Probleme ESU Lokprogrammer

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.673
638
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Pentru setarea decodoarelor ESU (cu sunet sau fără) folosesc dispozitivul ESU LokProgrammer, care m-a servit impecabil... până acum câteva minute, când a început să nu se mai lase recunoscut de computer :oops:
Mai precis, softul LokProgrammer 5.2.4 (cel mai recent) se lasă pornit, însă când încerc să lansez vreo comandă gen "Read Decoder data" mi se afișează mesajul de eroare "LokProgrammer not found / Check if the LokProgrammer is connected and powered on / Try again / Change COM Port settings". Evident, dispozitivul este conectat și pornit, însă în fereastra "Change program settings" la secțiunea "LokProgrammer" opțiunea "Serial port" îmi apar doar COM1 și COM6. De multă vreme la COM6 se află conectată o plăcuță Arduino, deci nu se pune problema să direcționez într-acolo LokProgrammer-ul, iar dacă aleg COM1 nu apare nicio îmbunătățire.
Am sesizat că nu se mai sesizează conectarea/deconectarea cablului LokProgrammer-ului la/de la computer. Am (re)descărcat de aici https://www.esu.eu/en/downloads/software/lokprogrammer/ softurile pentru cablu și pentru aplicație, le-am re(rere)instalat și... tot așa am rămas. Problema este FOARTE deranjantă fiindcă sunt în curs de redigitalizare și resonorizare a locomotivei BR17 Fleischmann, așa că îmi este FOARTE necesar LokProgrammerul în funcțiune. Please help me!
 
Intr-o prima faza se poate incerca schimbarea portului USB in care este introdus adaptorul pentru programator si restarta calculatorul. Apoi se verifica in DeviceManager, sectiunea ComPorts daca acest adaptor este prezent/pornit. Daca aveti vreun alt program care ar putea folosi porturi COM, chiar si emulat, este recomandabil sa fie oprit. O sa fiu direct, exista nesansa ca acest minunat adaptor de la USB la COM sa isi fi dat obstescul sfarsit - am patit de mai multe ori cu astfel de echipamente (in alt domeniu, dar tot cu curenti si tensiuni mici). Nu este un capat de tara, unul nou costa cateva zeci de lei, problema mare fiind timpul de livrare. Eu folosesc cu oarecare succes echipamentele de la Delock (nu s-a mai prajit nici unul de cand lucrez cu ele, sunt stabile). Un exemplu, aici.
 
  • Like
Reacții: mpursu
Sincer, nu l-as recomanda. Un amanunt mi-a atras atentia de cum am deschis pagina - are drivere pentru Windows Vista. Este destul de vechi si aparent costa cat cel pe care l-am pus eu mai sus si pe care l-am folosit chiar acum cateva minute, la birou. In plus, nu pare a fi FTDI, cum e cel ESU sau Delock.,
Daca aveti posibilitatea de a imprumuta un adaptor pentru o proba, inainte de a cumpara unul, ar fi ideal...
 
  • Like
Reacții: mpursu
Mulțumesc mult! Neavând posibilitatea de a împrumuta un astfel de adaptor, l-am comandat, așa că... așteptăm 1-2 zile până aflăm mai multe :)
Evident, înainte de a intra în alertă am conectat programatorul la toate mufele USB din computer și din hub-urile aferente, cu re(rerere)porniri ale computerului etc. și astfel am remarcat că toate aceste manevre nu aveau niciun efect.
 
  • Like
Reacții: anvo5555
Mircea am patit si eu asa acum doi ani dupa o functionare impecabila de zece ani . Nu se mai conecta la PC, folosesc Win 10 dar problema nu a fost din cablu la mine. Am scris la ESU si mi-au cerut sa-l trimit la reparat la ei.
L-am trimis am platit reparatia si am primit in 5 zile altul nou.
Atunci am trimis cu Posta Romana si a ajuns in 14 zile acum iti recomand curier rapid ajunge in doua zile. Poti sa ma suni pentru detali, nu dau nume aici ca sa nu se zica ca fac reclama
 
  • Like
Reacții: mpursu
Breaking news!!! Cu ajutorul noului cablu indicat de colegul nostru @anvo5555... ESU LokProgrammer este salvat!!!
41.gif
16.gif
36.gif

Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat în rezolvarea acestei probleme!
 
Ultima editare:
Întrebare întrebătoare: ce s-ar putea întreprinde pentru ca simbolurile pentru mers înainte (notat de mine "F" albastru) și pentru mers înapoi (idem "B" roșu) să fie un pic mai ușor de înțeles?
ESU-LokProgrammer.jpeg

De exemplu, în alte screenshots-uri ale softului respectiv am observat că butonul "F" are pe el aceeași săgeată ca aceea de pe butonul "B" orientată invers. În cazul meu să facă vreo diferență fonturile din computer și/sau limba română setată?
 
Posibil ca acel simbol sa faca parte din aplicatie. Reinstaleaza LokProgrammer.
Eu folosesc 3 instalari diferite pentru LP 2.x.x, 4.x.x si 5.x.x, si le utilizez separat cu LokSound v3.5, v4.0 si respectiv 5.
 
  • Like
Reacții: mpursu
A fost re(rerere)instalat de nici-nu-mai-știu-câte ori. Bine, avem de-a face aici doar cu un mic detaliu (și acum voi spuneți "și ce altceva mai e nou :p") care nu afectează funcționarea dispozitivului. Sau... poate că afectează un pic fiindcă nu se vede clar care simbol va fi interpretat de locomotiva digitală ca fiind "înainte", respectiv "înapoi".
Important este că simpaticul ESU LokProgrammer funcționează :D