România pitoreasc㒠/ De ce drk nu am emigrat acum 23 de an

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Tot din "România Pitorească’"......prin 2003, luna august, prim-ministrul de atunci...Nă’stase, ne-a blagoslovit pe toţi, prin HG 977 (pentru radio) şi 978 (pentru tv), cu celebra taxă’, pe care a trebuit s-o pă’teasc㒠toţi,"indiferent de calitatea beneficiarului", ată’t persoane fizice cât şi juridice. La înaintare a fost bă’gat㒠"electrica" pe post de încasator, deşi conform statutului, înc㒠nemodificat, nu are ca obiect de activitate difuzarea de programe radio-tv, ca s㒠fie plata unui serviciu......pentru c㒠altfel, fiind taxă’, atunci e de competenţa trezoreriei (la a fi încasată’). S-a ajuns a se plă’ti taxa şi pentu contoarul de pe casa scă’rii, pentru cel de la casa rece din cimitir,.....aberaţii strigă’toare la cer......unde era un contoar, plă’teai taxa, ca aveai sau nu receptoare. Cert e c㒠în urma unei acţiuni în justiţie, început㒠de o firm㒠din Cluj, s-a ajuns ca în 2011 î.C.C.J. Bucureşti s㒠încheie definitiv şi irevocabil aspectul ilegal al obligaţiei firmelor (împreun㒠cu aspectul de neconstituţionalitate al obligaţiei) de-a plă’ti aceast㒠taxă’. Dac㒠înainte, o persoan㒠fizic㒠putea da declaraţie pe proprie ră’spundere, se putea scoate de la plată’, dar firmele nu puteau face asta. Acum s-a restabilit echilibrul.......dar, în continuare "srtv-ul" prin oficiile locale trimit somaţii de plat㒠(cu penalită’ţi şi dobânzi de întârziere) ca şi că’nd nu s-ar fi întâmplat nimic. Din momentul în care le-am ră’spuns cu decizia îCCJ, şi a faptului c㒠dac㒠mai primesc o somaţie, m㒠voi îndrepta pe parte penal㒠asupra lor şi în mod direct asupra celor ce au semnat......de atunci......am linişte. Nu v㒠spun c㒠neavînd activitate la o firm㒠din 2002 (şi consum de energie "O" kw/h) am plă’tit ani la rând taxa, pân㒠ce am fost obligat s㒠suspend oficial activitatea prin Registrul Comerţului.......alţi bani, alt㒠distracţie.....
 
Hai ca incet,incet forumul va deveni altceva decat este,dar as vrea sa-i raspund totusi lui flor,zici ca acele posturi sunt atractive pentru cei slabi pregatiti,dar ministrul muncii te contrazice ca afirma ieri ca salariile lor trebuie sa creasca de la 1000 la max 7000 lei fiindca in zona bugetarilor,inclusiv deci si cei de la ANAF ,lucreaza doar personal cu inalta calificare si banuiesc cand a afirmat asta nu s-a referit la cei cu 10-12 clase si intrebata fiind de salariile celor de la privat a zis ca ele trebuie deocamdata sa ramana la 800 de lei minim,dar te intreb eu cumva aia de la stat nu din contributiile alor de la privat ia cate 18000 lei pe luna?
rooovidiu,sotia mea lucreaza la privat cu oameni de 20 de ani 8 ore pe zi cu 850lei pe cand cei de la ANAF lucreaza 7 ore si vinerea 6 si au sporuri [bugetarii] de intoarcere din concediu,de stres, de lucru cu populatia, de calculator si cate mai cate,sotia mea face incasari de zeci de mii lei pe zi si raspunde la telefoane ca acasa nu raspunde la nimeni cand este sunata,este echitabil oare?
Horia,dumnezeu sa-l odihneasca pe bunicul tau,probabil l-a votat pe Felix cu al lui partid ca nu mai aia se folosesc la greu de cei decedati si ii mai invie din 4 in 4 ani.
dimitrov,tu spui ca s-a anulat ceea ce a-ti sustinut in instanta,dar faptul ca platim la RENEL tv-ul si totodata mai platim TVR la firma de cablu este oare corect?
In alta ordine de ideii,sotia unui sef de al meu a primit pensia marita cu o anumita suma vreme de doi ani,dupa care a decedat,la trei luni dupa deces ii vine sotului acasa sa returneze banii necuveniti ,ca a fost o greseala din sistem,cred ca cel care calculase venise din concediu si nu incasase sporul ala de venire din concediu :D , la care sotul i-a trimis dupa ea pe cealalta lume sa recupereze banii.
 
