Pcg si diorama lui (2)

Interes pentru Digital


  • Total voters
    0
  • Sondaj închis .

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
5.998
259
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
salutare....

daca tot e de dat cu parerile mi-o arunc si eu:digital,foarte interesant....insa ceva mai costisitor e adevarat.am 15 locomtive dintre care decat una este analog(E69 piko) pe care o pastrez din sentimentalism.sistemul meu este roco2 si deocamdata sunt multumit,in viitor am sa trec a intellibox,este mult mai complex.zicea Lucian ca in analog poate controla viteza manual,in digital la fel,decat rasucesti butonul,insa mai un sunet pe acolo,o inertie,o acceleratie etc...in timp ce trenurile merg pe rutele stabilite poti face manevre linistitsau daca ai kef sa face pe "nenea mecanicu´ " nu ai decat sa urmezi indicatiile semafoarelor s.a.m.d.......in tara am avut o maketa analog(la subsol) pe care rutele principale erau impartite in blocuri de linie comandate de relee si temporizatoare diode ptr sensul traficului etc. fiecare sistem are avantajele si dezavantajele lui.din pct de vedere prototipical( :confused: ) digitalul mi se pare cel mai aproape de realitate si deskis noilor perspective(voice comand de exemplu)

@LDH ce faci cand vrei sa controlezi 5-6 loc in simultan in analog?folosesti tronsoane si alimentatoare separate,nu?luminile ti se aprind numai in mers si cu intensitate variabila....si multe altele ar fi de enumerat.daca ai falsa senzatie ca nu ai controlul skimbi adresa si controlezi imediat situatia

ar trebui sa recunoasteti ca in marea majoritate e o kestiune de pret si preconceptii care la randul lor sunt influentate de pret.analogul este mai ieftin,locomotivele la SH sunt 99% analog si in marea majoritate material fabricat inca in perioada comunista,cand librariile erau pline cu material piko si seturi TT BerlinBahner....
asta-i parerea mea 8) .....acu´ sariti pe mine cu pietre si bolovani :p
 

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
1
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
@ cosmin 78

de ce sa sarim si sa dam cu bolovani?

este parerea ta si o respectam si apreciez modul in care ti-ai sustinut optiunea

legat de "mersul" meu pe analog uite ce am scris mai sus ca o concluzie a optiunii mele actuale si raspuns pentru pcg

"Nu sunt impotriva digitalului dar avand in vedere ca am cateva locomotive vechi, construite acuma mai bine de 20 de ani, am considerat ca nu este momentul sa trec la digital. Locomotivele noi, cu exceptia uneia daca nu ma insel, toate au priza pentru digitalizare iar cele care nu au pot primi decodoare direct (parca a pus Bogdan I o schema pe undeva)

Apoi pofta vine mancand si trecerea se poate face in momentul in care ai o macheta ori eu momentan nu am
Am mai scris pe undeva ca sunt fascinat de ce se poate face in digital unde s-a plecat de la comanda simpla a locomotivei si s-a ajuns pana la a comanda cuplele digitale"

toate cele bune

p.s. he-he cosmin!
nu uita ca pietrele, bolovanii si alte arme moderne sunt puse la pastare pentru prezentarea realizarilor tale :evil:
 

pcg

Well-Known Member
13 Iulie 2016
368
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Sal ,

As vrea sa mentionez ca toti cei care beneficiaza de modele de colectie , pastrate cu grija de zeci de ani , fara a fi nevoiti sa le demonteze pot rula in sistem digital cu aceasta mica schema:

Este vorba de un decodor standard care se conecteaza direct la linie:

 

rally

Well-Known Member
Trenulist
4 Decembrie 2016
1.188
0
bucuresti
www.jucarii.com.ro
WEBSITE
http://www.jucarii.com.ro
LOCATION
bucuresti
ok, trebuie mentionat ca schema e functionala si toate locomotivele analog vor executa aceeasi comanda pe acel tronson sau circuit de linie. Nu le poti comanda individual ca in situatia cand decodorul e in fiecare locomotiva.
Dar chiar si modelele vechi pot fi digitalizate conform schemelor, pe care le puteti gasi la "download" pe acest forum.
rally
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
5.998
259
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
@LDH in cazul asta trebuie sa stringeti cateva vagoane de piatra si bolovani,nu ma multumesc decat cu "gadilaturi" :p

sper ca in curand am sa incep maketa pe care o am in plan de fo´ 2 ani,deocamdata strang material
 

pcg

Well-Known Member
13 Iulie 2016
368
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Sper ca in acest mod veti putea vizualiza filmuletele postate de mine, fara a le mai descarca:

http://www.cpsolution.ro/swf/test21.html

Pentru cei care nu l-au vazut pina acum este vorba de diorama automatizata complet. : :D
Sunetul este desincronizat dar se va rezolva.
 

DORIN

Well-Known Member
Trenulist
25 Aprilie 2016
634
0
BUCURESTI
LOCATION
BUCURESTI
sunt adeptul analogului din motivele prezentate de antevorbitorii mei. cel mai important este motivul ca vreau sa particip foarte activ la tot ce se intimpla pe macheta. vreau sa pun efectiv mina, sa schimb macazul, sa decuplez vagoane, sa apas butoane care sa comande iluminatul garii si alte asemenea lucruri.
imi place in acelasi timp sa imi pun capul la contributie si sa nascocesc tot felul de automatizari simple in sistem analog. pentru mine e ca la rezolvarea unei probleme de fizica sau de matematica, daca vreti.
mai e si motivul ca este intradevar mai ieftin asa, si eu recunosc. pentru mine e mai comod asa. am deja 15 locomotive si sunt foarte multumit de ele. stiu ca se pot digitaliza mai ales ca am citeva mai evoluate la care se poate atasa sistemul respectiv, fiind pregatite din fabrica pentru digitalizare.
nu neg valabilitatea si utilitatea sistemului digital. toata admiratia pentru evolutia stiintifica si tehnologica si pentru adeptii acestui sistem.
dar eu prefer lumea mea si sunt multumit deocamdata de acest sistem ANALOG.
poate intr-o zi....
asta e palcerea mea.