@Alex14 : pentru gaming nu intra in calcul second hand-ul . Se pare ca pana la urma nu ai bugetul in buzunar ? Am incercat sa fac o configuratie I5 rezonabila , dar pretul exagerat al procesorului ( aprox 700 lei ) impiedica orice alegere de placa video apropiata de valoarea procesorului ( sa nu se plictiseasca procesorul in soclu ) cum ai vrut tu :Nvidia cu 2G .
Un posibil scenariu ( pe care nu l-am testat )
Procesor Intel Core i5-3350P (Ivy Bridge)
Placa baza ASRock Z75 Pro3: LGA 1155, Intel Z75 Express ( ca sa mai storci un picut de unde se mai poate , daca devii entuziast )
Memorii G.Skill Ripjaws Series 4 GB ( F3-12800CL9D-4GBRL) pentru ca sunt mai ieftini cu 9 lei decat celelalte care au radiator
Placa video MSI nVidia GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB GDDR5-192 bit, 1006/6008 MHz ( poate as alege un 660 ti , dar iarasi problema banilor ) si atentie la conectorul de la monitor
Sursa Antec VP500PC Basiq 500W ATX2.3 ca sa nu spargi banii ce ii mai ai .
Ziceai ca ai un HDD decent , probabil Blue Ray nu vrei sa mai inghesui in pretul asta ( atentie placa de baza indicata de mine nu mai are nici un port IDE )
Aaaa si atentie la : 64Mb AMI UEFI Legal BIOS with GUI support :evil:
Alex bafta multa la cumparaturi/asambalare , sper ca sfaturile mele iti vor fi utile !
@danny224 : Alex s-a referit la o gramada de probleme de compatiblitate care pot apare si dupa era 486 ( generatia plug and PRAY ): incepand de la compatibilitatea soclu placa de baza procesor (la PII prosesoare slot1 si socket xxx ( nu mai stiu cum se numeau ) ), lipsa spatiului pe placa de baza sau carcasa la instalarea unei placi video mai lungi , pana la lipsa conectorilor PS2 la unele placi de baza sau a conectorului IDE pentru a conecta un device mai vechi sau poate chiar o sursa ATX care nu are cabluri destule/destul de lungi => nervi , timp si/sau bani pierduti .
Toate aceste mici probleme le poti vedea/evita daca TU iti "proiectezi " sistemul de calcul si tot TU il si montezi .In rest este MASTERCARD
|)