Scuzati-ma salariile trabuie sacreasca minimumsa fie 1000,iar maximum 7000 lei ,nu am spor de stres ce vreti la pensionari nu se da :D
 
ma bag si eu... in Grecia, caci acolo am cam trait in ultimii 20 de ani, factura de curent are cam aceeasi structura ca si cea de aici, cu diferenta ca acolo, televiziunea este free-to-air, adica cu o antena vezi canalele nationale si nu trebuie sa platesti cablu. Daca vrei mai mult iti cumperi o antena satelit.
Eu tot nu inteleg moda asta americana, in Romania, cu cable TV. Oricum, canalele de TV, particulare dar si de stat, au promotii, publicitate sau de toate la un loc... Deci, primesc bani de la acestea si de la abonatii de cablu. Nici nu se poate mai bine, pentru ei... lasa ca prostii platesc!
Despre functionarii publici... S-a intimplat sa mai intorc Europa pe 4 roti si sa ma dau cu capul de toate timpeniile. Romania nu este singura tara unde platitorul este bun de plata in orice conditii "dead or alive". Acelasi lucru il ve-ti intilni cam in toate tarile din sudul Europei, dar mai ales acolo unde, cel putin in ultimii ani, criza economica a devenit mai acuta.
Si, parerea mea, haideti sa nu ii ridicam in ceruri pe nemti si pe alte popoare afiliate, deoarece trebuie sa ne gindim ca situatia actuala, economica si sociala, pe plan european, se datoreaza in mare parte nemtilor (diferenta, intre nemti si germani- cine, intelege, intelege). Nu am nimic cu poporul, dar am cu sistemul lor. Un general rus spunea, la finele WWII, "am invins Germania Fascista, dar nu si poporul german".
Prin politica lor economica de austeritate, impusa, pe plan extern, Europa se afla la discretia firmelor exportatoare de bunuri si servicii din Germania si/sau Europa de Nord.
Ceea ce nu au reusit sa faca cu ajutorul armelor in WWII, au reusit 50-60 de ani mai tirziu sa faca cu razboiul economic. Din pacate in sud-estul Europei "programul" de "desertizare economico-social" isi are adepti in conducatorii statelor de aici si este pus in practica, conform directivelor date de BCE si CE impreuna cu FMI (alta poveste, ultima dintre ele).
Sint multe de spus si normal ca si noi, romanii avem partea noastra de vina. O tara care se umple cu generatii incompetente si slab pregatite (mai dam si la export pentru intregirea imaginii), este mai usor de condus, mai usor de manipulat, mai usor de controlat, mai usor de dezbinat... (se prea poate ca Romania, in urmatorii ani, sa nu mai fie asa cum este astazi)
Si ca o prognoza... am impresia ca ne aflam in fata unor mari schimbari, care ne vor afecta si pe noi, ca tara si popor.
Chiar daca nu sint si nu am fost comunist si nici nu ma bat cu pumnii in piept ca sint patriot, Romania a incetat, dupa moartea lui Ceausescu, sa mai fie "independenta, libera si suverana" fapt ce ma intristeaza foarte mult.
 
