România pitoreasc㒠/ De ce drk nu am emigrat acum 23 de an

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.002
63
Am scris un articol lung exemplificat cu aberatiiile din administratia publica, exact cu probleme de aici de la serviciu, dar mai apoi l-am sters.

Acuma cum sa mai vin eu sa scriu, cind eu sint functionar public? cum ar veni cineva trebuie sa faca si ,,treaba" asta. Macar pina imi gasesc altceva de lucru sau pina se privatizeaza si Statul. ??

Tocmai pentru ca interesantul si impreuna cu el si altii nu au plecat acum 23 de ani din tara.

iar cei care au plecat vin in aceasta perioada stau maxim doua saptamini insa vor sa isi rezolve absolut toate problemele in acest interval dar sa si mai viziteze si rudele care stau in cealalta parte a tarii ba chiar sa stea si in concediu 1 saptamina.

Prin urmare nu vin la functionarii astia de 200 de euro ci se duc la seful lor. Ca sa rezolve. Asa cum n-ar face in tarile unde lucreaza.Dupa care urmeaza presiunile. Suprapuse pe aberatiile impuse sistemului si care pleaca de la premisa ca cetateanul e un infractor care vrea sa insele Statul.

Nu peste tot sint acele sporuri de care se tot vorbeste, n-am la indemina un fluturas de salariu.

Nu stiu de ce interesantul n-a plecat, ciudat ca ne intreaba pe noi de ce n-a plecat.

Dar nu ne spune nici de ce nu pleaca in prezent.

Dupa cum alta intrebare poate fi pusa: cei care au plecat de ce se intorc mereu la birocratia de aici ?
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
85
-
dantm a spus:
[...]
Dupa cum alta intrebare poate fi pusa: cei care au plecat de ce se intorc mereu la birocratia de aici ?

Pentru ca apartamentul din Constanta este inchiriat si, macar o data pe an, trebuie sa merg sa platesc impozitul pentru chiria incasata, sa prelungesc contractul de inchiriere, sa reglez conturile pentru banii platiti in anii anteriori si care, prin oarece minuni, ajung in alte conturi decat cele pentru care s-a facut plata si e cumplit de greu sa demonstrezi, chiar avand toate chitantele si documentele pastrate, ca statul a gresit si ca trebuie sa faca ajustari fara a fi nevoie ca eu, contribuabilul, sa mai platesc amenzi si penalitati...

E uimitor cum, o problema minora, poate macina in nervii si rabdarea celui care nu doreste altceva decat sa respecte legile. Si, pentru care cei care acum se intreaba cat de cinstit am fost, da, valoarea declarata pentru chirie este cea reala; am insistat ca pe contract sa fie trecuta suma pe care o incasez de la chirias chiar daca altii mi-au spus "ba' da' ce fraier esti! Sa dai mai multi bani la stat..."

Prin urmare sa nu imi spuna cineva ca nu fac nimic pentru a incerca sa indrept lucrurile in tara in care m-am nascut.
 

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
50
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
1. Rectific, în scot pe bugetari din discutie. De fapt toţi sunt o oal㒠şi-un pă’mânt.
2. Dră’cui c㒠am motive. M-am sictirit de ce-i pe aici. Mi-o fo de ajuns.

Revenind la subiect.

De ce cei care se angajeaz㒠undeva, nu isi fac treaba pentru care sunt plă’tiţi, sau şi-o fac în dorul lelii?
De ce nu işi folosesc creativitatea s㒠uşureze viaţa altora, implicit prin aceasta crescându-şi şi lor calitatea vieţii?
De ce m-o certat un trecă’tor când m-o auzit c㒠reclam la miliţia or㒺eneasc㒠un bizon care a parcat pe pista de biciclete?
De ce nu m-am supă’rat, când din ignoranţă’, neatenţie am oprit pe o pist㒠de biciclete din DE şi o doamn㒠respectabil㒠a fă’cut scandal şi a lovit maşina cu umbrela? Mi-am data seama c㒠am greşit, mi-am cerut scuze şi am eliberat banda.
De ce, când un individ arunc㒠un pet undeva, peste 2 zile acolo e o ramp㒠de gunoi?
De ce mi-e fric㒠s㒠m㒠plimb seara prin diverse oraşe ale tă’rii noastre frumoase, s㒠nu m㒠încolţeasc㒠o hait㒠de maidanezi, având şanse sporite s㒠sfârşec precum japonezul acela?
Dar mai presus de toate, de ce s㒠m㒠chinui s㒠mai ignor micile neajunsuri, s㒠lupt zi de zi s㒠le evit?

@ DanTM

De ce nu plec?
Momentan nu cred c㒠mai am chef s㒠o iau de la capă’t. Dar nicio dat㒠nu se ştie.
De ce v㒠întreb?
E vorba mai degrab㒠de o metod㒠de a mai refula din frustrarile traiului prin aceast㒠ţar㒠de mâna a treia.
 

Pantiru

Well-Known Member
15 Aprilie 2011
396
1
Braila
LOCATION
Braila
Citind un mesaj de mai sus care motiveaza lipsa de respect pentru contribuabil al unor functionari ,pentru faptul ca sunt platiti cu doar 200E,am ramas blocat.
Pai fratele meu,eu ce sa mai zic,am lucrat cu 175E,avand calificarea in hidraulica si in port lucram la reparat instalatii de la silozurile de cereale, curatam celulele de la siloz de resturi de cereale si era un miros de cadavru pestilential,care au avut ocazia stiu despre ce vorbesc ,care nu are nmic in comun cu hidraulica,am ''basculat'' manual cereale,ingrasaminte chimice,lemne,am deblocat din gheata macazuri feroviare si macarale de cheu plus reparatii navale,cui ar trebui sa ma plang,unde sa plec?Stiu vei spune,dar nu aveam docheri?Ba da,dar erau doar cativa si aia de ornament in port.
Am mai spus si eu intr-un mesaj mai sus ca se va transforma forumul in altceva,am pus intrebari la rubrica''Intrebari venite de la incepatori'' si nu numai,dar au trecut ne luate in seama, pe cand acest subiect s-a dezvoltat peste asteptari,si culmea mai este doar un pas sa ne vorbim si urat.
In legatura cu profesia careia ar trebui sa-i acordam respectul cuvenit intr-un mod aparte,cu toate ca si acolo sunt destule ''uscaturi'',eu zic ca ar fi invatamantul,motivatia:
Toti am trecut printr-o scoala si am primit cunostintele pe care le avem,bune si mai putin bune, cu ajutorul dascalilor,chiar daca unii au trecut precum gasca prin apa.
 

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.702
1.350
Iași
LOCATION
Iași
Subiect inchis!
Nu ne intereseaza de ce z,y,z nu a plecat din tara sau de ce functionarii nu isi fac treaba.

Vrea sa vad diorame si modele noi prezentate pe forum, sa mai vad ca cineva a gasit o epava de vagon isotoric...
Pe forum sus in dreapta banner-ului scrie ceva. Aia e tematica forumului.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.