Primele mele nave

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
De ceva vreme cochetand cu modelismul, in mai multe forme ale sale, am inceput pe langa achizitia de material rulant si construirea a cate ceva in domeniul feroviar, si asamblarea unor kituri din plastic. Am cumparat mai multe kituri de nave si avioane, fara a ma axa in acest moment pe o singura ramura a modelismului, deoarece le asamblez din pura placere, fara a incerca in aceasta faza in care doar "imi fac mana" sa obtin rezultate spectaculoase. Incerc sa vad cum se comporta diferite materiale la prelucrare si lipire (o mare varietate de plastice si de cartoane), urmand ca dupa ce capat putina experienta, sa pot trece si la tehnici mai evoluate de whetering.
Iata trei modele, care sunt primele realizate de mine, vopsite partial al pensula, partial la aerograf, nu extraordinar de reusite. Sper ca urmatoarele (am in lucru doua nave si doua avioane) sa se ridice la alte standarde de calitate, odata cu putinul de experienta pe care l-am acumulat intre timp.
Oricum m-am convins de doua aspecte pe care le consider fundamentale si pe care le aduc si in atentia celor care vor urma acelasi drum:
1. teoria e una si practica reprezinta cu totul altceva
2. este obligatoriu sa-ti cultivi rabdarea in astfel de ocupatii, pentru a obtine rezultate acceptabile :D
MARCEAU de la HellerAmerica Italerii

Roosvelt Italeri
 
FRUMOS!!!!!!!! dar trebuie sa te raportezi la o scara?
ar fi o chestie cu dichis o combinatie navo-fero, ce zici?
succes si vant din pupa!
 
Salut obiwan,
interesanta idee cea cu combinatia nave si trenuri.
Am un prieten pasionat de razboi, care vrea sa bage multi nemti pe langa trenuletele lui. Eu fiind pasionat in feroviar de peisajul industrial si triajele de mari dimensiuni, cu toata logistica si semnalizarea aferenta, ar putea fi interesanta abordarea unui doc unde se face transferul de pe vagoane pe nave.
Acum este in pregatire un vas de marfa, Savannah, primul cu reactor nuclear si ina steptare Meteror, precum si un scratch build.
La avioane am preferat 1:72 dar cred ca o sa montez si un 1:48 pentru a vedea ce se poate detalia la ceasta scara unde unii mai priceputi fac minuni in domeniu.