Remiza Burgstein

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

f33

Active Member
15 Ianuarie 2008
231
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Prima cladire pe care am asamblat-o dupa ce a revenit "microbul" a fost remiza Burgstein.Dupa ce a stat linistita o perioada de timp, m-am gandit ca ar fi cazul sa-i aduc cateva imbunatatiri.Initial m-am gandit la ceva lumini in interior dar, chibzuind temeinic, am ajuns la concluzia ca se poate si mai mult.Las explicatiile pt mai tarziu si va invit la primul episod din "Remiza digitala"

 
buna,

pesemne un sistem de deschidere si inchidere al usilor actionat digital prin releu, s-a mai facut cam de 15 ani in alte parti insa in Romania nu... asa ca asteptam cu interes ;)
 
Invidioasa lume bre... Hai sa dezvalui cate ceva, sa nu zica unii ca am facut asa si pe dincolo cu camera :D
Primul pas a fost finisarea peretelui frontal si a usilor in asa fel incat acestea din urma sa lucreze cat mai usor.Au urmat cateva incercari de a monta unul sau doua servomecanisme in diverse pozitii.Pana la urma, din considerente estetice, am ales sa montez servomecanismele tocmai in fundu' remizei si usile sa le "agat" din patea de jos.Dupa cateva zeci de cafele, am ajuns la concluzia ca un sistem de parghii fiabil si cu posibilitati de reglare a pozitiei usilor nu prea se poate fabrica in regim "home". Asa ca am confectionat doua arcuri care tin usile deschise iar servomecanimele trag de ele cu o ... pardon - un cablu (era sa zic sfoara :lol: ) Dupa care am montat pe usi doua "urechi" confectionate din deseurile de plastic ramase


Din pacate, cuprins febra muncii, am cam uitat de partea artistica si nu prea exista poze din faza asta.Pana la sfarsit promit sa corectez aspectul asta.
 
f33 a spus:
Invidioasa lume bre...

:D

Pai daca ne-ai lasat cu ochii la remiza si nu ne-ai spus nimic.

Acuma de carcotit tot om carcoti oarece.

Este vorba de culoarea remizei. Pute-ai sa-i faci ceva cand era in stadiul de demontata sa nu arate ca scoasa din cutie. Merge si acuma dar unele lucruri se fac mai greu.

Formos lucrat

:cafea:
 
@ LDH - Stiu ca se puteau face multe dar , la momentul la care am asamblat-o, experienta in "zidiri" de plastic se rezuma doar la amintiri depre avioanele ddr-iste de pe vremuri.Acu' vedem ce se mai poate face in stadiul asta si punem carcotelile pe caietul de sarcini pentru urmatoarea... :lol:
Revenind la mecanism, inca de la inceput am urmarit sa nu cobor cu el sub nivelul "solului" pentru o amplasare cat mai usoara a remizei in decor.De asemenea am vrut sa pastrez sistemul original de balamale care, desi e fragil , asigura o miscare precisa a usilor.In plus de asta ,o eventuala modificare a balamalelor ,care sa arate bine si sa functioneze corect , e cam dificila.Singurul aspect la care n-am reusit sa gasesc o rezolvare rezonabila este un sistem mecanic de siguranta care sa protejeze usile in eventualitatea in care prind ceva intre ele cand se inchid.Am testat cateva variante "elastice"dar apar probleme la precizia pozitiei "inchis".Asa ca sperantele raman intr-o eventuala solutie electronica.Pana atunci...mizam pe atentia usierului :lol: .
Ce ar mai fi de facut in continuare...montarea luminilor, amplasarea pe undeva a tablourilor electrice (a se citi decodoare) , montarea unui canal de inspectare si ceva finisaje la interior.Pana una-alta , iaca si un filmulet cu partea nevazuta a mecanismului...scuzati va rog calitatea - e facut la repezeala cu aparatul foto.
 
Servomecanisme..."firul cu memorie" e relativ scump si are un dezavantaj - consuma curent in toata perioada in care e "actionat".Plus ca aici e vorba de curse si forte relativ mari pentru nitinol.Firul care se vede e o banala "ata" de nylon - in afara de faptul ca e foarte rezistenta si ca nu "tin" nodurile pe ea, n-are nimic special.
 
Zilele astea am cam batut pasul pe loc din cauza sistemului de siguranta pentru usi, la care n-am vrut totusi sa renunt. In pana de idei, i-am cerut ajutorul lui nea Georgel. In cele din urma, dezvoltand una din ideile mele,nea Georgel a reusit - usile au acum un mecanism de siguranta si nu vor mai putea provoca accidente nedorite. Nea Georgel s-a apucat azi de lucru si la "tabloul electric".Din cauza instalatiei electrice foarte complicate , tabloul va fi , pana la urma, un fel de mansarda tehnica.
 
Asteptam cu nerabdare,ti-au iesit bine cablajele sa le vedem si montate..si o schema?! :D
 
@ sogard - la final, facem referire si la schema. Sper sa nu mai apara modificari dar...cine stie. Pana una-alta , nea Georgel s-a pus tare pe treaba si a terminat de asamblat grinzile pe care va sta "mansarda".

 
In seara asta, cu ajutorul lui nea Georgel , am reusit sa montez luminile si sa fac prima filmare pe timp de noapte.A se observa coloana sonora 100% naturala :D

 
Super tare....se pare ca ai deranjat cateii din zona :D :D :D
Arata ca si cand ai avea neoane in remiza.... sau chiar ai gasit neoane la 1/87??!!! :D
 
Ptr.@shikanne : pana ne arata cum a facut, singura varianta este ca a adminstrat Viagra la niste licuricii :D
:floare: power