Roller stand homemade

cheluIS

Active Member
Trenulist
9 Decembrie 2014
233
94
Iasi
Pentru ca am avut de modificat un "Big Boy" m-am hotarat sa-mi iau un roller stand .
Am cautat pe net si ce am gasit prin magazinele on-line nu m-a incantat deloc . Cam scurte , fragile sau imprecise .
Conform principiului : " ce-si face omul cu mana lui ..." :) m-am hotarat sa fac un roller stand ( de fapt doua , unul pentru un coleg de forum) .
L-am facut lung , sa incapa "Big Boy" (10 roti + tender + osie alergatoare) si DM3 (12 roti) .

Deci :

Profil de aluminiu :
RS-01.jpg

RS-02.jpg

RS-03.jpg

Roller block
RS-04.jpg

Proba
RS-05.jpg

Primul set de 12 buc.
RS-07.jpg

Suport sina pentru tender si osie alergatoare .
RS-08.jpg

Dimensiuni .
RS-09.jpg

Conectoare pe ambele capete .
RS-10.jpg

Proba cu "Big Boy" .
RS-11.jpg

RS-12.jpg

Si pun pariu ca a costat o fractie din pretul unuia cumparat de-a gata. Cat despre satisfactia construirii lui de la zero: "priceless!..."

Great job!

Multumesc pentru aprecieri .
Este adevarat , satisfactia este imensa . In opinia mea (si a colegului care se va bucura de al doilea exemplar) a iesit "factory made".
In privinta pretului nu e chiar departe de cele de pe net . Profilele de aluminiu si plexiglasul costa mult . Rulmentii 5 RON bucata .
Peste toate astea diferenta o fac sculele : burghiile si frezele profi costa o gramada de bani . Volumul de munca este imens . La block rollere am lucrat cu tolerante de sutime (0,01mm) .