Remiza Jiblea (Calimanesti)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.286
970
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
Inevitabil,a venit vremea sa pun si remiza circulara pe diorama ,fara de care nu se poate,avand in dotare o placa turnanta pe care am bibilit-o un pic,adaptand intrarile la sinele Roco Line cod 83.
asa ca am trecut la lucru.
ca de obicei,un sablon care poate fi folosit de n ori....materialul folosit este imitatia de caramida de la Vollmer,scara N...care sunt numai bune pentru HOcum dimensiunile acestor placute nu sunt pe masura,a trebuit sa le "innadesc",ca sa pot respecta cotele

 
Dupa uscarea adezivului,urmeaza decupajulalte sabloane si decupajeAdezivul potrivit pentru acest tip de material este cel pe baza de acetona,in cazul de fata folosesc revell.Din pacate se cunosc joantele intre placile de caramizi.La momentul potrivit am sa prezint si solutia pentru remedierea acestui defect.
 
dupa decupaje si aduceri la cote,masuratori si ajustari,am trecut la confectionarea contraforturilor de la colturile remizei. 
ancadramentele la ferestre mi-au dat destul de lucru,mai ales arcurile de caramida,care ,pentru a fi aduse la forma dorita,au fost supuse la tratament termic (flacara de bricheta :p)

 
Super, Cosmin, ideea deformarii plasticului la caldura pentru a obtine arcul mi se pare excelenta! Poti sa-mi dai detalii referitoare la tehnica folosita?
 
deocamdata rostuirea inca e in plan.culoarea aplicata va fi gri...

Victorian,

e simplu (de spus :p)...se taie o fasie la cotele necesare,de preferinta cat mai lunga,astfel materialul este mai elastic si se indoaie putin cate putin.cand se ajunge la un capat ,se aplica un pic de caldura pe locul dorit si se indoaie iarasi,pana la raza necesara.
 
Și eu, la fabrica de gaz ( de pe dioram㒠) am vopsit rosturile şi cu gri şi cu alb. Am ră’mas la culoarea alb㒠deoarece contrastul este mai bun, mi s-a pă’rut c㒠este mai de efect. Oricum, indiferent de culoare, alb㒠sau gri, o s㒠arate mai bine decât fă’ră’.
spor la treabă’
 
laterala este aproape gata,mai este de facut cercul de caramida din jurul aerisirii,insa il voi lasa mai spre sfarsit.

 
din nou sabloane din carton...
dat fiind faptul ca placutele de caramida nu au lungimea necesara,am impartit cele 5 intrari in 3 parti...adica 2+1+2 intrari,ulterior ansambland piesele impreuna,fara nici un fel de greturi si bataie de cap...


 
Salut Cosmin, interesanta ideea, multumesc pentru raspuns! In privinta golului rotund de aerisire eu unul ti-as sugera sa dai o gaura mai mare. Nu stiu dupa ce planuri de remiza lucrezi, dar mi se pare ca ar "da bine in fatada" un gol de diametru mai mare, pana la 2/3 din latimea ferestrei; chestie care te va ajuta si la realizarea mai usoara a cercului de caramida in jurul lui :D
 
Victorian,

ai dreptate,insa gaura este acolo doar de ghidaj,ulterior o voi aduce la dimensiunea corecta.iar cercul de caramida o sa fie inca o provocare :roll:

continuam,

lipituri,iarasi contraforturi,iarasi lipituri...totul intr-un ritm de melc...
ca sa aduc intrarile la 7,5 grade,cu un ac de trasat am zgariat plasticul in asa fel incat sa se indoaie usor la unghiul dorit.peste trasaj am lipit placutele aduse si acestea, in prealabil,la unghiul dorit.

 
in timp ce se lipesc plasticele,pana una alta,m-am pus pe facut usi.
styrene de 0,5 mm pe care l-am zgariat decat pe o parte ca sa imit scandurile.am lipit 2 ("spate in spate") imitatii de scandura,am aplicat ranforsarile laterale....Au iesit prea groase,2 mm.Trebuiesc altele,mai subtiri.
 
merge,incet,da´ merge :p

pana iau niscaiva Evergreen de 0,5 mm cu scandurile gata facute,mai lipesc un contrafort,un ornament...

 
Evergreen de 0,5 mm,gata zgariat a scandura pe o parte,numar exact de scanduri pe usa,mai bine de asa nu se putea.au mai ramas de zgariat scandurile transversale,pe "dosul" usii.

 
feronerie,balamale din sarma si plastic (tras de pe aceeasi sarma :p)...

cu un ac am impuns piesele din abs incercand sa imit piulitele de prindere.

 
ca un fapt divers...numai usile mi-au mancat jumatate din timpul de lucru de pana acum...

balamale montate,probe si ajustari...

 
dupa ce m-am procopsit cu ceva fire de par alb dupa atata feronerie,am dat si o mana de vopsea de baza peste usi...