RK Ludmila

Radu161

Moderator
Super Moderator
Trenulist
25 Mai 2007
1.870
232
Bucuresti/Arad
r161trains.wordpress.com
WEBSITE
http://r161trains.wordpress.com/
YAHOO
radu161
Acum 4-5 ani am cumparat o locomotiva Ludmila Piko pentru a o folosi ca baza pentru primul DD. La scurt timp, am gasit o varianta mai buna si aceasta idee a fost abandonata. In schimb, mi-a venit ideea de a o imbunatati, cel putin la partea de iluminare. Proiectul a stat pe bara pana cand au inceput sa apara primele Ludmile pe liniile CFR. Desi nu e chiar acelasi model am hotarat sa incerc sa o aduc cat mai aproape de ceea ce a aparut pe la noi.
Locomotiva in starea originala:

Am inceput lucrarea cu modificarea partii electrice. Am inlocuit vechile becuri cu leduri galbene si rosii, ce se aprind in functie de sens.

De asemenea, am dotat-o cu interfata pentru decodor, considerand ca la un moment dat o sa primeasca unul (dar mai dureaza pana atunci).

Am continuat cu partea estetica:
Am dat gauri suplimentare pentru luminile rosii.

Pentru o aduce cat mai aproape de original, am confectionat pe acoperis o serie de echipamente, cele 2 ventilatoare de la o locomotiva americana si acei rezistori (sau ce or fi) din sarma si plastic.

A urmat vopsirea corespunzatoare.

Aplicarea decalurilor si adaugarea componentelor mici ce au fost vopsite separat.

Verificarea farurilor.

Si o poza de final, cu weatheringul aferent.

Jos pă’lă’ria.

BELEA!!! :)

Multumesc! :)

@mpursu
Sincer, nu m-am gandit la inlocuierea cuplelor, dar o sa iau in considerare si chestia asta.
Am vrut mai mult s-o fac sa arate decent, decat chiar sa ruleze in mod curent, asa ca pentru inceput nu a fost luata in considerare cuplarea. E ceva mai greu de facut avand in vedere plugurile ce sunt legate de carcasa, dar o sa ma gandesc.

Da, e o schema reusita, cu toata partea de jos neagra.
Mergand pe aceiasi idee, mi-am adus aminte de un Br132 Piko, cam aceiasi generatie cu Ludmila, si el abandonat printr-o cutie, ce il voi reconditiona in aceiasi maniera.
Dar mai e pana atunci.