Module pentru poze: Robert si Andrei

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Saptamana trecuta am lucrat ceva, in sensul ca Robert a pus stancile, iar eu a finisat relieful si l-am consolidat cu inca cateva straturi de ziare + aracet.

Am folosit de aceasta data aracet pentru constructii. Mie personal nu mi-a placut. Mi se pare ca se intareste mai greu, are un aspect poros, si ramane alb. Ma rog, astea nu sunt niste probleme nasoale; insa ce m-a derajat a fost faptul ca nu mi-a "prins" bine straturile de ziar; sunt locuri in care am lipit 2-3 straturi de ziare cu acest tip de aracet, iar pe aloruri se simte ca nu s-au lipit bine intre ele. Este exclus sa nu fi dat cu aracet bine, pentru ca am fost extrem de atent la acest detaliu.

Robert la randul sau a folosit acest tip de aracet; il rog sa isi dea si el cu parerea...

Astazi nu am putut lucra din motive independente de noi, insa am zis macar sa fac cateva poze. Iata-le:

Fetele la tractiune:


Ceva de genul asta as fi vrut sa fie...


Fetele la manevra:


Construim socialismul:


Stanci:


Alta epoca:
 
Stancile au o forma naturala, mai ales datorita fragmentelor cazute la baza.
Andreiul, ai schimbat luminile la berea TRIX, sau asa ultradotata vine de la ma-sa? :D
 
Adica? In ce sens ultradotata? In afara de faptul ca i-am pus fum, am vopsit prim marchiza si i-am montat Gigeii, in rest nu am facut nici o modificare. Sa stii ca luminile nu sunt xenon, daca asta ai vrut sa spui. Intr-adevar, sunt putin cam albe pentru gustul meu si pentru epoca II, insa momentan nu ma apuc de modificari; poate atunci cand o sa ii pun sunet.

Iata si cateva poze cu viitoarea trecere la nivel cu calea ferata; de de-abia la inceput, asa ca astept comentarii si sugestii:

 
Am vrut sa spun ca lumina e intensa dintr-un unghi dificil. Banuiesc ca sina este bine luminata pe intuneric.

Toate bune!
 
@obiwan: Sincer sa fiu nu am invartit deloc BR 59 Trix; doar un pic fatza-fatza pe metrul ala de sina; deci nu stiu cum lumineaza pe intuneric; oricum, repet, lumina e cam prea pruternica si prea alba pentru DRG.

@mixu: de ce sa nu pun geamuri la cladire?
 
ca-s grosolane pe linga celelalte detalii /is ireale ori pui folie subtire si pana in rama tocul geamului ...sau deloc daca esti atent la detalii de interior

in rest urmaresc cu atentie
bagati mare
 
intrebare pentru "ziaristi " : De ce nu folositi hartie creponata terraformare, 120 x 60 cm, NOCH 60840 si polistiren sau plasa de metal dedesubt ? Garantez ca daca scazi , timp ,nervi ,rezultat final ,adezivi etc etc tot acolo ajungi si arata mult mai profi , iar la aplicare iarba "se aseaza" mult mai drept si mai bine .
La diorama de la Sinaia am folosit aceasta metoda , este ce-a mai buna , am incercat si cu ipsos si cu ziare si cu tifon ...... :D
 
Ca sa fiu sincer, nu am lucrat niciodata folosind tehnica cu hartie crep. Asa ca lucram si noi cum ne pricepem. Oricum, hartie identica cu cea vanduta sub sigla Noch se gaseste in magazinele Hornbach si pretul este mai mult decat derizoriu.

Care este de fapt avantajul folosirii hartiei crep? (intreb pentru ca nu am folosit)
 
Da un aspect mai sifonat, mai apropiat de cel din realitate. Ziarele ... alea sint intinse ca cearceafurile.
Inceraca hartia aia ... sau servetele de bucatarie (d-alea la rola) e acelasi lucru
iei bucata de aplicat, o bagi odata intr-o compozitie de apa si aracet, si o pui pe jos. Nimic mai simplu.


