Mocă’niÅ£a de la Exploatarea minier㒠Lonea din Petrila

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

COMBO

Active Member
11 Aprilie 2009
55
0
Hunedoara
YAHOO
combobyrudolf2
LOCATION
Hunedoara
http://www.youtube.com/watch?v=4OI_asrCrLE Este un documentar despre caolea ferat㒠îngust㒠cu ecartament de 790 mm care ajut㒠la transportul că’rbunilor de la min㒠la o fabric㒠de preparare din Petrila, jud. Hunedoara. Linia funcţioneaz㒠şi azi. în documentar apare în anul 1998 şi arat㒠ce plan înclinat avea linia şi ecartamentul neobişnuit de 790 mm.
 

claudiu_ne2000

Well-Known Member
7 Aprilie 2008
278
0
DEVA
LOCATION
DEVA
Foarte frumos reportajul acelor englezi, am vazut ca au prezentat toate caile ferate inguste din judetul Hunedoara. Ma intreb daca cumva sti si de reportaje facute de acestia si in alte zone (Sibiu, Comandau, Viseu, Govora, Tismana, etc).

Cat despre linia de la Petrila, esti sigur ca mai functioneaza?
 

COMBO

Active Member
11 Aprilie 2009
55
0
Hunedoara
YAHOO
combobyrudolf2
LOCATION
Hunedoara
sunt sigur, am vorbit cu un amic care st㒠în petrila şi mi-a spus c㒠mai funcţioneaz㒠şi azi.
 

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.039
81
Pai daca functioneaza, ar merge o expeditie in zona.
Vad ca vagoanele sint diferite de cele folosite la Fieni, par a fi un fel de Fals-uri mai mici.
 

claudiu_ne2000

Well-Known Member
7 Aprilie 2008
278
0
DEVA
LOCATION
DEVA
Nici nu mai incape in vorba, cu proxima ocazie cand voi avea un drum in Valea Jiului voi lua aparatul foto pentru o tura de fotografii. Gara din Lonea mi s-a parut cel mai bun loc de a face niste poze.

Daca se face o expeditie, ma bag si eu la o tura. Acum nu stim cu e orarul mocanitei de acolo, orare in week-end-uri lucreaza ????...in mod normal DA, ca doar si mina lucreaza .
 

claudiu_ne2000

Well-Known Member
7 Aprilie 2008
278
0
DEVA
LOCATION
DEVA
dupa aproape 1 luna de cand imi stabileam o excursie pana la Petrila sa verific informatia cu trenul de cale ingusta, iaca ieri am avut o delegatie in Valea Jiului si cum eram singur si am ajuns mai devreme decat era programat, am dat un ocol pana la Lonea, unde spre bucuria mea am vazut ca linia este functionala.

Dinpacate vremea rea nu m-a lasat sa umblu mai mult prin imprejurimi asa incat am reusit sa fotografiez din masina, depoul, linia, mai multe vagoane o locomotiva la reparat (cred) si doua carcase de locomotive.

Oricum e un inceput si de cate ori voi avea ocazia o sa incerc sa iau si aparatul de fotografiat pentru mult mai multe poze.

Salutari