Moldovita 2012/2013

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

GeorgHocevar

Active Member
24 Decembrie 2009
129
0
"Tineti prietenii aproape si dusmanii si mai aproa
www.cfi.ro
WEBSITE
http://www.cfi.ro
LOCATION
"Tineti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape".
154596_496383363747896_2122307341_n.jpg

:cafea:
 
Prelungire Moldovita

<r>Prelungire Moldovita<br/>
<br/>
<IMG src="http://www.cfi.ro/web_images/spendenaufruf_internet.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<br/>
<IMG src="https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-b.ak/hphotos-ak-prn2/1424518_1417648431801491_1284211475_n.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<br/>
<IMG src="https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-frc3/p480x480/1396040_676772952375602_1210309777_n.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG></r>
 
Privesc imaginile cu prelungirea "pân㒠la Argel".....linia care trece printre gardurile proprietă’ţilor vecine....pă’strând culoarul liber liniei, fă’r㒠a o invada sub nici o formă’....ce pot spune ?? Eventual o parafrază’....."Pohta ce-am pohtit"... în a lă’sa din nou o cale ferată’, "AÅžA CUM AVEAU BUNICII" prin zona asta, de care s㒠se mai poat㒠bucura...NU EU...., NU VOI...., ci URMAÅžII URMAÅžILOR VOÅžTRII....., urmaşi, care în era "net"-ului şi-a aprofundă’rii fizicii cuantice, s㒠vad㒠c㒠lumea a "explodat" în evoluţia sa prin EPOCA ABURULUI....asă’zi desuet şi poluant......
P.S................Sunt multe locuri, unde şi astă’zi, că’utând "cai verzi pe pereţi"...a se citi cale ferat㒠îngustă’, pe unde a fost odată’....s㒠te întrebe "bă’trânii locului"..."da' de v㒠interesează’, vreţi să’-i daţi drumul din nou ? C㒠tare bine ar fi" !!! La întrebarea asta ră’mâi "interzis" şi nu ştii ce s㒠zici, când bă’trânii spun c㒠"tare bine era atunci, nu mergea prea repede, dar sigur ajungeai la vreme, fie ger şi nea, fie ză’puşeala verii"..........Georg, în vreo "cronic㒠locală’" va ră’mâne numele tă’u la loc de cinste !!!
Åži cum mai spuneam pe altundeva...ce-aş mai vrea s㒠apuc astfel de şantier şi pe la Covasna..............dar depinde mai mulţi alţii......
 
Corpul de control din Cluj, compus dim membru ”interesantul”, ”Vicemebrupreşedenţial ”interesantul”, Secretar şi şofer ”interesantul” a fă’cut o inspecţie inopinat㒠ieri la şantierul Argel - Moldoviţa pentru a vedea stituaţia de lucră’ri la faţa locului şi a comenta diverse.

întâi voi lă’sa pozele s㒠comenteze, pe urm㒠m㒠bag io, şi cine mai vrea.

Gara Moldoviţa pentru ecartament normal:
Se pot observa felinarele de epoca, semnalizarea, care par a fi în regula....

Intru prin remiza CFI Moldoviţa:
th_IMG_0293_zps770b4b9f.jpg


Toaleta marcat㒠bine :))

Acum imaginle vor fi dinspre Argel spre Moldoviţa:

O adună’tur㒠de fier vechi, cred c㒠a fost scoas㒠din vechiul traseul al reţelei CFF Moldoviţa.Punctul Terminus Argel

th_IMG_0296_zps564f69c1.jpgth_IMG_0295_zpsbef06c64.jpg


th_IMG_0297_zps1c5cfa10.jpg


th_IMG_0298_zps007a3e51.jpg


Situaţie de lucră’ri în amonte de podul de peste Argel:

th_IMG_0300_zpse4efb4f3.jpg


th_IMG_0299_zps1d2cfe79.jpg


th_IMG_0301_zps70812425.jpg


Se lucreaz㒠la podul peste râul Argel. Pot confirma c㒠la ora 10.46 muncitorii îşi vedeau de lucru....

th_IMG_0304_zps33e5a306.jpg


O poz㒠care seamă’n㒠cu cea pus㒠de Georg, dar de data aceasta cu maşina proprietarului curţilor despă’rţite de CF.

th_IMG_0303_zps10f8e3fb.jpg


Am vă’zut c㒠au apă’rut nume de staţii:

th_IMG_0306_zps9aaa7a7f.jpg


th_IMG_0305_zps2597afaf.jpg


Traseul deja vechi, operaţional. Este un fragment din podul combinat auto/feroviar

th_IMG_0308_zpsb226eb1c.jpgAmu s㒠comentez:

E bine c㒠cineva face ceva în timp ce mulţi stau pe margine şi se uit㒠(ma includ şi pe mine)

Faptul c㒠au apă’rut nume de staţii, (vreo 6) m㒠duce la ideea c㒠s-ar putea ca linia s㒠fie deschis㒠in viitorul nu prea îndepă’rtat traficului de persoane (în zon㒠lumea merge mult pe jos, nu sunt curse de transport regulat auto)

Dac㒠se va porni transport de pasageri regulat, sper ca Georg s㒠poat㒠s㒠prelungeasc㒠linia pân㒠la Vatra Moldovitei, eventual cale intercalat㒠cu cea normală’, unde traficul turistic este imens. O că’lă’torie de la Mână’strire, pân㒠la Muzeul Ouă’lelor încondeiate, cred c㒠ar umple în plin sezon fiecare garnitură’.

