Module MIT

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tudor_corbul

Well-Known Member
Trenulist
9 Mai 2007
498
2
Iasi
LOCATION
Iasi
Si iata ca dupa mult timp de asteptari,tras de parinti,mutat mobila mi-am eliberat intr-un sfarsit ceva spatiu unde sa ma pot desfasura.Astfel mi-am facut 4 module de 0.61x0.61 m.Desi acum mi-am dat seama ca era mai bine altfel,e ok si asa,nu-i mare problema.Si acum cateva poze:Suruburile de prindere a modulelor intre ele:
Si iatale in picioare:Cam atat pentru moment.Partea mai grea a trecut,cel putin asa consider,caci la urmatoarele lucruri imi va face placere sa lucrez.Asa ca urmeaza ceva munca de teren,calcule si apoi revenit la module.
Am doar o singura intrebare.Cum s-ar putea masura o cladire fara a pune ruleta pe ea?

Toate cele bune!
 
Tudor, promitator inceput. Iata inca un subiect pe care sigur il voi urmari cu interes!

In general se poate masura orice. Ideea e sa-ti iei u reper. Daca se poate, sa iei un reper metric real de pe cladire, al carei distanta s-o raportezi la ce ai pe monitor. Ulterior sunt simple calcule, cu regula de trei simpla, etc. Nu-i greu. Ce fel de cladire vrei s-o masori ? Poate cunosc cladirea, si te pot ajuta :-?
 
Salut

O cladire o poti masura facand poze clare si la rezolutie mare de la distanta, masurand 2-3 elemente ale cladirii si scaland apoi celelalte dimensiuni dupa masura reala a acelor elemente.
Mie imi place sa pun poza in autocad si sa marchez direct pe ea toata dimensiunile, apoi atocadul permite prin diverse functii scalarea intregului ansamblu (poza + cote).
 
Tudor, o sa incerc sa ma ocup de o schita a acestei cladiri si o sa ti-o trimit cat de repede pot. O singura chestie iti zic : ca sa fie modelul autentic ai nevoie si de dinmensiunile din spatele cladirii. Deci sfatul meu e totusi sa dai o fuga in zona sa pui ruleta pe ea.Daca face careva scandal , motivul clasic " student la arhitectura, bla bla si iarasi bla ".
 
Oricum ma duceam la gara respectiva la ceva masuratori si poze,ca nah vreau sa vad si vegetatia,locul semnalelor,mai este acolo si o magazie de masurat,este treaba :D
 
Pai eu as vrea sa refac aceea gara in intregime pe modulele mele.Asta insemnand:cladirea garii,dispunerea liniilor,semnalelor,alte anexe,poate vegetatia.Sa incerca sa o aduc cat pot de mult aproape de realitate.
 
Ma inscriu si je la "urmaritorii" subectului in cauza.

La modulele tale, parca nu am observat sa fi facut, prinde-le cu niste prese de tamplarie, da gauri prin doua, succesiv, pentru trecerea dispozitivelor de aliniere pe verticala, orizontala si coliniaritate.
Nu uita de gaurile, rotunde sau ovale, pentru trecerea cablurilor pentru conexiuni.

Spoor!!

p.s.Ziceai ca mai bine le faceia altfel.
Ce te impiedica sa cuplezi cate doua si sa obtii un modul/segment de 120x60 cm?
Mai simplu de aliniat pe cele trei directii.
Eu as merge si mai departe si as renunta la blatul modulelor ca sa pot pozitiona linia la ce inaltime vreau iar dedesupt sa beneficiez de cat mai mult spatiu.

:cafea:
 
Intradevar LDH,ideea este buna insa pt gara mea nu e nevoie inca deoarece este pe loc plat nefiind nici o forma de relief remarcabila imprejur.