PC & H-Bridge DCC control

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Daniel

Active Member
Trenulist
25 Iunie 2009
181
2
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Pentru ca lucrurile au inceput sa prinda viata am hotarat sa ma mut aici cu micile mele incercari de a produce o centrala DCC dintr-un PC. Asadar continuarea povestii de la diorama mea o voi face aici.

Am reusit sa trimit prima comanda DCC conorm documentelor NMRA. Comanda este pentru Funtion Group (100) cu data bits (1000) adica lumini (FL).

Clipul este aici. Nu e ceva spectaculos - toti care au o centrala digitala pot face asta - dar satisfactia e alta, pana la urma si bucatica asta face parte din hobby.

Sistemul nu este unul stabil ci doar experimental. Am impresia ca frecventa pentru bit-ul logic 1 este undeva la limita celor prezentate de NMRA... Deocamdata va ramane asa, ajustarile urmand a fi facute dupa voi avea o implementare de baza decenta a protocului.

Un detaliu care consider ca merita mentionat este faptul ca programul de control ar trebui sa ruleze in "real time"; acesta fiind si motivul pt care am ales un linux. Procesul pornit foloseste politica de scheduling SCHED_FIFO: First In-First Out scheduling cu prioritate maxima pe grupa lui. Exista si solutia de a instala un kernel RT dar mi-e groaza sa ma apuc de instalari de OS.

Cam atat pentru seara asta :).
 
Spor la crosetat ! Urmaresc cu interes ceea ce faci, dar, ca o simpla parere personala, cred ca este de preferat o varianta mai "domestica", cu PIC(-uri). Mai ales ca sunt usor de programat si de "periat" chiar daca nu esti expert in microcontrolere.


Scuze pentru off-topic, dar intr-un alt post (referitor la diorama ta) discutai cu @macleod despre documentatii/tutoriale. Informatii destul de utile si exemple se gasesc si aici:http://www.mstracey.btinternet.co.uk/pictutorial/progtut1.htm si bineinteles in datasheet-ul PIC-ului.

Bafta !
 
mersi mult de tot si sorry ca poluez si eu topicul, e intr-adevar un inceput foarte bun tutorialul ala; din pacate insa e in asamblare (nu ca ar fi un capat de tara, dar parca e muuuuuuuuuuult mai elegant de scris in c - chiar si mai diferit decat varianta pe care o stim cu totii) decat in asamblare; hai sa zicem, o rutina doua pentru performante mai merge, dar un intreg program nu stiu sincer daca ma descurc