Altfel spor la treab㒠şi succese.

P.S.

Multumim ”Romania Shuttle” pentru posibilitatea de a vizita aceast㒠regiune frumoas㒠a ţă’rii.

L.E. - Guvernul va fi mulţumit, deaorece la impozit se adaug㒠şi podurile, acestea fiind construcţii speciale.
 
Eusebiu bacsi, dau clic pe poz(n)㒠şi nu se deschide.....din tă’te am fo vă’zt numa' două’...pun să’jata pe poz㒠şi nu se transform㒠în icoana de "mână’" care s㒠deschid㒠poza !! :( ....o hi bai la mine ?
 
mai degraba a pus doar imaginile mici in loc de thumbails.... nici la mine nu se pot deschide mai mari...
 
Nici io nu le vad, dar e bine ca s-a dus pe acolo.

Eusebiu nu e bacsi(pă’ntru care nu stiu ungureste se citeste baci), el este tovarasul Eporteka, iar Romaniaşutle e firma de transport a tovarasilor, un fel de Romavia.

Georg Hocevar nu va putea folosi linia intercalata deoarece asa cum am aflat de la doctorul care e in minister, domle in minister, linia este propusa pentru casare si VALORIFICARE Neoficial am auzit ca CFR ar fi cerut un pret de cocaina ca sa o inchirieze la Georg ca sa poata monta a treia sina. Valorificare inseamna vinzare la fer vechi fara sa inteleg ce se intimpla cu terenul.

Nu s-a auzit la CFR de turism si de serviciile conexe pe care le genereaza, sansa liniei ar fi sa o ia Biserica Ortodoxa pentru belerini, mai ales ca nu plateste nici un fel de taxa. Podurile sint constructii speciale, dar semnalizarea CFR?
 
Daneee.....doctorul pe care-l ai în minister aşa ca doctor....nu-i poate eutanasia pe cei care au propus linia normal㒠de la Moldoviţa pentru casare şi valorificare.....???
Cât priveşte terenul de sub linie...poate vrea cineva s㒠fac㒠un.....mall pe lă’ţimea lui, ca s㒠nu mai zic de lungime....
Concluzie......decât s-o lă’să’m pe loc şi s㒠o poat㒠lua cineva, sau s㒠înlesnim cuiva, ca s㒠poat㒠aşterne o a treia linie încă’lecat㒠şi s㒠fie folosit ceea ce exist㒠deja, gândindu-ne c㒠poate nu peste mult timp s-ar putea redeschide traficul (într-o conjunctur㒠favorabilă’, neprevă’zută’)...nu...mai bine la fier vechi, luă’m banii şi cu asta basta; c㒠de-o fi s㒠mai construim alta om vedea cum facem cu banii. Pân㒠atunci, dup㒠noi potopul....... :lautar:
Sunt nevoit s㒠editez.....Dac㒠tot vrea CFR-ul s㒠valorifice linia....n-ar putea-o cumpă’ra Consiliul Judeţean (la kilogram) şi s㒠ră’mân㒠pe loc, iar şina în sine s㒠fie utilizat㒠pentru mocă’niţ㒠prin mutarea ei pe traverse la ecartamentul necesar ? Terasament este, şine sunt, traverse sunt, ecartamentul se poate reduce.... întreb şi eu.....!!
 
Ultima intrebare privind posibila cumparare de catre CJ ma duce cu gindul al situatia de la Sibiu , unde CJ a anuntat ca linia ingusta nu este o prioritate.
 
Daaa....ai dreptate, Dane, situaţia de la Sibiu se constituie într-un precedent, care, împreun㒠cu "motivaţia universală’" - e criz㒠- poate fi "luată’-n braţe" de orice autoritate. Uitasem de situaţia de la Sibiu.
 
E incredibil, 㒺tia nu dau voie s㒠pun㒠a treia linie între Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei?! Când, başca, vine turistul şi bate 5-600 de km din cine ştie ce parte a ţă’rii, viziteaz㒠şi Mă’nă’stirea Moldoviţa, dar se plimb㒠şi cu trenuleţul timp de 3 ore. Mai vine şi seara şi opreşte la o pensiune, ”bag㒠bani” într-o sear㒠moldoveneasc㒠101%, lumea pleac㒠mulţumită’, cardul plin de poze, iar moldoviţenii bucuroşi c㒠şi-au dovedit înc㒠o dat㒠ospitalitatea.

