Partea intai - Drumul spre
Se ia rapidul Dacia din gara de Nord pana la Viena.
Se lasa cateva ore la cascat gura prin Viena dupa care se traverseaza Austria cu Eurocity (un fel de intercity) pana in Tirol - in frumoasa si ultra-curata gara (de zici ca-i de jucarie) - Jenbach.
Se cauta trenul la... linia 10. Daca nu scrie asa nu este bun.
Dam buzna in vagonul de dormit pus la dispozitie de caile ferate austriece si prietene
Se mai arunca cate o privire p-afara: Uraa am ajuns la Sinaia! Nu, inca nu trebuie sa ne dam jos!
"Chinezarie" GFR in Predeal
Din cand in cand verificam daca mai avem locomotiva
Daca se intuneca nu avem incotro si bagam somn. Dimineatza soarele ne arata campurile manoase din Ungaria
Se da ceasul inapoi cu o ora si ne trezim mai devreme in Budapesta
Daca tot a ajuns, trenul intra si in gara
Uite MAV!
Uratzica, cu ochii mici, haine demodate si mai tot timpul nervoasa:
Nu se lasa prea mult in Budapesta (maxim 20 min) si se pleaca in directie inversa dupa un schimb de vagoane: se lasa cateva CFR si MAV dupa care se adauga OBB dupa gust plus o locomotiva vitezomana: Taurus in culorile MAV
La granitza cu Austria
Bucuria mea- vagoane de marfa:
Vine cu viteza mare! cu ochii pe ea sa nu scape scotocesc dupa aparat, stai ca nu-i deschis, aoleu nu i-am scos capacul ... pfiu! nu credeam ca o mai prind!
Hai ca am ajuns. La Viena.
Vagon Pullman:
Stati asa! Nu trebuie sa scape nimic!
Taurus OBB:
Pare cunoscut:
Gara de Vest:
Tramvai vienez:
Taxi vienez:
Inapoi in gara ca nu am terminat!
Runda a doua: Se ia trenul spre Tirol
Si incetinel incetinel, cu 180km/h, numaram traversele:
Nu trebuie pierduta ocazia in gari asa ca decum opreste trenul o ardem:
Mai numaram cateva traverse si...
Extraordinar, nu pot sa cred! Am ajuns! Oau ce aer! Si miroase a brad de parca au taiat o padure. Adica cum? La noi se taie si aici miroase?
(va urma)
Se ia rapidul Dacia din gara de Nord pana la Viena.
Se lasa cateva ore la cascat gura prin Viena dupa care se traverseaza Austria cu Eurocity (un fel de intercity) pana in Tirol - in frumoasa si ultra-curata gara (de zici ca-i de jucarie) - Jenbach.
Se cauta trenul la... linia 10. Daca nu scrie asa nu este bun.

Dam buzna in vagonul de dormit pus la dispozitie de caile ferate austriece si prietene

Se mai arunca cate o privire p-afara: Uraa am ajuns la Sinaia! Nu, inca nu trebuie sa ne dam jos!

"Chinezarie" GFR in Predeal

Din cand in cand verificam daca mai avem locomotiva

Daca se intuneca nu avem incotro si bagam somn. Dimineatza soarele ne arata campurile manoase din Ungaria

Se da ceasul inapoi cu o ora si ne trezim mai devreme in Budapesta

Daca tot a ajuns, trenul intra si in gara

Uite MAV!

Uratzica, cu ochii mici, haine demodate si mai tot timpul nervoasa:

Nu se lasa prea mult in Budapesta (maxim 20 min) si se pleaca in directie inversa dupa un schimb de vagoane: se lasa cateva CFR si MAV dupa care se adauga OBB dupa gust plus o locomotiva vitezomana: Taurus in culorile MAV

La granitza cu Austria

Bucuria mea- vagoane de marfa:

Vine cu viteza mare! cu ochii pe ea sa nu scape scotocesc dupa aparat, stai ca nu-i deschis, aoleu nu i-am scos capacul ... pfiu! nu credeam ca o mai prind!

Hai ca am ajuns. La Viena.

Vagon Pullman:

Stati asa! Nu trebuie sa scape nimic!

Taurus OBB:

Pare cunoscut:

Gara de Vest:

Tramvai vienez:

Taxi vienez:

Inapoi in gara ca nu am terminat!

Runda a doua: Se ia trenul spre Tirol

Si incetinel incetinel, cu 180km/h, numaram traversele:

Nu trebuie pierduta ocazia in gari asa ca decum opreste trenul o ardem:

Mai numaram cateva traverse si...

Extraordinar, nu pot sa cred! Am ajuns! Oau ce aer! Si miroase a brad de parca au taiat o padure. Adica cum? La noi se taie si aici miroase?

(va urma)