Reglaj decodor sunet

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

GFN

Guest
14 Octombrie 2010
694
1.093
LOCATION
Bucuresti
Doresc sa reglez la un decodor Esu de pe locomotiva BR 44 numarul de pufaituri pe o rotatie completa a rotii dar nu sunt sigur cate fufaieli trebuie .Locomotiva reala are trei cilindrii iar din cate am vazut in filme pe youtube imi pare ca ar fi 6 pufaieli per rotatie completa a rotii motoare.
Acum va intreb pe cei mai cunoscatori daca este bine cum am numarat.
Multumesc anticipat.
 
Da, exact 6(șase) pufăituri se aud la o rotație completă a roților motoare a unei locomotive cu abur cu trei cilindri. Cele trei mecanisme ale locomotivei sunt decalate cu câte 120 de grade, iar fiecare cilindru "emite" câte două pufăituri la o rotație completă a mecanismului cu care lucrează, respectiv la atingerea celor două puncte moarte ("apropiat" și "depărtat" - cred că așa se numesc). La locomotivele cu doi cilindri, mecanismele sunt decalate cu câte 90 de grade, astfel că se aud 4(patru) pufăituri la o rotație completă a roților motoare. La locomotivele cu patru cilindri, cele patru mecanisme sunt decalate tot cu câte 90 de grade, iar momentele atingerilor punctelor moarte ale perechilor de cilindri interior & exterior se suprapun, deci tot 4(patru) pufăituri se vor auzi la o rotație completă a roților motoare.
 
Multumesc Mircea pentru raspuns si explicatii.
M-am jucat in CV urile decodorului si am reusit pe treapta 1 de viteza sa il aduc la numarul de pufaieli corecte.
 
GFN post_id=166703 time=1537271353 user_id=1512 a spus:
Multumesc Mircea pentru raspuns si explicatii.
M-am jucat in CV urile decodorului si am reusit pe treapta 1 de viteza sa il aduc la numarul de pufaieli corecte.

Salut,

De curiozitate, iti sta la nr corect de fufaituri si pt trepte mai inalte? Banuiesc ca nu ai senzor hall sau de contact pt roti.

Multam!
 
Pana pe la treapta de viteza 6-8 unde inca se mai pot numara am vazut ca se mentine.
Pana sa ma apuc de acest fine tunning aveam per rotatie 9 pufaieli.
La Esu V4 de acest reglaj se ocupa CV 57 iar Cv 58 se ocupa de "gear ratio"
 
  • Like
Reacții: dcm
Super! Eu am sunet la aburoase cu Dietz, care aproximeaza foarte... aproximativ corelatia pufaieli-viteza. Cred ca pana la urma o sa-mi pun senzor pe roata ;-)