Pentru "Pantîru"......nu s-a anulat ceea ce am cîştigat în instanţă’....tocmai, aberaţia e c㒠"srtv-ul" în ciuda deciziei definitive şi irevocabile, se face c㒠nu ştie de nici o decizie suprem㒠(poate "proştii" nu au habar şi vor plă’ti....zic ei)...
Plata la "Renel" a acestei taxe e un aranjament politic, pentru c㒠strict legal, cum am scris mai sus, daca e plat㒠pentru un serviciu (pe care "electrica" nu-l face şi nu-l are în statutul de funcţionare ca firmă’...distribuţie de programe r-tv), e pe dinafară’, neexistând o relaţie contractuală’...."electrica" nu are ce că’uta în ecuaţia asta.....
Dac㒠e taxă’....atunci ar fi trebuit s㒠fie de competenţa trezoreriei.........
Conform legii de organizare şi funcţionare a "srtv-ului", sursele de finanţare sunt vreo 7-8......... 1.-taxa r-tv, impus㒠de "Bombonel" în 2003. 2.-alocă’ri de la bugetul de stat centralizat. 3.-din publicitatea fă’cuta prin r-tv. 4.-cotele de contribuţii ale "cabliştilor. 5.-din penalită’ţi şi dobânzi de întârziere. 6.-sume încasate din amenzi şi despă’gubiri. 7.-donaţii şi sponsoriză’ri. 8.-alte venituri realizate potrivit legii.
Cele trecute mai sus, sunt potrivit legii 41 din 1994, care stipula c㒠se plă’teşte o taxă’, în calitate de beneficiar şi pentru c㒠nu le mai ajungea, a fă’cut "Bombonel" modificarea din 2003 introducând indiferent de caliatea beneficiarului......
Pentru anunţul fă’cut de greci privitor la închiderea televiziunii lor naţionale, i-am apreciat enorm....şi soarta a fă’cut s㒠aud un crainic de la radioul nostru cum să’rea ca ars, punând lacrimogen întrebarea "c㒠dac㒠se face acelaşi lucru şi la noi, cine mai d㒠comunicatele importante pentru ţară’?".....
Ca şi-n să’nă’tate, şi aici sunt bani la greu, dar dac㒠vezi rapoartele legate de srtv te ia groaza....începând de la calitatea emisiunilor la modul de prezentare, la repetiţia programelor şi-n final veşnica placă’....nu avem destui bani pentru a ridica standartul.........dar nu le e jen㒠la cum se prezint㒠!!!
 
"flor".....remarcai, ceva mai sus, faptul c㒠eşti obligt s㒠pă’strezi o chitanţ㒠timp de cinci ani, pentru a face dovada unei plă’ţi......eu am pă’ţit-o dup㒠opt ani, c㒠m㒠trezesc cu un rest de plată’.....Am ajuns la "ei" şi le-am spus-o......s㒠fac㒠ei dovada c㒠n-am plă’tit, eu nu mai am chitanţa fiindc㒠am "casat-o" dup㒠cinci ani.....Au să’rit de fund în sus, c㒠cum, c㒠ce.....Deşi eu mai aveam chitanţa, nici de-l naibii nu le-am mai dus-o. Când au trecut pe poziţie de forţă’, m-am dus la ei cu un certificat de neurmă’rire fiscală’, care le-a pus capacul......era eliberat tot de "ei" pe la jumă’tatea perioadei in discuţie.
Semnalez un fapt, tot mai des intâmplat în ultimii 5-6 ani.......anumite chitanţe şi bonuri de pe imprimantele termice se......şterg singure în 2-3 ani ......e nasol, fiindc㒠m-am trezit în actele contabile cu hârtii care nici sub lup㒠şi cu lumin㒠dintr-o parte nu se mai pot citi............

Åži am o nelă’murire....."când tu îl desconsideri, el cum s㒠te preţuiască’", asta legat de un funcţionar al orică’rei autorită’ţi......Dar, eu când ajung în faţa ghişeului şi fă’r㒠a apuca s㒠spun ce problem㒠am, sunt întâmpinat cu o atitudine de profund㒠vexaţiune, de deranjat de la cine ştie ce chestie important㒠şi mai are şi o faţ㒠şi un ton al vocii de zici c㒠i-am omorât mama....."el de ce m㒠desconsider㒠şi eu să’-l preţuiesc"....vorba lui "interesantul"...pe banii mei.....
Eu sunt obligat s㒠fiu civilizat, s㒠vorbesc liniştit, s㒠am un comportament corect şi deşi poate n-am dormit dou㒠zile, trebuie să’-mi duc treba la bun sfârşit şi-n siguranţă’. Altfel firma îşi pierde clienţii şi ni se duce "buhul".....Pe când la "ei"du-te la ghişeu când "el/ea" închide gemuleţul....în ultimul timp, relatia asta...funcţionar al unei autorită’ţi -- cetă’ţeanul contribuabil, s-a deteriorat enorm....primul e un mic dumnezeu, acolo pe scaunul lui, apă’rat de birou (aşa bine sau prost plă’tit, dar culmea nimeni nu pleacă’, chiar de nu le e bine), iar ultimul e sclavul tuturor şi calul de bă’taie, la cheremul a tot şi a toate.
Când am avut treburi pe la autorită’ţi germane, am crezut c㒠sunt pe alt㒠lume.....aici suntem cu acei 50 de ani şi mai bine....pe la coadă’......
 
