Roco News 2009

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

060-EA

Well-Known Member
Trenulist
10 Mai 2016
861
0
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
YAHOO
paul_c_92
LOCATION
Oradea
A aparut catalogul cu noutati pe 2009 de la Roco
in format PDF : aici (sursa TT-Board).
Nu pot sa nu remarc modele "noi" preluate de la Gutzold, Klein Modellbahn s.a.

Dupa BR 52, au preluat de la Gutzold si electrica BR 250/155
Vagoane de calatori si de marfa preluate de la KleinModellbahn
Locomotiva diesel V36
Automotorul BR 650
Pacificul 231E "Nord" al SNCF
Rh 745 in inmatricularile CD si ZSR (posibil preluat de la CS-Train)
In rest sunt reeditari.
 
preturile au fost date jos la mijlocul lunii decembrie 2008. credeam ca e o masura de protectie a resellerilor. ciudat cum si la bachmann s/a intamplat ceva similar pt produsele liliput. bachmann usa are preturile afisate intr/un pdf.
 
060-EA a spus:
Nu mai sunt afisate preturile deoarece de la 1 ianuarie Modelleisenbahn Holding majoreaza preturile cu 10% la Roco si 5% la Fleischmann la poarta fabricilor.

"Buna" masura mai ales pe criza asta :lol:

Da poate le vine mintea la cap si or sa faca ce-i normal.
 
S-au afisat preturile la "ROCO"....incredibil dar la unele produse pretul a crescut si cu 23%....
 
:( Cum pe N nu mai produc nimic, o sa-i scot din favorite, practic o sa uit de siteul lor. Asa ca pot sa scumpeasca si cu 300%. Viata merge inainte.
 
Roco se misca lent. Noutatile pe Ianuarie au aparut la sfarsit de luna si sunt foarte subtiri.Vagoane noi: o amarata de platforma?
La loko: poze din poze, deci nu foto pe produs finit.
Asta e din categoria ''Glume pt trenulisti''.
Ca toate firmele producatoare de produse nealimentare, au probleme.
Dar sa maresti pretul la produse , cand altii fac discounturi grase se pare ca ceva nu e in regula. Vor produce mai putin, vor vinde mai putin, vor pierde din numarul clientilor fideli marcii. Nasol...
 
eu nu as zice ca e chiar asa catastrofa roco
in ultimul timp chiar daca sunt sub aceeasi umbrela roco a crescut in calitate si finete chiar si anduranta pecand fleischman tot scump si foarte scump e si tot mai aiurrea este plasticul si mai casant

evident in urcari si coborauri formeaza linia timpului pe orice grafic real al statisticilor
 
am avut ocazia sa vad cateva vagoane roco ce nu au mai fost produse pana acum,provenind din matrite Fleischmann sau Klein Modellbahn.
Plasticul este acelasi folosit la celelalte vagoane roco.In ceea ce priveste calitatea (produselor si a serviciilor),Roco a atins punctul culminant prin
anii 1998-2004....dupa faliment s-a schimbat povestea. :(
 
ma intreb de ce nu se fabrica si un model de loc. electrica romaneasca cu 6 osii? dupa parerea mea cu toata vechimea ei este inca una dintre cele mai frumoase loc. care ruleaza.cred ca ar arata super o asemenea loc.
 
Problemele unei productii in seria a unei astfel de locomotive ar fi multiple.
In primul rand ar fi o problema de concepere a matritei ce necesita investitii destul de mari. Aici intervine problema cate faci si cine le cumpara ca sa iti amortizezi investitia.
Planuri exista,chiar si in cel mai mic detaliu al carcasei exterioare dar si a boghiului,cabina la fel se poate face si ea in interior destul de detaliata.
Totul se rezuma la crearea matritelor de turnare,tampografie si matritele pentru diversele accesorii....
 
in luna iulie ROCO si-a inbogatit productia la TT cu locomotiva BR120 Taigatrommel in doua variante cu si fara sunet si in mai multe inmatriculari, din poze pare a fi mai detaliata decat cea produsa de Tillig
 
cftt a spus:
in luna iulie ROCO si-a inbogatit productia la TT cu locomotiva BR120 Taigatrommel in doua variante cu si fara sunet si in mai multe inmatriculari, din poze pare a fi mai detaliata decat cea produsa de Tillig

:D O poza ceva?
 
Salut!
Poze in catalog, ca o noutate catalogul Roco nu mai este gratuit. Pretul recomandat si tiparit pe coperta spate este de 2.50 euro. Catalogul contine produsele HO, HOe, TT 2009/2010. Eu am cumparat de la minitechnik.
 
dupa cum vad, preturile au fost ridicate din nou, pretul indicativ a locomotivei 1099 este 151€, de citeva luni a costat modelul, daca stiu bine, 126€. De Mh6 sa nici nu vorbesc... 245 vs. 284€ -> 16%... Daca asa merg mai departe, pierd clientii! Pentru asa un pret pot sa trec si la Bemo! No comment... :( :roll:
 
Citeam azi un articol in Model Rail ca si preturile modelelor britanice incep sa creasca. E adevarat, nu cu atat de mult...
 
buna,

Modelleisenbahn Muenchen GmbH nu este un producator de trenulete cu o inclinatie spre cererile pietei, ci o firma care trebuie sa scoata bani, indiferent cum.

preturile in gamele Roco si Fleischmann vor creste cu 10-15% anual.
 
Horia_Radulescu a spus:
preturile in gamele Roco si Fleischmann vor creste cu 10-15% anual.

Hallo Horia!

deci daca socotim cu anual 10%, teoretic locomotiva Mh6 ar costa in 10 ani ~730€. Am pornit de la 284€. Daca e asa, incep si eu sa construiesc locomotive...

à bientôt