Și ghici ce...?! Turistul, ajuns la birou, deja îşi face rezervare pentru concediul 2014-2015...! C㒠i-a plă’cut.
 
26 decembrie 2013 -=- Că’lă’torie cu cea mai veche maşină’rie din judeţul Suceava<i></i>
Mocă’niţa 762.209 creeaz㒠atmosfer㒠la Moldoviţa<i></i>

Teatrul turistic care se întâmpl㒠la Moldoviţa, de câţiva ani încoace, are ca personaje sute de turişti cu Nikoane şi Canoane la gât, cu zeci de copii fă’când valuri cu mâinile că’tre localnicii curioşi ieşiţi pe la porţile învecinate cu calea ferat㒠îngustă’. Spun teatru pentru c㒠organizatorul acestei piese desf㒺urat㒠în câte 2-3 acte pe zi reuşeşte s㒠zâmbeasc㒠şi s㒠arate c㒠”se poate, bre!” dac㒠se vrea!

Costernat de deciziile Ministerului de Transporturi, de Consiliului Judeţean Suceava sau de cine ştie care celule birocratice cu rol decizional (din pă’cate) de a închide linia Vama – Moldoviţa, de a nu permite pasionatului de locomotive, Georg Hocevar, s㒠pun㒠(pe banii societă’ţii Calea Ferat㒠îngust㒠S.R.L.) o linie în plus între Mă’nă’stirea Moldoviţa, monument UNESCO şi localitatea Moldoviţa ca s㒠aduc㒠turiştii de la Mă’nă’stirea Moldoviţa spre Argel şi poate mai departe în Obcina Curmă’turii spre izvoarele râului Moldova.

http://www.youtube.com/watch?v=8P9suzStiEU

Valea râului Moldoviţa şi Mocă’niţa ”Huţulca”<i></i>


Patru vagoane de că’lă’tori fericiţi<i></i>în anii trecuţi, Mocă’niţa se oprea mai repede dup㒠plecarea din Moldoviţa, dar anul acesta s-a inaugurat podul de cale ferat㒠de peste râul Moldoviţa în lungime de 30 de metri. Asta ca s㒠vedeţi cât㒠dorinţ㒠exist㒠ca s㒠construieşti ceva într-un loc unde autorită’ţile nu fac decât loc ”regelui asfalt”, ba dând cu bitum chiar peste şinele ferate de la trecerile la nivel cu calea ferată’.

Și c㒠tot am zis c㒠a fost teatru turistic, i-am promis soţiei mele c㒠o plimb cu Mocă’niţa… aşa, ca un mic cadou din partea unui pasionat feroviar. Mă’car atât s㒠înţeleag㒠şi ea din pasiunea mea (femeile mă’ritate cu oameni care lucreaz㒠în domeniul feroviar ştiu despre ce vorbesc). Eh şi ce s㒠vezi, pe la ora 15 locomotiva 762.209 abia a ajuns de la Argel în Depoul de la Moldoviţa, îi curgea ap㒠pe la toate încheieturile şi abia mai avea vlag㒠s㒠se ţin㒠pe picioare. Domnul ”şef de gară’” de acolo ne-a zis c㒠”Nu se mai circulă’, v㒠dă’m banii înapoi.” Doamne fereşte, nu e vina nimă’nui c㒠Mocă’niţa s-a stricat. Ce poţi să’-i mai ceri unei locomotive fabricat㒠în 1912 şi care cine ştie câte sute de mii de kilometri a colindat pe ecartamentul de 760 de milimetri. Dar… aşa ca fapt divers… eu am venit de la 80 de kilometri, dar sunt alţii care vin de la 800 sau chiar şi mai mult. Dar dac㒠banii sunt puţini şi nu exist㒠fonduri suficiente pentru reparaţii, îmbună’tă’ţiri, condiţii?

Turism bucovinean<i></i>


Locomotiva cu aburi 762.209 la Depoul din Moldoviţa<i></i>


Reportajele difuzate pe DigiTV au prezentat 100 şi ceva de turişti mai norocoşi. Au plecat cu trenul înc㒠de la 11 spre Argel. Ori noi am ajuns pe la 13, pliantul cu Mocă’niţa promitea înc㒠o plimbare dup㒠ora 13. Pân㒠la urmă’, am ră’mas cu satisfacţia c㒠mă’car am fotografiat o maşină’rie înc㒠în funcţiune, poate cea mai veche maşină’rie (fie ea pe aburi sau nu) de pe raza judeţului Suceava.


Date oficiale de contact:

http://www.cfi.ro/index.php?p=1_12

(004) 0754.055.630

office[arond]cfi.ro