pregatiri pentru Craciun

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lupul_alb

Well-Known Member
Trenulist
7 Decembrie 2016
1.500
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Craciunul este sarbatoarea mea preferata. O astept cu mare incantare an de an. Cel mai mult ma entuziasmeaza pregatirile: cumparaturi, decorari, impodobirea bradului. Pe Mosul nu-l mai astept. A pierdut adresa mea inca din vremea copilariei, iar cand a reusit sa o recupereze, ma mutasem deja din acea locatie.
Anul trecut a fost o mare bucurie sa-mi impodobesc diorama H0 cu o luminita, cu spiritul sarbatorii. In seara de ajun filmam, fotografiam. Cu acestea am ramas din toata experienta modelistica. Si nu regret. A meritat fiecare moment.
Anul acesta nu puteam sa-mi petrec prea departe de trenulete si jucarii aceasta sarbatoare care de fiecare data ma face sa ma simt ca in copilarie: un copil mare. Daca la H0 nu se poate, iata ca sunt invitat sa-mi fac Craciunul la scara N. Micutul meu loc de joaca s-a umplut de ornamente puse temporar pentru a vedea ce imi lipseste si ce imi mai trebuie.



Cladirile, gigantice pentru scara prezentata pe diorama, vor avea luminatie pe baza de lumanare, fiind la baza frumoase candele de craciun. Stiu. Nu sunt ideale pentru modelismul feroviar. Dar pentru o sarbatoare ca aceasta, lasam fantezia sa zburde.







Chiar si Mosul e o candela ce va raspandi in seara de ajun o groaza de stelute in jur.



Apoi, au inceput sa apara tot felul de ornamente haioase din lemn











O casuta si un brad care vor fi despachetate din tipla doar in seara cu pricina, ele fiind lumanari.





Bradul, mostenit de la bunicul meu, va primi in seara de ajun o ghirlanda de luminite electrice, cateva fire de poleiala.
Se anunta o sarbatoare frumoasa. Trebuie sa pregatesc aparatele de filmat si fotografiat. Pana la urma, amintirile sunt foarte scumpe.
Si desigur, va trebui sa fiu atent la domnisoarele mele feline care vor astepta cu nerabdare sa traga o gheara bradului si, bineinteles, sa-l dea jos de pe diorama pe mosul ala care sta cu nasul pe sus si care nu le-a adus nimic. Ca nu au fost cuminti si nici poezii nu au invatat!

Sunt curios acum, cum asteptati aceasta sarbatoare? Cum va pregatiti dioramele, colectiile, jucarioarele pentru a infrumuseta Ajunul din casele voastre?
 
Foarte frumos, Lupule!

Si pentru mine Craciunul este o sarbatoare aparte si in mod firesc legata de pasiunea noastra, adica de trenulete.

Cu multa vreme in urma, cand eram doar un pusti, am primit de Craciun primul meu trenulet electric. Era vorba despre un oval pe care se invartea un automotor Malaxa; un model foarte aproximativ produs de fabrica de jucarii "Metaloglobus" din Bucuresti .

De atunci insa, a mai curs multa apa pe Dambovita, anii au trecut si am ajuns un pasionat al scarii N.

In ultimii ani, de cand mi-a re-inviat aceasta pasiune, perioada sarbatorilor de iarna este in mod deosebit cea in care realizez de fiecare data pe planseta mea de lucru o diorama temporara pe care sa pot rula in liniste trenuletele adunate intre timp. Asa voi face si in acest an. Sper sa fie ultimul. La anul, sper sa pot sa-mi "invart" trenurile pe o diorama special construita!

Inchei deci acest raspuns adresandu-ti urarea "noastra" traditionala: sa-ti aduca "Mosul" tot ce-ti doresti, si mai ales ...trenulete!
 
Multumesc Victorian. Si tie si tuturor pasionatilor din acest domeniu sa le aduca Mosul tot ce-si doresc.

Azi mi-am strans ornamentele. Le voi monta la data potrivita. Tot azi m mai cumparat cateva ornamente de lemn. Acum..... sa vina ziua cea mare.
 
