Muzeul Transportului Public Iași

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.667
1.192
Iași
LOCATION
Iași
preluare de pe pagina de facebook Compania de Transport Public Iasi

"Acesta este alcătuit din două sectoare, #Tramvaie (aflat în lucru) și #Autobuze / Troleibuze. Muzeul a fost înființat la sfârșitul anului 2018 având ca obiectiv punerea în valoare a istoriei de peste 120 de ani a transportului public ieșean. Pentru început, expozițiile permanente ale celor două sectoare ale muzeului vor fi găzduite de Depoul Gară - tramvaie și de Garajul Tudor Vladimirescu - autobuze / troleibuze.
În contextul aniversării a 90 de ani de la intrarea în circulație a primelor autobuze urbane la Iași, a fost deschis pe 7 iunie 2019, de #ZiuaTransportatorului, Sectorul Autobuze / Troleibuze din cadrul muzeului. Acesta este structurat pe două paliere, unul interior, în incinta sediului administrativ a Secției 1 - CTP, constituit dintr-o expoziție fotografică ce ilustrează cele 28 de modele de autobuze urbane care au circulat la Iași alături de autocare și troleibuze, și unul exterior, alcătuit dintr-o colecție de vehicule conservate și reabilitate în cadrul garajului. Expoziția exterioară permanentă cuprinde șase vehicule: microbuz TV, troleibuz Rocar 212E și autobuze de tip MAZ 103, Renault R312, Van Hool A 500 şi Berkhof Premier SB 250 Jonckheer, alte patru exponate cu valoare istorică urmând a fi incluse în curând. În prezent se lucrează la reabilitarea ultimului autobuz de tip IK 4 existent la Iași, fabricat în anul 1976. De asemenea, se află în proces de achiziție autobuze de tip TV 20, Rocar 112UDM și Ikarus 280.
Proiectul „Muzeul Transportului Public Iași” a fost inițiat de Asociația Tramclub Iași și susținut de Compania de Transport Public Iași și de Primăria Municipiului Iași.
Muzeul Transportului Public Iași - Sector Autobuze / Troleibuze poate fi vizitat în fiecare sâmbăta între orele 11.00 - 16.00, accesul fiind gratuit."

Cateva poze facute in sectorul autobuze.