Pantiru a spus:
Hai ca incet,incet forumul va deveni altceva decat este,dar as vrea sa-i raspund totusi lui flor,zici ca acele posturi sunt atractive pentru cei slabi pregatiti,dar ministrul muncii te contrazice ca afirma ieri ca salariile lor trebuie sa creasca de la 1000 la max 7000 lei fiindca in zona bugetarilor,inclusiv deci si cei de la ANAF ,lucreaza doar personal cu inalta calificare si banuiesc cand a afirmat asta nu s-a referit la cei cu 10-12 clase si intrebata fiind de salariile celor de la privat a zis ca ele trebuie deocamdata sa ramana la 800 de lei minim,dar te intreb eu cumva aia de la stat nu din contributiile alor de la privat ia cate 18000 lei pe luna?
Trebuie sa recunosti ca fraza este anormal de lunga si ca urmare destul de incoerenta.
Sincer nu cred ca zis ca lucreaza DOAR personal cu inalta calificare.
Faptul ca doreste sa creasca salariul minim la 1000 lei (adica cu mai nimic) inseamna si ca recunoaste ca salarizarea este mizerabila.

Da, este nedrept ca salariul minim la privat sa ramana sub cel de la stat. Asta este rodul patronatului strain care cerut asa ceva, asa cum a cerut modificarea Codlui Muncii iar basescu si boc au sarit in cel mai abject fel de slugarnicie sa le indeplineasca dorinta. ROMANII au stat in casa atunci, asa ca .....
 
@ dimitrov

Ce te miri: la 200 de euro, functionari de banii astia gasesti. Este firesc.

Sa nu-ti faci copii ale bonurile pe hartie termosensibila este, scuza-ma. este deja ...

Nelamurirea ta n-ar trebui sa existe daca erai atent.
Spuneam si repet :Este ilogic sa ai pretentia ca u functionar sa fie deferent, promt, saritor, competent, daca il batjocresti cu un rahat de salariu. Faptul ca tu i te adresezi calm, politicos nu schimba cu nimic situatia, el este la fel de batjocuritor platit. Spui ca din banii tai. Fireste ca din ai tai. Problema pe care refuzi sa o recunosti e aceea ca ii DAI UMILITOR DE PUTINI BANI. Putin ii dai , putin iti ofera. Atata tot. Este aberant sa ai alte pretentii, sub simplu motiv: Imi platesc darile, restul nu ma priveste.
Functionari scarbosi fara motiv - n-am prea avut parte.
Dar sa fim sinceri, 99% din cei revoltati in fata ghiseului n-au actele in regula, cu toate ca scrie pe toti peretii ce si cum sa faci. Dar fiecare incearca sa-i convinga ca este suficient ce au in dosar. Altii habar nu au legea si sunt nervosi pe functionari.
Daca o lege este stupida, functionarul care o aplica nu are obligatia sa fie ingaduitor. Romanii nu prea inteleg asta.
 
