Revista Modelism

flor

Active Member
Trenulist
25 August 2010
129
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Corect spus LDH.

Am vazut articole foarte interesante pe acest forum care cu siguranta si-ar fi gasit locul in revista d-lui Craciunoiu ( Modelism International) sau a lui Horia Stoica (ModelIst).
:idea:
Parerea mea este ca-i bine ca articolele sa fie publicate in reviste "pe hartie". Acestea raman, la BN, cel putin. Postarea are efemeritatea ei , sa recunoastem. Asa ca revedeti articole privind te tehnologiile folosite, cele de istorie feroviara si oferiti-le spre publicare. Este f. adevarat cand se spune "cartile din carti se fac", asa ca folosirea corecta de bibliografie este normala. Nu va aseptati insa la recompense in bani.
Spor.
 

flor

Active Member
Trenulist
25 August 2010
129
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
A aparut MODELISM nr. 4/2012 (135), poate ultima aparitie a acestei reviste.
Primul articol este o realizare superba a domnului arh. Dorin Paul Bucur - Victorian, cunoscuta in mare parte inca din postarile de pe acest forum.

Redactia deschide acest numar cu urmatorul mesaj:

"Inima şi sufletul acestei reviste, Cristian Cră’ciunoiu, a plecat dintre noi. Acesta este ultimul numă’r editat integral de el - l-am pă’strat neschimbat.Va mai apă’rea revista? Nu ştim. Åži dac㒠va continua, nu va mai putea fi la fel... Aşteptă’m s㒠ne contactaţi pe adresa redacţiei ([email protected], [email protected]).
Totul depinde de voi, iubitorii modelismului şi ai istoriei neamului românesc."
Din cuprins:
“20.001-20.002, primele automotoare cu motor cu ardere intern㒠ale Că’ilor Ferate Romane – 1907” de arh. Dorin Paul Bucur. In acest numar Victorian isi indreapta atentia cu aceeasi meticulozitate si atentie la detalii asupra unui subiect mai putin cunoscut: automotoarele MAV C-mot. Sunt prezente desene originale, fotografii, profil 3D, text.
“Vană’toarele clasei Kronstadt in Marina Romană’” de Mugur Catalin Leonida. Abordeaza istoria celor trei vanatoare de submarine din clasa “KRONSTADT” sub pavilion romanesc; articolul cuprinde planuri rusesti, multe fotografii cu varianta romaneasca a navei, text.
“Sublocotenent artilerie antiaerian㒠Constantin Apostolescu” de dr. ing. Cristian Craciunoiu – povestea unui erou uitat din al II –lea razboi mondial
“A sosit T-90” de Valeriu Visan- prezentarea blindatului rusesc cu acelasi nume; sunt prezente text, caracteristici tehnice, fotografii ale tancului si a machetei.
“Necunoscutul de la Viena” de dr. ing. Cristian Craciunoiu- articol din seria dedicata pionierilor romani ai zborului vertical
“Noută’ţi la 1/35” de Valeriu Visan- prezentarea machetei MRAP.
Că’rţi, enciclopedii, monografii Histoire & Collection – publicatii disponibile la sediul redactiei
Planuri MODELISM
CD-uri MODELISM
Că’rţi disponibile la magazinul Modelism

Asa ca nu va sfiiti sa oferirti spre publicare articole cu realizarile pe care le-ati prezentat aici. :!: