Buna,
Cu prostia umana, cu incompetenta, cu nesimtirea si cu spiritul bulgaresc nu am de ce sa fiu nici intelegator, nici tolerant. Iar atunci cand se povestesc basme, cand se vopsesc obiecte de patrimoniu aiurea de cate un "nea Tica" care ia si el un ban pe asta - ca altul mai bun nu exista - iar manipularea respectivelor obiecte de patrimoniu se face ca la papuasi chiar nu am nici cea mai mica urma de intelegere.
Cosmin a pus punctul pe "i". S-au distrus zeci de locomotive si automotoare, unele au fost duse la taiat in stare de functionare sau furate bucata cu bucata si "ezpertul" securist s-a uitat in alta parte.
Dupa aceea tuturor celor care au incercat sa faca ceva acelasi "ezpert" securist le-a pus bete in roate. Asa s-au declarat monument locomotivele cumparate de Hocevar de la fiare vechi, dupa ce fusesera reparate si exportate, asa a fost chemat si Florin Nan, omul care a facut si el de zece ori cat ar putea face Bellu in o suta de vieti sa dea declaratii la politie.
Imi pare rau, insa tara noastra a fost si ramane una balcanica. Da bine cand cutare drezina este prezentata ca fiind a Anei Pauker, sau cand se inventeaza vreo poveste siropoasa pentru pacalit presa si poporul. Numai ca adevarata noastra istorie nu prea ne intereseaza, desi ar fi cel putin la fel de interesanta. Numai ca n-o poate vinde Radu Bellu.