Flor,vreau sa-ti zic in primul rand fara suparare,ca aici discutam nu ne jicnim,ca fraza ti se pare tie ca este anormal de lunga,imi aduc bine aminte ca prin clasa a VIII a rezolvam ,gramatical vorbind,fraze cat doua table de scris si nu ne mai plangeam,dar dupa ceea ce ai scris mi-am dat seama ca ai ramas atat de suparat de la finele lui Iulie anul trecut,dar nu a fost sa fie.
As mai vrea sa te intreb,cumva esti functionar public? Prea esti pornit impotriva celor care nu prea au laude la adresa lor si le aduci atatea elodii.Daca da, de ce nu amintesti nimic de sporurile nesimtite pe care le incaseaza luna de luna?
 
Pantiru a spus:
Flor,vreau sa-ti zic in primul rand fara suparare,ca aici discutam nu ne jicnim,ca fraza ti se pare tie ca este anormal de lunga,imi aduc bine aminte ca prin clasa a VIII a rezolvam ,gramatical vorbind,fraze cat doua table de scris si nu ne mai plangeam,dar dupa ceea ce ai scris mi-am dat seama ca ai ramas atat de suparat de la finele lui Iulie anul trecut,dar nu a fost sa fie.
As mai vrea sa te intreb,cumva esti functionar public? Prea esti pornit impotriva celor care nu prea au laude la adresa lor si le aduci atatea elodii.Daca da, de ce nu amintesti nimic de sporurile nesimtite pe care le incaseaza luna de luna?

N-am avut nicio intentie sa jicnesc pe cineva, sincer. Dar reciteste-ti, te rog, fraza si daca esti corect, o sa intelegi ce am vrut sa spun.

Acum, iarta-mi ignoranta, dar de ce ar fi trebuit sa fiu eu suparat anul trecut? :?:
Eu nu sunt pornit impotriva nimanui. Nici nu aduc "elodii", nici macar elogii, functionarilor publici. Si eu am avut neplaceri cu unii dintre acestia. Daca citeai atent, observai.
Atat afirmam: Este ilogic sa ai pretentii de la functionari prost platiti. Prost ii plateste contribuabilul, prost il deserveste functionarul. Ce este atat de complicat? Faptul ca ii injuram pe functionari, fara a face si altceva spre a avea unii multumiti , fata de care care sa putem avea pretentia sa fie competenti, amabili etc. , nu ajuta si de fapt nu ne ajuta cu nimic. Vom avea parte in continuare, absolut firesc, de aceleasi servicii proaste.
La gramatica m-ai pus la punct. Te rog acum, ajuta-ma si la aritmetica: cum se baga sporuri nesimtite in 200 de euro? Eu nu am dorit sa utilizez cuvantul "nesimtite", dar daca dumneata il consideri neofensator, atunci si eu imi permit sa-l pomenesc.

Institutia unde lucrez este cea mai apreciata de populatie.

Care sunt sporurile nesimtite pana la urma?
 
Baieti, va rog, faceti un efort:

"a jigni". Eu jignesc, tu jignesti, el jigneste, etc.
"elogii". Un elogiu, doua elogii.

O mai dau si altii in bara (vezi "vehicole" / "vehicule"), insa hai sa facem un efort! :lol:

@flor:
Institutia unde lucrez este cea mai apreciata de populatie.

