canalizare" in ciuda faptului ca periodic chem vidanja de la regie ce are un pret destul de mare si la atentionarile mele cum ca platesc "canalul" ei mi-au spus ca vidanja deverseaza apa uzata in sistemul de filtrare,iar la contra argumentul meu cum ca pretul vidanjei cuprinde si acest lucru,au inceput cu bilbiiala..................."NIMICURI" care-ti fac viata amara....Plateste pentru avantajul de-a fi locuitor al plaiurilor mioritice............... :-x .............. :lautar:
 
si mai aveti un pic de rabdare sa se mai construiasca in Romania,cu mult beton armat,sub ochiul atent al UE cand,brusc si dintr-odata sa se hotarasca ca panza freatica este contaminata si ca este obligatoriu un contoar de apa de la o companie anume,pentru care tre sa platesti lunar o taxa,chiar daca nu consumi ca ai fantana in curte cu apa curata sau contaminata(cui ii pasa)...taxa pe contoar tre s-o platesti! :p
 
Pai si la casa sunt multe "baiuri" insa sunt mult mai multe avantaje ca la bloc, asta e ideea mea. Faptul ca suntem romani si inghitim orice, e altceva. La noi, lumea e atat de proasta (fara a generaliza desigur), incat sunt unii care si un rahat daca s-ar trimite prin posta, in tipla, l-ar pune in mancare, din simplul motiv ca scrie pe el "mostra de vegeta, la promotie de la firma Buda cu Roti SRL".
 
Sint multe enormitati pe care ti le impune sistemul si la care faptic nu prea ai alternativa de scapare.....de exemplu :
Contorul de gaz.....am aflat cu vreo 8-10 ani in urma chiar de la angajati "romgaz" sau cum se mai numea,inainte de preluarea facuta de francezi,ca noile contoare electronice (cele cu afisaj) au in soft o chichita care face niste compensari cind vrea el...........Intimplarea face sa ajung la Bucuresti la Expo si sa dau peste standul AEM Timisoara,unde aveau astfel de contoare la care ei faceau si reclama la sistemul de intreripere automata de siguranta si de asemenea si la sistemul cu card pe electrovalva de siguranta.....cit aveai pe card atit gaz primeai...cind se golea cardul valva facea clic si te uitai la aragaz ca la o mobila ! Ma pune "aghiuta" s-o intreb pe o reprezentanta de acolo, ce stie de "compensatia" pe care-o face softul si dupa primele ei cuviinte de aburire,i-am spus sa trecem direct la ananunte tehnice,lucru la care mi-a spus ca nu-mi poate raspunde si a plecat! Si din ceea ce am aflat in timp,cind vine sorocul schimbarii contoarelor (la 10 ani de utilizare) m-am ferit cit am putu de cele electronice,i-am mituit pe baieti si am tot unul mecanic (desi si astea pot fi masluite prin schimbarea unui pinion la turbina,rezultind o alta turatie).La tema asta a avut acum 1-2 ani Moraru un experiment pe B1 TV,in care s-a demonstrat furtul.
Contorul electric......pina acum 2-3 ani am avut un contor numeric,fara consum zi-noapte,etc.,.....a fost schimbat,fiindca i-a trecut timpul....Cu cel nou (electronic) la aceeasi putere consumata,cu echilibru pe zi-noapte,platesc mai mult cu 12-16 %...am sesizat asta,am dus contorul la metrologie (era ok cu o mica chichita pe care mi-a spus-o metrologul,fiindca ne cunosteam) si in final am cerut inlocuirea lui,lucru facut de "electrica"fara alte comentarii....furtul e mai mic acum,de numai 2%. Ar trebui sa trec la biogaz produs in curte,la centrala cu lemne,la curent produs eolian sau solar(celule fotovoltaice),dar de unde banii astia ???? Cind monopolul pune mina pe lucruri vitale si nu ai alternativa imediata, se cheama ca nu prea ai ce face... si... ce faci cu "tipla de la Buda cu roti -srl" ?????
 
Da, e frumos la casa, la curent aveam contoarul mecanic din '79, in 2005 au venit sa-l schimbe, au adus tot unul mecanic facut in '91, deci prn 2020 ar trebuii sa-mi aduca si mie unu electronic de prin 2002, ca sa platesc diferntiat ziua-noaptea.
Cu contoaru la apa alta distractie, al nostru era stricat si inregistra in plus, al babei de alaturi era stricat si nu inregistra nimic, ii punea nenea 1mc din burta. Banc sec: cu care furtun credeti ca spalam noi masina, strada, gradina, etc? Cand baba de alaturi a trecut la cele vesnice si i-am cumparat casa, bineinteles ca s-a trezit si nenea cu contoaru ca sa-l schimbe, asa ca am facut scandal ca sa le schimbe pe amandoua. Asa ca vin baietii cu 2 contoare noi noute, unu mergea, altu era infundat(logic), asa ca am mai stat o luna pana au reusit sa mai vina cu inca unu bun.
Cu contoaru de gaze, ati ghicit, si aici alta distractie, ca cica e lege sa nu se mai puna in curte, ca sa poti sa manaresti nevazut la el, ca sa se puna pe strada. Si nu era un contoar dinala mic, era ditamai cat un calculator, da macar era electronic, si nu mai scartaie ca astea mecanice. Si cum pe strada noastra cocalarii nu au alta treaba decat sa dea masinile masinile din dotare pitipoancelor tot din dotare, si astea sa se apuce sa darame gardurile cu ele, trecand ca prin branza prin contoare de gaze si panouri de distributie curent (s-a intamplat de 2 ori), iar cardu de progenituri al tiganilor nu are altceva mai bun de facut decat sa strice tot ce le pica in mana, a trebuit sa-l mituim pe nenea ca sa ne puna contoaru in curte, "pa raspunderea noastra".