Ocolul dioramei in 80 de zile

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

obiwan

Well-Known Member
Trenulist
24 Aprilie 2008
2.684
1
cluj
LOCATION
cluj
Incep acest topic cu o lucrare ce sper sa o duc la final in maxim doua luni si jumatate. Ocolul, pentru ca pana e gata, o sa ametesc la invartindu-ma pe langa modulele acestei diorame. In numar de 3, dimensiune 1oo x 18o cm.

Blatul este OSB, modulul din stg rabatabil, pentru a nu ocupa foarte mult loc acolo unde va fi montata la final (Baia Mare).

O prima bazaconie ce va ocupa o suprafata la baza viitorului munte, exploatare piatra extrasa din polistiren :D . Zidul inclinat este folosit ca parapet la baza versantului. Structurile din beton (baghete de tei vopsite gri) vor sustine jgheaburile de descarcare in vagoane. Urmeaza tot felul de volume si instalatii mai mult sau mai putin reale, plasate intr-o geometrie aiurea, spaima arhitecturii :D
Baza opusa a structurii:

 
Am terminat structura, urmeaza cotetzele si restul. Care rest inca nu mi-i clar, dar sigur este :D . In timp ce-mi imaginez traseul, mai fac cete ceva, sa nu pierd timpul jabba...


Un perete prin care iese o ventilatie turbata turbionar :D , din comatex si geamuri ramase de la galvanizarea lu' Tanti Pola:Mai demult am facut o gramada de lemne pentru casa sefului de gara. Acum, una pentru cabana de pe diorama ocolita:

 
ahaaa deci ai pus condensator de pornire la motor carevasazica...dar 100 de nano e cam putin... :lol:
 
Pai capacitatea cond. de excitare e la scara, Sogard :D .


Planul traseului prin Anlage, cand e gata, Americaninos!
 
Vopsim peretii de la un kit Auhagen, o constructie care da bine la cariera:
Daca tot stam cu pensula-n mana, incercam si ceva pereti la gara Schwarzburg (Faller).
Tot legat de gara, scenariu la magazia de marfuri, sunt acolo chestii care nu fac parte din Kit:Cam groasa sarma cu care am legat balotul de textile, dar cu ochiul liber nu e grav, zic io :D
 
Extractia pietroasa de la Auhagen e aproape gata, Kit-ul necesita ceva experienta la montaj, structura rampei nu permite o asezare la punct fara ajustari.Corpul principal are jgheaburi pentru descarcare piatra pe ambele parti, una la calea ferata, una pentru camioane.

E gata si cosmelia de pe piloni:Dupa cum se vede, protectii la buteliile de aer facute din grile de lampa pentru teveu 8)
 
Auhagen a pus in cutie si un bitziparking, dar pneurile-s cam de moto:
Un canton de la ACME, intinzatoare cabluri si tablourile de comanda:MS, Leon! Traiasca PIB-ul romaniei ca datoria Greciei :D !!!
 
Pentru a completa un kit Auhagen ce reprezinta un gater, am taiat si lipit ceva cherestea, doar trebuie sa fie ceva productie in zona, altfel e pustiu si nu da bine. Poze:

 
Din vechea colectie a lui Dan am primit un vagon de bere Roco. Alb, scris cu albastru, l-am scapat in vopsea Revell. Uite-asa a ajuns de serviciu la gaterul cu pricina, inconjurat de busteni si cherestea:


.

Datorita ploilor acide, acoperisul s-a gaurit :) . Asa ca am taiat o bucata de tabla din doza de bere, am impuns-o cu acul. vopsit in cupru si lipit.
 
Trecem in zona agricola. O anexa de la Auhagen destinata depozitarii fanului . Din calti si tus verde+galben diluat cu tuica, a iesit fanul pentru animale. In ultima poza se vede cum iese romania din recesiune, in remorca sta prost cu timpul fermierul. Action:Observati ce mufa chinuita are vierul si ce placeri pe doamna Woodrea :|
 
:D frumooos ..... porcul, elev silitor copiaza fidel pozitia d-lui profesor din remorca doar ca e ceva mai norocos.... cat despre fanul cu tuica ce sa zic .. le dai idei astora cu etnobotanicele... una peste alta sau, ma rog, unul peste alta, f. fain !!
 
obiwan a spus:
Trecem in zona agricola. O anexa de la Auhagen destinata depozitarii fanului . Din calti si tus verde+galben diluat cu tuica, a iesit fanul pentru animale. In ultima poza se vede cum iese romania din recesiune, in remorca sta prost cu timpul fermierul. Action:Observati ce mufa chinuita are vierul si ce placeri pe doamna Woodrea :|

Bre, daa, matale faci weathering pana si pe porci!?
Oricum, interesanta viziune! :D
 
sogard_2003 a spus:
Daca porcu' n-ar avea weathering nu ar mai fi porc !

Ai uitat ca ne aflam in comunitatea europene, unde avem niste standarde?!
Avem norme europene pentru cresterea porcinelor.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a interzis, in conformitate cu normele UE, ca porcilor sa li se mai taie coada. In plus, inelul nazal nu va mai putea fi utilizat decat daca aceste animale traiesc in aer liber, iar castrarea se poate face doar prin desirarea tesuturilor. Normele privind cresterea porcilor mai cer ca acestia sa nu fie stresati de zgomote prea puternice, sa aiba lumina cel putin opt ore pe zi si sa aiba acces la o zona de odihna "confortabila". Porcii trebuie sa fie crescuti in spatii in care sa vada si alti porci si sa li se asigure o igiena corespunzatoare, paie, rumegus sau turba care sa le permita sa-si foloseasca ratul "in scopul stimularii curiozitatii animalului".
 
BRCosmin, serios e cu tuica, are evident alcool si intra bine nuanta.

Robert, o sa le dau suzeta, sa nu grohaie...

Kit de la io, coshmelie de pastrat fanul (cred ca fanar ii spune, habar n-am).

structura de carpen si tei, barnele din frigarui, furnir de nuc si sita de tantari. Vopsele, bla bla...Nu este copie, scara determinata ochiometric, cine vrea, poate sa o faca, pot da dimensiunile. Va pup! :kiss: