Modificarea setarilor la modul de sunet SUSI

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Shwan

Active Member
Am nevoie de ajutor in a modifica niste setari la un modul de sunet cu interfata SUSI.

Nu stiu cum s-a intamplat si nici nu mai conteaza acum, dar s-a desincronizat sunetul pufaiturilor la o locomotiva cu aburi. Chiar si la viteze mici se aude de parca ar merge la viteza maxima... ceea ce nu e ok.

Locomotiva are decodor Uhlenbrock 76 520 si modul de sunet Dietz microXs. Desi am citit bine manualul, se pare ca nu reusesc sa modific nici o valoare... nici macar intensitatea sunetului! Am un Roco multiMAUS cu care modific frecvent CV-uri.
 
Trebuie sa fii sigur ca modulul este Dietz, exista modul similar Uhlenbrock, acela are mici deosebiri la CV-uri.

Pentru modificarea setarilor ai nevoie de o statie care sa poata modifica toate CV-urile ( de ex. Trix )sau de un adaptor pentru inscriptionat module SUSI , ( la Bucuresti te poate ajuta Doru de la Trennet ) Roco poate modifica doar Cv 1...255

Incearca sa schimbi decodorul, poate fi acesta defect.

Daca treci prin Cluj te ajut eu cu placere
 
Ok, mersi de invitatie. Voi veni cu mare placere!

Ciudat este ca doar dupa un reset general al decodorului am constatat o usoara desincronizare a sunetului.

p5190019.jpg


Din ce se vede in imagine pare a fi Dietz... Ai idee unde pot gasi si pdf-ul de la Uhlenbrock?

Nu stiam ca multiMAUS-ul poate doar pana la CV 255. In cazul asta dam o bila neagra pentru Roco :-?

De fapt decodorul care s-a desincronizat cel mai tare este un ESU LokSound V3.0 si, dupa cum scrie in manual, CV 248 ar fi ultimul, teoretic ma pot folosi de multiMAUS :p

p5300044e.jpg
 
Ca urmare a unei întrebă’ri de pe celă’lalt forum, cu privire la o muf㒠care s-ar putea monta pe cele patru pad-uri SUSI ale unui decodor Uhlenbrock, am remarcat acest produs. Iat㒠aici mufele mam㒠şi tat㒠ale setului respectiv, ală’turi de un conector care s-a aflat pe cele patru fire ale unui modul de sunet Dietz:

Este adevă’rat c㒠firele deja montate nu corespund coloristic cu firele SUSI (cele tă’iate :D), dar cea mai important㒠este potrivirea perfect㒠dintre conectorul SUSI şi mufa mam㒠a acestui set 8)
 
Buna seara .
Readuc topicul in atentie cu urmatoarea problema.
La locomotivele BR 96 la care am montat module Dietz am urmatoarea problema.
In momentul cand reduc viteza sa opresc locomotiva ,sunetul de frane nu se aude pana in momentul cand se opreste roata, mai ruleaza locomotiva cca. 10 cm dupa ce se opreste sunetul cu scartaitul franelor.
Cunoaste cineva o setare magica a CV urilor sa se auda sunetul franelor pana la oprirea rotilor??? mentionez ca am incercat tot ce se putea.
 
Salut,

Presupun ca ai incercat setarile CV-urilor 922A, 923A (bank 1, aka expert mode, adica CV 1023=1) deja? Daca nu, merita incercat cu ele.
Ce valori ai in CV919A si 920A?

Eu ce am observat la toate Dietz-urile e ca sunetele one-shot lungi nu au decat on-trigger, adica nu se ocupa sa le si opreasca odata pornite. Astfel, un sunet e pornit cand conditia lui de trigger a indeplinita, dar daca sunetul e mai lung de felul lui, poate sa ramana cantand si dupa ce conditia de play sound devine invalida. In cazul tau, scartzaie dupa ce a ajuns la V=0.
Daca ai posibilitatea, incearca sa incarci alt proiect de sunet in modulul de sunet, sa vezi daca se mentine comportamentul la franare. Daca se mentine, e ceva din setari. Daca nu, e din implementarea proiectului de sunet.

Alte optiuni ar mai putea fi:
* sa invalidezi brake squeal-ul (ii pui un prag de trigger nerealist de mare si nu mai scartaie ever) dar pierzi din functionalitate.
* sa maresti decelerarea din decodor a.i. sa se potriveasca cu durata sunetului de franare -> in cazul asta e posibil sa ai o franare mai lenta decat ti-o doresti.

Spor,
SSL
 
Salut.
Am umblat in acele CV-uri dar nu s-a modificat nimic, plus ca dupa ce am umblat ,am observat ca ele nu se ocupa de sunetul franelor se ocupa cu scartaitul in curbe
"Speed step at curve squealing stars(922A)/stops(923A) "Daca exista sunet pentru acel proiect.
Pana la urma tind sa cred ca este din proiectul de sunet pentru ca de la viteze mici cand opresc locomotiva, sunetul se aude pana cand se opreste roata.
Chiar daca proiectul de sunet este mai scurt si se termina redarea lui mai devreme ,de ce nu in reda in bucla daca sunt indeplinite conditiile pentru redarea lui? la Zimo asa se intampla .
 
Salut,

Ai dreptate, m-am uitat aiurea, alea sunt pt senzorul de curba, scuze! :(
Setarea pt brake squeal este in CV 936 (on-threshold).

Ai incercat cumva cu CV 935 bit 3 = 1? Din descriere suna ca ar face fix ce-ti trebuie, dar nu-mi amintesc daca l-am folosit in instalatiile mele.

Proiectele de sunet Dietz definesc sunetul ca start sample, loop sample si end sample pt majoritatea sunetelor. Daca creatorul a "economisit timp" si a pus tot sunetul de brake squeal ca "end sample" in proiect, se intampla ca in cazul tau. Daca l-ar fi spart in start-loop-end, atunci ar fi mers aproape ca la Zimo.
Zimo are sample off controls din arhitectura, indiferent cum e segmentat sample-ul. Oricum, Zimo e din alt univers din punctul asta de vedere :)

Spor,
SSL
 
Am incercat CV 935 bit 3 =1 si nu se mai aud franele deloc.
La CV 936 daca maresc valoarea incepe sa se auda zgomotul de frane chiar si la demaraj.
Cred ca o sa ramana asa cum este ca nu am posibilitatea aici in Bucuresti sa reprogramez modulul cu alte sunete sau setari .
Oricum au un mare minus de la mine cei de la Dietz si uite asa pe viitor stiu sa nu mai cumpar de la ei :-?
 
Pentru ca problema nu imi dadea pace am zis sa le scriu celor de la Dietz ca sa ma lumineze
Raspunsul:
"you can change in
cv 936 Schwelle für aktivieren der Bremse
The point when the breaksound will start.

Because the lenght you canþ increase you must schorten the time
so write a less value in cv 936 and the breaksound will start later

Sorry thats the only what you can do."

Si cu asta am fost lamurit, ca nu exista alta solutie.
Pe viitor mai pun ceva in plus si cumpar Esu sau Zimo.
 
  • Like
Reacții: dcm