Pregatirile continua

Fiindca e primul Craciun pe care il petrecem impreuna, eu si rafturile mele, am gasit potrivit sa le ornez si pregatesc corespunzator. La anul, adica prin primavara - vara, rafturile vor intra in reparatie si modernizare. Am planuri mari pentru ele si de aceea le-am pregatit o noua infatisare. Dar pana atunci....



























Linia de jos pe care se afla V80 si trei cisterne este functionala. Ma gandeam cum sa fac sa imi plimb si eu materialul rulant H0 in alt loc decat pe parchet. Atunci mi s-a aprins un bec si din patru linii flexibile smulse cu brutalitate de pe raftul de sus, si o linie G231 cu alimentare, am facut un traseu drept lung de patru metri si ceva pe care plimb locomotivele in sus si in jos. Si chiar daca nu e un cerc, parca are mai mult farmec asa. Macar pot sa ma uit la rotile lor cum se invart si la biele cum pedaleaza, vorba sotiei. Una din marile placeri ale mele este de a privi rotile locomotivelor si vagoanelor, adorm mai bine. :D



Scuzati. Am baut o sticla de bere si a inceput sa se invarta si casa cu mine. Da' eu cu cine am votat? Sarbatori fericite!
 
Hi Hi !
Cunosc sentimentul ... Si eu am adormit cu trenurile langa pat, in dormitor ... Acum de cand m-a exilat fiul meu preaiubit in sufragerie ... nu am avut ce face, asa ca le-am luat acolo si le-am asezat la cap. Seara, pardon, noaptea, dupa ce face instructie cu mine, le bag in priza si imi pun scobitori la ochi, dar tot adorm si ma trezesc sforaind pe la 4-5 cu tv-ul pornit si locomotivele, felinarele aprinse :p

Ilustrare cu ce-a mai ramas dupa ce a vazut puiul ca e o legatura intre telecomanda si trenuri. Musai sa apese el pe butoane :D zgamboiul !!!

La multi ani !!! Craciun fericit !!! Si sa va aduca Domnul liniste in suflete si pace, ca destula nebunie e in lumea asta. :floare: :floare: :floare:
 
Pai cum altfel ? :D Doar ca am o increngatura de macazuri ... neautomatizate .. :D iti dai seama ce complicat e sa mut locomotivele astfel incat sa se schimbe directiile si sa nu se blocheze ? :lol: Cred ca de-aia ma ia si somnul ... Dar la cat le plimb eu se pune un praf pe ele de raman intepenite :( .
 
Si a venit Craciunul, sarbatoarea Nasterii Domnului. Mi-am ornat micul loc de joaca, am aprins o multime de lumanari, iar dintr-o data camera a devenit o feriie desprinsa parca dintr-o poveste frumoasa.











Si au venit si cadourile, unele mai devreme cu cateva zile.

Doua locomotive V200 la scara N, inamtriculari diferite





O familie fericita





La TT mi-a sosit locomotiva digitala Ludmila care imi complecteaza garnitura de etajate. Mai multe detalii la timpul potrivit, in otpicul ales special pentru aceasta.



La scara 1:24, o masina superba pentru colectia mea, Bugatti Atlantic. O bijuterie Burago.











Multa ciocolata, bere si bucurie.

Sarbatori fericite!
 
O garnitura H0 care a pufait si a alergat toata seara de ajun intr-un dute vino









Locomotiva: BR 03 de la Piko
Vagoane: PKP de la Roco.
Iluminarea realizata aiurea de subsemnatul, dar nu definitivata. Mai e de lucru, dar guvernul e in vacanta. So....
 
Bravo Lupule sa stapanesti sanatos toate modelele pe care le ai! felicitari pentru achizitiile pe N.ce-i cu mica diorama pe care o pregatesti? Nu ne dai mai multe detalii?
Sarbatori fericite!
 
inca ma gandesc, planuiesc. nu pregatesc nimic. mica diorama din imagine este ramasita incercarii pe care am avut-o cu ceva timp in urma de a-mi construi o diorama la N.