Lucrezi la militia populara, frate? :D
 
OK
Just for fun, pentru ca eu personal amintindu-mi acum, nu pot sa nu zimbesc, amar ce e drept.........
Deci acum vreo 12 ani ma hotarasc sa fac buletin de Timisoara, nu de alta, terminasem facultatea, aveam servici, dar ca sa pot face scoala de soferi.
Ma duc deci la politie, notez ce acte am nevoie si ma apuc de treaba. Intre ele, adeverinta de la CMJ Timis ca sint luat in evidenta lor.
Alta zi, lata invoire de la servici, ma duc la CMJ si cadrul militar de la ghiseu (nu functionar public !!!) imi spune ca nu imi poate transfera dosarul de acasa (Sibiu, doar ca mentiune) fara sa am forme de domiciliere in Timis. Logic, zic si eu, dar....????
Alta zi, alta..., ma duc la politie, le prezint situatia, sper o adeverinta, cerere ceva de la ei catre CMJ, ei ridica din umeri (de data asta functionari publici, pentru cei care nu stiu ce e un militian)
Alta..., alte..., pina la urma rabufnesc si incep sa urlu la cadrul militar de la ghiseu. Nu sint mindru de asta, era un plutonier major adjutant la vreo 50 de ani, dar sistemul ma doborise - sint si eu om si am limitele mele. Ma priveste calm, cu interes, poate chiar admiratie ? si imi cere livretul militar. Noteaza ceva in el, mi-l da inapoi, eu blocat, intreb ce fac acum, merg la Sibiu sa aduc dosarul?, zice nu ca il aducem noi. Eu multumesc, ma scuzati, o zi buna.
Nu e gata.
Stateam pe vremea aia in gazda la o doamna in virsta, de inca 3 ori am adus-o cu taxiul la politie pentru semnatura finala (confirmarea luarii in spatiu in fata autoritatii supreme de la ghiseu) ca sa aflu ca mai imi trebuie o hirtie
Si la un moment dat am primit buletinul de oras... Eram mindru.....Imi luase doar o luna si jumatate sa reusesc asta, o gramada de invoiri de la lucru, o gramada de bani si nervi, dar scria mare pe le Ministerul de Interne Romania

off topic - ma inscriu la pariu
User flor in opinia mea lucreaza la SMURD. E singura institutie pe care o respect, si daca au salarii de 200 de euro, asta e o nedreptate crasa

Cu respect pentru cei care din vina lor inca mai sint (sintem) aici, cit si pentru cei ce cu amar in suflet au cautat "tari mai calde"
Adi
 
Mai, din ce cunosc, biserica se bucura de cea mai mare popularitate ca si institutie insa s-ar putea sa cunosc prost, in cazul asta mizez pe armata.
@flor zi-mi ca nu esti preot ...
Si, da, Romania e cat se poate de pitoreasca, iar traitul in ea e o provocare continua, norocul nostru e ca nu si-au pierdut toti simtul umorului
 
Horia,imi cer scuze fata de toti, daca mai scap din cand in cand cate o'' bezea'',asta este,o sa incerc sa fiu mai atent,mi-a mai atras atentia si Gam3,initial ma suparasem apoi mi-am dat seama ca are dreptate.
Chiar de ar fi SMURD-ul tot nu as avea prea multe de spus,in 2010 am avut nevoie urgenta de un transport cu elicopterul la un spital din Bucuresti,stiti ce i-au raspuns la solicitarea sotiei si fiului cel mare?[cei de la SMURD]
Elicopterul nu este pentru oricine.Oare cei 2% din impozit pe venit nu au contribuit la achizitionare lor si a altor dotari?
Flor,si cu asta inchei discutia ca s-a ajuns la altceva si nu vreau sa ne suparam unul pe altul si nu-i frumos sa ne ignoram,daca nu stii cum bagi sporurile pe care le gasesti intr-un mesaj mai sus,in cei 200E,poate imi spui cum au ajuns cu salariile la 18000 lei intr-o luna,tot bugetari si aia.Asta ar trebui sa ne ofenseze, diferenta prea mare intre veniturile de la stat la privat.


Nu cred ca biserica ar fi pe primul loc,dupa ce ca nu cred in biblie ar fi culmea sa cred in biserica,cand nici ei nu pot ''dormi ''de grija cum sa mai inmulteasca banii si bisericile,ca un camin-cantina pentru saraci si copii abandonati se fac unul la 50 de biserici.
Eu as intreba cate spitale,scoli noi s-au facut de 23 de ani cu bani de la buget si cate biserici.
Oare nu aveau prea sfintele fete bisericesti bani sa faca prea slavita si aproape cat casa poporului,catedrala intregirii neamului?
Oare de ce nu li se impoziteaza veniturile ilicite bisericilor si mai iau si salarii de la stat.
Candva copii se faceau politisti ,cadre ale armatei.avocati si altele,acum la mare cautare este teologia,iti da casa ,enoriasii,am vrut sa zic altfel dar se suparau unii,ii incarca gospodaria cu tot ce are nevoie,iar fetele cauta popi pe banda rulanta.
 
Mea culpa - "jicni".
Stimate Pantiru,

Sincer nu doresc sa provoc suparare. Este destul amar pe lume ca sa ma/ne mai necajesc/necajim cu astfel de discutii.

