RK Ludmila

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Radu161

Moderator
Super Moderator
Trenulist
25 Mai 2007
1.862
221
Bucuresti/Arad
r161trains.wordpress.com
WEBSITE
http://r161trains.wordpress.com/
YAHOO
radu161
LOCATION
Bucuresti/Arad
Acum 4-5 ani am cumparat o locomotiva Ludmila Piko pentru a o folosi ca baza pentru primul DD. La scurt timp, am gasit o varianta mai buna si aceasta idee a fost abandonata. In schimb, mi-a venit ideea de a o imbunatati, cel putin la partea de iluminare. Proiectul a stat pe bara pana cand au inceput sa apara primele Ludmile pe liniile CFR. Desi nu e chiar acelasi model am hotarat sa incerc sa o aduc cat mai aproape de ceea ce a aparut pe la noi.
Locomotiva in starea originala:

Am inceput lucrarea cu modificarea partii electrice. Am inlocuit vechile becuri cu leduri galbene si rosii, ce se aprind in functie de sens.

De asemenea, am dotat-o cu interfata pentru decodor, considerand ca la un moment dat o sa primeasca unul (dar mai dureaza pana atunci).

Am continuat cu partea estetica:
Am dat gauri suplimentare pentru luminile rosii.

Pentru o aduce cat mai aproape de original, am confectionat pe acoperis o serie de echipamente, cele 2 ventilatoare de la o locomotiva americana si acei rezistori (sau ce or fi) din sarma si plastic.

A urmat vopsirea corespunzatoare.

Aplicarea decalurilor si adaugarea componentelor mici ce au fost vopsite separat.

Verificarea farurilor.

Si o poza de final, cu weatheringul aferent.
 
Multumesc! :)

@mpursu
Sincer, nu m-am gandit la inlocuierea cuplelor, dar o sa iau in considerare si chestia asta.
Am vrut mai mult s-o fac sa arate decent, decat chiar sa ruleze in mod curent, asa ca pentru inceput nu a fost luata in considerare cuplarea. E ceva mai greu de facut avand in vedere plugurile ce sunt legate de carcasa, dar o sa ma gandesc.