roco br140-814-5 renastere in digital

d0ru_b

Well-Known Member
9 Noiembrie 2008
364
0
Cluj-N / Lugoj
YAHOO
doru_basaliga
LOCATION
Cluj-N / Lugoj
Scurta istorie:
Am cumparat mai demult pt un amic o locomotiva care lui i/a placut foarte mult ( asta in ciuda faptului ca initial m/am opus achizitiei ): roco BR140 (nu stiu de ce proprietarul a "sters" prin razuire seria lasand doar 40-ul)... model are vreo 20 si ceva de anisori, rulata puternic dar inca in stare bunisoara... original arata ceva de genul:
cu foarte mult noroc am gasit poza de catalog


ok, ce era sub capota : cablaj super oxidat, becuri obosite, ghiduri de lumina intortochiate pt a obtine din acelasi bec si alb si rosu si... ditamai motoru... cardan cu arcuri ?!?. am observat interventia la partea de izolatori si fire de inalta tensiune de pe acoperis, cat si lipsa unui plug dar ce sa ii faci, asa e cand iei chestii second.

Si pt ca tot eram intr/o pauza de lucru la aburoasele mele am zis ca hai sa ma apuc de revizie capitala la electrica lui: in primul rand am aruncat pcb/ul afara, am refacut din cablaj de teste o bucata din el pe care am pus soclu si partea de filtru de motor, ledurile alb cald si rosu au fost prinse cu hotglue direct in lacasurile din carcasa... din pacate nu am pot lauda cu o treaba prea eleganta, dar functioneaza.


de data asta am preferat sa pun un soclu pt decodor si nu am lipit direct decodorul de pcb tocmai din cauza motorului imens din locomotiva (eram sigur ca imi arde decodorul). decodorul folosit, evident un esu basic...

am remarcat functionare foarte ciudata a motorului, merge in salturi, evindet ar trebui compensat din decodor. cat despre forta de tractiune, destul de buna pt vechimea modelului.

la exterior s/a revopsit acoperisul si pantografele (am ales sa ii dau un rosu revell in ciuda faptului ca originalul era gri murdar) si asta pt ca oricum nu mai are seria intreaga. ca o chestie destul de ciudata, lumina alba de sus imi lumineaza si cabina in interior, efect destul de fain de altfel...
poate ca la urmatoarea revizie va primi si alte "upgrade/uri", oricum e bine ca s/a mai salvat o locomotiva de la casare .
spor la trenulit