tudor_corbul a spus:
@LDH:am dea reviste ce contin planuri de casa de mam saturat
dar din pacate nu am gasit nimic ce lear place alor mei :fluierat:
Oricum eu vreau niste planuri doar asa de orientare,caci planul final va fi facut de un arhitect adevarat.
Dupa 1990 cineva, nu spui cine, becher mare, spunea:
"Daca inainte de '90 toata lumea se pricepea la fotbal, masini si femei, nu neaparat in ordinea asta, dupa '90 a mai aparut un domeniu la care toata lumea este AS. Constructiile."
Tragic dar adevarat.
Ceeace vrei tu, adica "niste planuri doar asa de orientare" se numeste, cel putin la mine la proiectare case, STUDIU DE TEMA si se plateste.
Tot ce ceri se plateste inclusiv planurile din revite le platesti desi ei spun ca sunt gratis si te asigur ca 99% din acele planuri nu se nimeresc confioguratiei terenului pe care-l ai la dispozitie: orientare fata de punctele cardinale, suprafata, vecinatati etc. Ca sa nu mai spun ca se "trage" de desene si perspective ca sa dea bine. Vorbesc din proprie experienta. Adica atunci cand am dat materiale numai pentru prezentare a trebuit sa mai trag de ici de colo ca "sa dea bine".
Proiectarea adevarata este altceva.
Deci ai de ales:
1.Te multumesti cu ce iti ofera revistele de profil
2.Faci planuri pe hartie cu patratele ca sa ai o idee. Ramane doar la stadiul de idee deoarece o casa inseamna grosimea peretilor, locurile pe unde trec instalatiile si multe altele care dupa ce tragi linie inseamna suprafata, spatiu, in plus ce se adauga la sufrageria ta de 25 mp etc., etc.
3.Te adresezi unui birou de arhitectura. Cea mai buna varianta. Sunt singurii care te pot invata si indruma sa faci exact ce trebuie ca sa poti exploata la maxim ce ai si sa te incadrezi, evident cu plus/minus, in bugetul propus.
In orice caz sa nu cazi in gresala in care cad 99% dintre clientii birourilor de arhitectura care, cu revistele sub un brat si cu schitele proprii, se adreseaza arhitectului cu urmatoarea cerere: "Stiti eu vreau baia din casa asta, sufrageria sa fie ca aici, scara interioara ca aici iar fatadele casei sa arate ca aici si aici".
Mergi direct si spune asa cum ai spus in cererea de pe forum:
"Doresc o casa compusa din...si insirui camerele de la parter si pe cele de la etaj"
Dupa asta o sa te interogheze, la propriu, arhitectul ca sa afle restul.
Important este ca voi, familia, sa va faceti o idee foarte clara despre ce doriti sa iasa la final ca sa stiti ce sa cereti si ce sa raspundeti si sa nu va certati in fata arhitectului.
Cam asta ar fi.
Consultatia asta nu costa nimic