Despre elicopterul SMURD-ului insa trebuie precizat:

1. Nu stiu cum ati luat legatura cu SMURD. SMURD intervine NUMAI in urma deciziei dispeceratului apelat prin sistemul unic de urgenta 112. De aici se decide daca cazul este de competenta Ambulantei sau este vorba de o situatie de urgenta si se trimite un echipaj SMURD.

2. Elicopterul nu intervine la solicitarile populatie. Interventia sa este reglementata. Nu se utilizeaza decat daca durata transportului cu ambulanta ar dura prea mult si ar pune pacientul in pericol sau in cazul zonelor izolate. Aprecierea starii pacientului pentru care se foloseste transport aerian este stabilit de un cadru medical al unui serviciu medical de urgenta, aflat deja la pacient. Cum sunteti printre noi, se pare ca s-a procedat LEGAL.
Asadar, elicopterul nu este pentru orice, si nicidecum pentru oricine, asa cum sustineti ca ati primit ca raspuns.

Sincer nu cunosc nici un bugetar cu 18000 lei/luna. Am auzit de sefi ai companiilor de stat platiti asa. Or fi si bugetari. Dar cu siguranta nici dumneavoastra nu ati avut de-a face la vreun ghiseu cu un functionar astfel platit. Discutia in cauza despre acestia se purta.

Un subofiter pompier care face parte dintr-un echipaj SMURD castiga intre 1700 si 2000 lei/luna cu tot cu sporurile nesimtite pentru munca in conditii grele si periculoase (pericol de contaminare, de agresiune, etc.) vehiculate de tot soiul de frustrati.

Sa stii domnule Pantiru ca sunt teribil de ofensat cand vad o pipita analfabeta care castiga in mediul privat de 100 de ori mai mult decat un medic. Cand vad un ghertoi cu diploma cumparata de la o facultate la fel de privata ca se impauneaza cu un salariu baban la o societate de asigurari unde tac-su este director.
Bugetarii nu va sunt pe plac, pompierii nici ei (chiar daca populatia declara ca sunt cei care prezinta cea mai mare incredere), preotii va enerveaza, pe Biblie nu dati doi bani, adica nu ne ramane decat sa intelegem ca nici macar divinitatea nu se ridica la nivelul aspiratiilor dvs.
Numai bine.
 
Deci....

Ieri, având fericirea s㒠mai am de lucru, am plecat spre Borş.

Acolo, drumarii îşi fă’ceau treaba (nu comentez c㒠e buna sau rea - e alt㒠discuţie) şi reciclau stratul de uzur㒠la covorul asfaltic.
Datorit㒠acestui fapt circulaţia era limitat㒠la câte o band㒠de circulaţie pe sens, faţ㒠de dou㒠cât e normal.
S-a fă’cut o coloan㒠în mers cu 30-35 km/h.
Bine înţeles c㒠s-au gă’sit bizoni de-ai noştri (chiar dac㒠erau cu nr. de IT şi GB şi RO) s㒠dep㒺easc㒠pe banda prospă’t reparată’, cu asfaltul înc㒠fierbinte lă’sând şanşuri proaspete în asfaltul prospă’t.

Este unul din lucrurile care m㒠fac s㒠regret c㒠n-am emigrat, sau poate e mai bun㒠politica struţului.

vs bujetarii care primesg 200 de iuroi...
Nu-i opreşte nimeni s㒠stea acasă’, sau s㒠mearg㒠la coada vacii.
Problema nu e c㒠primesc sau nu 200 de euro.
Fondul problemei nu const㒠în bani.
Problema e c㒠şi-au ales un loc de munc㒠prost plă’tit (alternative sunt) şi nu-şi fac cu conştinciozitate munca care tot ei şi-au ales-o. Au impresia c㒠sunt mici d-zei.
Decât s㒠te faci c㒠munceşti, mai bine stai drk acas㒠şi nu-i încurca pe alţii.
 