Voie buna
 
Ex a spus:
...iei bucata de aplicat, o bagi odata intr-o compozitie de apa si aracet, si o pui pe jos. Nimic mai simplu...

sau se aplica un strat de apa+aracet cu pensula,inainte de a pune servetelele si altul dupa.cu pesnula poti controla cantitatea de solutie aplicata si nu este nevoie sa bagi mana sau penseta dupa servetelul inmuiat.vorbesc din proprie experienta,cand am aplicat prima data servetele,a trebuit sa le pescuiesc in bucati din vas.erau imbibate si s-au desfacut in bucati,iar cand am reusit sa aplic vreunul,se scurgea aracetul peste tot.
 
apoi si aia e drept ... ca mai picura cate-un picur p-aici p-acolo si ca te murdaresti, si aia e drept ... insa io am folosit manusi de latex (50 bani perechea) si mie nu mi s-au rupt servetelele. Eu am folosit o tavita in care am pus compozitia si doar le-am pus odata pe-o parte, odata pe cealalta, l-am ridicat am stat cateva secunde sa se scurga si l-am asternut asa... si a ramas asa cu tot felu de cute, care pareau mai naturale.
Acuma daca ma gandesc si la varianta ta ... e buna, ca nu te murdaresti , insa nu stiu cum ies cutele alea care dau acel efect de natural.
(a si sa nu uit, compozitia care am facut-o eu, era destul de groasa ... adica am pus mai mult aracet decat apa, asa nici nu curge si se si intareste bine de tot)


Voie buna,
 
cu pensula poti sa le intinzi sau se le ridezi.eu m-am agatat de pensula pentru ca nu suport prea mult timp manusile alea pe maini si diorama o aveam in sufragerie,nu voiam sa fac multa mizerie si dezordine.si la vopsitul cu aerograful sunt foarte bune manusile,insa imi vine sa smulg cu dintii dupa 2-3 minute.
un material bun,ce se rideaza in mod natural,numai bun pentru relief stancos este panza(cearceafuri vechi :p ),inmuiata in aracet+apa.
 
Doi centi si de la mine: servetele se mai pot aseza "in pozitie" uscate, dupa care se injecteaza cu o seringa apa cu aracet pana la imbibare perfecta. Astfel se pot controla lucrurile pentru ca nimic sa nu se scurga sau sa iasa prost. Dupa uscare, deasupra se pot lipi stanci din loc in loc (facute din ipsos cu matrite) pentru un aspect mai "wild".
 
Multumesc de sfaturi; ramane punerea in practica; astept sa treaca sarbatorile si sa ma reapuc impreuna cu Robert de lucru la module. La mine nu mai e mare lucru la relief; trebuie doar rigidizat si apoi pus un strat de servetele. Apoi urmeaza vopsirea si apoi chinezaria (iarba, pomi, drum, etc, etc). Asta o sa ne ia ceva timp.
 
Mda; s-a asternut praful pe acest topic.
De la ultima interventie nu am mai lucrat nimic. Am tot strans: copaci, nisip, iarba (de toate felurile), boscheti, materiale pentru terraformare de la Woodland Scenics, o bariera de la Piko (care asteapta modificari majore), lavabila, pigmenti, zid de sprijin, spray-uri de vopsea Noch, etc. A, si hartie higienica (1 bax).

Azi insa mi-am facut curaj si loc si m-am apucat din nou de lucru, adica peste relieful facut am lipit pe mai mult de jumatate din modul hartie higienica.

Hartia higienica a fost achizitionata cu greu de catre nevasta lui Robert (spun greu, pentru ca in supermarket nu gasesti decat hartie higienica colorata si cu model; eu am vrut hartie higienica gri-maronie si usor creponata.

Am folosit doua tehnici:
1. dat amorsa de aracet diluat pe modul, apoi aplicat fasii de hartie higienica (uscata), apoi iar cu bidineaua aracet diluat.

2. dat amorsa pe modul, apoi muiat hartia in caserola cu aracet diluat, apoi pus pe modul

La prima tehnica am observat ca hartia se increteste, facand niste cute interesante, insa cam matri dupa parerea mea (voi vedea dupa ce se usuca felul in care se prezinta).

La a doua tehnica, hartia se muleaza pe relief, nefacand acele cute.

Am aplicat in medie 2 straturi de hartie higienica; un cateva locuri a inceput sa se usuce si arata promiitator, insa mai trebuie pus cel putin un strat dupa parerea mea.

Voi vedea maine cum se prezinta (tot atunci voi face si ceva poze ca sa vedeti ce nenorocire a iesit).

Oricum, ma bucur ca am reinceput lucrarile.