Pod de lemn HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Astazi l-am terminat...si cu asta se termina mica mea perioada de modelist,de luni scoala,sesiune si nebunii :(.Cand voi avea timp il voi termina de finisat si...ma voi apuca de alte lucrari din bete,mi sa deschis apetitul :).Ii multumesc domnului Haky care ne-a prezentat schitele si modelul.







Lipiturile au fost executate cu silicon cald sau cum s-o numi...podul are o lungime injur de 24 cm.Cu aceasta lucrare am facut rodajul la minifreza provenita din tolba lui Raly.
 
salut catalin.Super fain realizat podul tau.debutul meu in constructii feroviare in miniatura a fost un pod de lemn ,realizat exact cu aceleasi materiale pe care le0ai folosit tu (bete de frigarui din bambus).asta era cu cativa ani in urma .


podul a suferit avarii ,lucrarea nu a mai fost terminata din aceste motive insa el exista in continuare ,desi la scara 1:87 el in continuare ma fascineaza ,chiar daca este realizat din lemn si nu din metal ca in realitate.
Inca o data felicitari pentru realizare ta si mai ales pentru ca ai dus munca pana la capat.
ca scule eu am folosit ceva rudimentar pe vremea aceea ,si anume un simplu bisturiu si degetele pentru asezarea pieselor.aracet pentru lipire cam atat.Numai bine si succes
 
Superb podul tau !!! Il voi realiza si eu cand voi avea iarasi liber.Imi poti da cateva dimensiuni?Inaltimea maxima m-ar interesa cel mai mult.Multumesc.

FELICITARI

EDIT

Pentru arca (s-au cum so numi) m-am gandit sa pun betele la abur pentru a le putea curba fara sa se rupa.Cred ca ar arata mai realist cu arca dintr-o "bucata"
 
realist ?
in primul rand nu veti gasi niciunde tablier metalic din profile cilindrice. Din busteni (ca altceva greu poti imita cu aceste bete de friptura) nu s-au realizat decat poduri provizorii, cu deschideti mici, nicidecum astfel de tabliere.
E de apreciat efortul munca si migala, dar sincer, nu vorbiti de realism ca nu e cazul.
 
cam greu se gasesc materialele dorite...care sa fie si usor de lucrat cu ele, si sa arate exact cum ne dorim...eu zic ca poti face partea de sus a podului cu bete..dar pe urma ai putea sa incerci sa le dai o forma mai patratoasa..mai pui si putin chit, mai dai cu un smirglu...finisezi cat mai mult. si eu vreau sa realizez exact aclasi model de pod ca a lui sogatd_2003. Detin tot niste bete de lemn asemanatoare cu cele de la frigarui, dar as merge si pe forex, de 4mm si de 2mm...e un material destul de usor de lucrat cu el.


PS: materialele dorite de multe ori le gasiti unde nici nu va ganditi :D :lol:
de la un magazin numai cu produse chinezesti, mi-am procurat niste bete
bete de urechi :D care sunt facute din lemn si cu o grosime
1mm-2mm, am masurat cu ochiul.(se pot folosi la multe chesti daca ai
imaginatie :D
 
mixu detine acest model de pod...o sa iau niste masuratori cand o sa ii fac o vizita si o sa potez
 
liviu91 a spus:
cam greu se gasesc materialele dorite...care sa fie si usor de lucrat cu ele, si sa arate exact cum ne dorim...

Daca te referi la profile "metalice" sunt foarte usor de gasit.
Totul este sa cauti si sa faci comanda.
Nu sunt ieftine dar nici scumpe iar daca vrei sa faci ceva ce sa semene cat mai mult cu realitatea eu zic ca merita efortul

Profile C

http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=plastruct&grand_id=7&parent_id=6&sss=8&kategorie=C-Profile

Profile I

http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=plastruct&grand_id=7&parent_id=6&sss=8&kategorie=I-Profile

si asa mai departe.

Plimbati-va prin Plastruct si alegeti ce credeti ca aveti nevoie.

:cafea:
 
Daca sursa de materiale a fost gasita, incercati pentru realizarea unui model sa va inspirati din realitate. Tablierele metalice sunt de o mare diversitate ca forma si dimensiuni. Nu e nevoie sa copiati acelasi tablier pe toate dioramele.

Nu neglijati si faptul ca in locul unui tablier metalic, puteti face printr-o tehnica foarte simpla, folosita de Cosmin78 cand a realizat baza magaziei de marfa HO (copie dupa cea de la Merisani), un pod de zidarie. Se face relativ usor din extrudat. Imbatranit si imbracat in putina vegetatie poate fi un element extrem de frumos si original.

Porniti de la deschiderea podului (lungime) si puteti gasi solutii mult mai diverse.
 
ca realizare podurile acestea sunt faine.ii dau dreptate lui catalin in privinta realismului....
catalin_gym dimensiunile podului sunt 75 latime ,100 inaltime si 450 lungime.dimensiuni in milimetri.
profile care imita pe cele metalice se gasesc si la conrad.
 
o eventuala sursa de inspiratie.....

zid de sprijin



pile de pod



podul in ansamblu




modul de lucru l-am prezentat mai demult aici...
 
nu vorbiti de realism ca nu e cazul

:-| relasim cu aceste materiale,din punct de vedere cat mai apropiat al traverselor etc...

Poate raly ne va aduce si aceste profile de tip C si I...ne-ar ajuta ff mult

cosmin78 am urmarit constructiile realizate de tine si postate pe site,sunt exceptionale,felicitari.Poate intr-o zi voi ajunge sa realizez si eu astfel de constructii....

P.S. sogard_2003 iti multumesc pentru datele date :aplauze:
 
catalin_gym a spus:
....cosmin78 am urmarit constructiile realizate de tine si postate pe site,sunt exceptionale,felicitari.Poate intr-o zi voi ajunge sa realizez si eu astfel de constructii...

nu e greu deloc...joaca-te un pic pe o bucata de extrudat si ai sa vezi cum faci zidaria fara sa te stressezi prea mult.