Problema sunet sacadat/intrerupt in mers

neamtuioan

Active Member
2 Ianuarie 2011
69
0
48
Constanta
Buna ziua,
Sper ca nu deranjez dac㒠va solicit putin ajutorul, sint foarte nelamurit cu o problema. Tocmai mi-a sosit locomotiva br 141 de la trix, produs 22170, cu sunet. Problema este ca, in mers, sunetul este intrerupt/sacadat, ca si cum nu ar trage curent. Alte locomotive ce la am (2 roco, fă’r㒠sunet) nu dau niciun semn de neregula in portiunile in care trix se poticneste . Sina am sterso de m-am plictisit. Vreun sfat ? E posibil ca, noua fiind, cu rodaj 60 min fă’cut, sa aibe totusi oxidate rotile sau lamelele colectoare ? Imi e greu sa cred iar la inspectie vizuala rotile arat㒠ok. Sina era curat㒠cind am fă’cut rodajul. E clar ca e o problema de alimentare dar nu imi dau seama dac㒠e de la sine sau de la locomotiva. Multumesc de ajutor !

Daca simultan cu intreruperile de sunet ai si intreruperi ale luminilor, problema e undeva la alimentare: verifica traseele electrice de la roti la decodor.

Daca luminile nu sclipesc atunci e posibil sa ai intrerupt/fisurat vreun fir catre difuzor.

Multumesc dac si hgdan, problema cred ca nu este decit una de alimentare, pe care o voi verifica.

Dupa o curatare temeinica a tuturor liniilor si macazelor cu alcool izopropilic a disparut problema, doar uneori, la macaze, apar intreruperi concomitente cu cele ale luminilor. Inca o data multumesc de ajutor

Acum, sint sigur ca problema nu este numai una de alimentare cit si una de calitate a modulului de sunet. Noua mea locomoptiva TRIX 22151 (mersi hgdan) nu are nicio problema acolo unde BR 141 se bîlbîie....