Ma intreb ce o zice unu nou care apare pe aici pe forum si citeste toate chestiile astea, mi-e dor cand intram aici si citeam despre trenulete, electronica, trenuri reale, calatorii , ce dracu ati patit cu totii ?!
 
Uita-te pe banda derulanta din stanga, sunt sigur ca o sa gasesti ceva interesant de citit :). Daca nu, poti deschide chiar tu un subiect, ca nu cred ca s-au discutat toate cele legate de calea ferata sau modelism.

Da, genul asta de subiecte genereaza cel mai mare trafic, se consuma multa pasiune si nervi si se sting la fel de repede...
 
interesantul a spus:
Deci....


vs bujetarii care primesg 200 de iuroi...
Nu-i opreşte nimeni s㒠stea acasă’, sau s㒠mearg㒠la coada vacii.
Problema nu e c㒠primesc sau nu 200 de euro.
Fondul problemei nu const㒠în bani.
Problema e c㒠şi-au ales un loc de munc㒠prost plă’tit (alternative sunt) şi nu-şi fac cu conştinciozitate munca care tot ei şi-au ales-o. Au impresia c㒠sunt mici d-zei.
Decât s㒠te faci c㒠munceşti, mai bine stai drk acas㒠şi nu-i încurca pe alţii.
Ba problema TOCMAI IN BANI CONSTA. Daca esti suficient de inteligent pricepi. Nu-i nicio subtilitate, crede-ma.
Niciun om sanatos la cap si la suflet nu poate avea pretentia sa beneficeze de servicii civilizate de la slujbasi batjocorti, nu platiti.
Constiinciozitate la 200 de euro pe luna? Dar tu de ce nu esti civilizat si cu constiinta sa soliciti sa fie platiti pe masura pretentiilor pe care le ai de la ei? Dar de ce ii jignecti (bujetari) ?
Tu crezi ca un medic stagiar sau un profesor au de ales? De ce trimiti tu un medic la coada vacii? Ce fel de bun simt te indeamna sa faci asta? Esti Dumnezeu sa poti face asta?
Cu ce te-a incurcat functiinorul care, absolut in mod legal, ti-a solicitat o chitanta? Cu nimic. Ai trait doar frustrarea individului care nu citeste o lege.
Si de ce iti permiti sa-i dracui?
Oare nu la fel de indreptatit as fi si eu, la o adica sa spun: Cu-i nu-i place si nici nu doreste sa schimbe in bine ceva sa se duca, vorba ta, drk in alta parte?
As fi, insa felul in care parintii m-au crescut si educat ma impiedica.
Sa fii sanatos!
 
Of!
Multe sunt pe dos in tara asta! Unele de ras, altele inimaginabile, altele tragice.
De ce n-am plecat? Din doua motive:
1. Nicaieri nu m-am simtit ca acasa, cu toate relele... si am vizitat destule tari din varful civilizatiei. Nu spun ca nu am ramas impresionat, nu spun ca nu am avut un gust amar cand m-am intors, dar nu as fi fost niciodata acasa.
2. Sunt unul dintre cei care mai spera ca in 20, 50, 100, 200 ani, educandu-ne copiii, civilizand etniile s.a.m.d. vom ajunge la nivelul celor la care tanjim. In plus vom avea fondul acestui popor, pe care alte popoare l-ar dori. Nu vreau sa par patriot exagerat, dar acest popor are niste calitati care sperie pe cei ce incearca sa domine. Si nu suntem singurii, mai sunt si altele pe care nu le numesc acum... :D

De-asta laudam un coleg cu niste fotografii reusite de pe forum. E mare lucru sa invatam sa ne vindem... In afara orice orasel nesemnificativ face reclama la o amarata de statuie din mijlocul intersectiei (unica intersectie) din localitate, se leaga de orice amanunt si speculeaza orice. Noi nu stim inca sa fim descurcareti. Ne place sa ne facem de ras si sa ne aratam cu degetul fara sa constientizam ca primii ce pierd suntem chiar noi. Hai sa ne laudam unii pe altii chiar daca nu avem de ce, caci asta este tactica occidentala... Bine! Si sa fim si seriosi totodata in ceea ce intreprindem! :p
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.