O expozitie inedita

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DORIN

Well-Known Member
Trenulist
25 Aprilie 2016
634
0
BUCURESTI
LOCATION
BUCURESTI
Acum nu prea mult timp in urma am vizitat o expozitie diferita de tot ceea ce stiam eu ca inseamna MACHETISM si am fost surprins total de ceea ce aveam sa vad.
Este vorba de o expozitie de soldatei care dupa tinute reprezinta toate perioadele istorice ale omenirii.
vreau sa subliniez ca treaba era cit se poate de serioasa si realizarea machetelor era facuta la cel mai inalt nivel in ceea ce priveste profesionalismul.
am aflat atunci cu uimire ca in lume exista cluburi de machetisti axati pe acest domeniu. si ca exista si concursuri de machetism in acest domeniu.
inainte de a posta imagini subliniez ca omuletii pe care ii veti vedea nu sunt mai inalti de 6-7 cm. erau si exponate mai mari, undeva la 15 cm, extraordinar de bine realizate, dar erau putine si cu acestea am doar citeva fotografii.
Am pozat aleatoriu fara sa respect ordinea perioadelor istorice reprezentate. eram cu adevarat fascinat de ceea ce vedeam. 
modelele chiar si la aceste dimensiuni erau foarte detaliate, inclusiv fata era bine conturata iar la modelele mari de 15 cm - acestea copiau in general personaje istorice reale - fetele erau facute exact dupa cea a modelului real.

deocamdata asa cum am mai spus postez fotografii cu modelele de 6-7 cm: 
Si fotografiile figurinelor de 15 cm:

Se poate observa precizia si calitatea machetelor..... la acest nivel.
 
Din ce erau facuti?

Ceara, gips....?

Oricum sunt modelisti la tot ceea ce se poate modela.
Am vazut undeva, candva un documentar de modelism. Toot ceea ce vede ochiul se poate recreea la o anumita scara si chiar se fac reproduceri...

Modelismul feroviar, naval, auto si aviatic e cel mai industrializat si cel care se face pe cea mai larga scara!
 
erau asezati in spatele unor geamuri si nu am putut sa imi dau seama din ce erau facuti micii manechini. dar tinutele si armele erau facute din toate tipurile de materiale folosite in machetism.
 
Catre sfirsitul expozitiei am avut surpriza sa vad niste personaje foarte indragite reproduse la dimensiunile de 6-7 cm....
soldat rebel:
 
am vazut si eu odata un magazin de modelism,dar care avea piese din alte categorii decit cele cunoscute de multi.erau calesti,castele,soldati,machete de munti.etc.problema este ca nu era voie sa se faca fotografii acoolo,si de aceea nu am decit o singura poza facuta pe ascuns.

acest luptator avea un pret estimati de 5000 de euro,cu toate ca nu era de vinzare.avea doar pretul afisat.
 
cred ca astfel de piese sunt foarte scumpe pentru ca in primul rind sunt foarte bine facute. au foarte multe detalii si un novive in domeniu nu ar sti sa aprecieze valoarea reala.
m-am convins vazind cu ochii mei. poate daca imi spunea cineva nu aveam capacitaea sa imi imaginez .....
 
@Dorin ,
Bineinteles ca mai exista si altceva ca trenulete,masini ,nave ,avioane ....Acest fel de modelism este foarte !!! raspandit .Am vazut si la Sinsheim acum 2-3 ani asa ceva ,si trebuie sa spun RESPECT !!! pentru acesti modelisti .Aceste figurine sunt fantastice .Spun ca este foarte raspandit acest fel de modelism ,deoarece vad la noi la kiosk ,sunt la fel de multe reviste de specialitate ca si cele de trenulete ,masini etc....
 
pina sa vad o astfel de expozitie anul acesta, chiar nu as fi crezut.....
bravo lor!
e ceva deosebit!