Montaj sunet in 060 EA

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Montarea unui modul de sunet se poarte face relativ usor in locomotivele 060 EA, spatiul interior fiind destul de generos.Am montat un difuzor DLS18F de 18 mm diametru care se potriveste perfect in gaura din cablaj, nu este necesara cutie de rezonata deoarece cablajul functioneaza ca si panou acustic.

Pentru a evita incalcirea cablurilor am scurtat firele de la decodor pana la minimul necesar

Decodorul folosit este TAMS LDG 33 iar modul de sunet Dietz microXS, pana la inregistrarea sunetului original am programat decodorul cu sunetul de la Br 255 ( electrica DR cu 6 axe )

Dupa finalizarea montajului am avut probleme mari cu setarea compensarii de sarcina, din cauza condensatorului C1 ( in paralel cu motorul ) care a fost echipat gresit din fabrica, ( era montat condensator de 3.3 uF in loc de 0,1 uF ) , am putut depista aceasta problema doar cu capacimetrul :idea:
In final am blocat difuzorul cu silicon cald si am scos de pe carcasa banda neagra din spatele grilei in partea cu difuzorul ;-)