Old Ladies

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lupul_alb

Well-Known Member
Trenulist
7 Decembrie 2016
1.500
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Desi la inceputul colectiei mele si a pasiunii mele pentru acest domeniu, am achizitionat materialul rulant fara sa tin cont de epoca, luand la placerea inimii, incet incet m-am orientat spre o zona bine delimitata. Nu ma refer la o singura epoca, ci la primele epoci. La epocile in care batranele doamne isi traiau perioada de glorie si frumusete.
Asadar, obligat pe de o parte si de situatia renuntarii la diorama pe care o construiam, iar pe de alta parte de descoperirea frumusetii si a elegantei modelelor, m-am indreptat spre colectionarea locomotivelor cu aburi din primele trei epoci. Mi-e greu sa ma pronunt asupra unei anumite locomotive preferate. Inca colectia numara putine locomotive de acest gen.
Incontinuare, tin sa prezint asa cum pot modele aflate pe raftul meu, pe care sper ca intr-o zi sa le vad ruland pe o diorama construita special pentru ele.
 
Mai intai sa prezint juriul.

S. si G. asteptand cu nerabdare sa arunce cu pietrele aflate in abundenta in apropierea bancutei lor, in modelele prezentate.

Doi batranei simpatici veniti sa admire si sa-si reaminteasca cu melancolie vremurile demult apuseDoua tinere domnisoare cu un spirit foarte critic si gustativ

Domnisoara StelutaDomnisoara XenaDomnisoara Steluta cum a intrat pe platoul de filmare, cum si-a pus simtul gustiv la treaba pe un biet felinar.Si la urma, prezentatorul show-ului, nenea Gheorghe Feroviarul 
The first Ladies in our show are:

1. From IHC Company, 4 - 4 - 0 Old Timer, Great Norhtern Cab 192

O domnisoara draguta din epoca I, analog. Vine tocmai din S.U.A.

Nenea Gheorghe abea astepta sa se fotografieze in preajma ei. Plin de emotii a marturisit ca e cel mai palpitant moment din viata sa.
2. From Hornby, England, BR 0 - 6 - 0 Terrier Locomotive

O domnisoara cu iz londonez la scara 00 ( 1/76 ), analog. Abea sosita in rafturile personale

Nenea Gheorghe nu putea lipsi din poze, bineinteles. Rosise tot de emotii, emotiv din fire precum este.

La finalul acestei prime prezentari, cele doua domnisoare feline au tinut sa-si exprime opinia.
Domnisoara Steluta a mentionat ca: "cu exceptia anumitor parti ce pot fi roase, modele sunt absolut inutile atata timp cat nu putem sa ne ascutim ghearele pe ele".
Domnisoara Xena a tinut sa-si exprime si ea opinia:"nemultumirea mea este ca sunt cocotate prea sus pe raftul ultim ca sa putem ajunge la ele si sa le testam zborul pana jos pe parchet. A! Nu zbor? Merg pe sine? Ce plictisitor!"
 
Simpatica domnisoara din SUA :D ....sunt si vagoane pentru ea ?
Dealtfel aceasta loco IHC (aceeasi forma se folosea si la Rivarossi )este ceva mai mare ca HO (cam 1:82 ....asa facea si Fleischmann in trecut )...echivalentul de la Bachmann este exact 1:87 si de aceea este mai mica .Dar difernta se vede doar daca le compari direct ,daca este singura pe linie nu deranjeaza .....
 
Multumesc pentru informatii SantaFeFan. Chiar nu stiam acestea. Vagoane la ea nu am din pacate. Mi-ar fi placut ceva specific ei, dar... mai greu aici. Insa si singurica e o frumusete.
 
multumesc. doar sa privesc ca nu am cum sa comand. poate daca ar aduce vreun comerciant de-al nostru.....
 
Dealerul meu (nu este cel din linkul respectiv....)trimite si in Romania .Dar costa cca 30 euro !!! Evident nu merita pentru cateva vagoane ,dar daca comanda este mai mare ,sau 2-3 modelisti comanda impreuna ,poate atunci nu mai este asa scump .....
 
Continuam in acesta zi de sarbatoare nationala, cu prezentarea unei simpatice BR 53 de la Fleischmann. O locomotiva batrana, dar inca capabila sa-si poarte crucea. Cu o exceptie: se incapataneaza sa mearga inapoi cu sau fara vagoane. Mandria ei infioratoare si demnitatea de care da dovada o indeamna sa privesca intotdeauna in fata si sa inainteze spre viitor. Trecutul nu o intereseaza. De aceea nu va merge niciodata cu spatele in fata viitorului promitator. Ce sa-i faci? O iubim si o respectam.S. si G. au contemplat-o indelung, dar nu au stiut unde sa arunce cu pietrele. In schimb, nea Gheorghe s-a si postat la o fotografiere pentru eternitate.

Batranelul a oftat si a trecut la depanarea amintirilor. "Vai draga mea babuta! Parca vad si acum cum am coborat din vagonul tras de aceasta mandrete ca sa te intalnesc pe tine in gara aceea singuratica din munti!"Cat despre cele doua domnisoare feline, ele au continuat sa fie interesate mai mult de calitatea materialului ( poate fi mancat? ) si de accesoriile ei ( bune de ros? ). 
Iata cateva informatii utile despre locomotiva Terrier de la Hornby

http://www.hornby.com/locomotives-89/r2741/product.html

;-)