MM's World

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

NapierDeltic

Active Member
Trenulist
18 Decembrie 2007
142
1
Deva, Hunedoara
LOCATION
Deva, Hunedoara
Salut!!!,

Initial am deschis subiectul cu realizarea LDE 060. Dar pe de o parte se dovedeste un proiect greu, care trebuie rumegat bine(ca sa iasa ceva). Pe de alta parte am suferit un incident PC care m-a lasat fara munca a 2-3 luni(ma refer la planuri) :( :( :( .
Reiau povestea cu mai recenta-si draga- garnitura Burlington N, care a suferit -si sufera - numeroase modificari.

Garnitura de serviciu CN in actiune - un vagon a deraiat. Garnitura e trasa de micuta si simpatica BR 80 (sau, ma rog, de o varianta experimentala a acesteia); ALCO Century a suferit recent un groaznic accident frontal si se afla momentan in reparatie.

Goof -vagon diferit- initial am incercat cu un vagon de marfa normal, dar pe urma am trecut la unul frigorific, de dragul greutatii sporite a acestuia.
Misiune indeplinita! Garnitura se intoarce pe linia de garaj, asteptand o noua solicitare (si eventual diorama de mult promisa :D )

P.S. Voi reveni cu detalii...
 
Continuare.......

Macaraua Mehano:
Modulul de comanda:
Am schimbat lestul original cu plumb. Am atasat atasat o placa de plumb sub sasiul partii mobile a macaralei, in partea opusa bratului, ca contragreutate.Sasiul a fost vopsit in negru iar partile frontale in rosu. Interiorul a fost vopsit in negru si s-au montat geamuri. A urmat "imbatranirea" cu oxizi de fier rosu si negru.
Modulul de serviciu:
Interior vopsit in alb. Acoperisuri vopsite in negru. Intradosul platformei si lateralele vopsite in negru.S-au montat geamuri. Aceeasi "imbatranire" cu oxizi de fier rosu si negru (si galben)
Urmeaza pozele (Daca asteptati si LEM-ul va inselati :evil: ): 
Batrana afumata....

Batrana ALCO Century s-a intors din nou la vechea indeletnicire.....
Comandata initial de Burlington Northern, a fost cumparata ulterior de Canadian National unde slujeste cu credinta de mai bine de un sfert de veac. Recent a fost retrasa la depou pentru reparatii substantiale si acum a revenit sa-si ia postul in primire- tractarea garniturii de serviciu a CN.
, ,

Acum, un pasionat al Lokomotiv, inarmat cu aparatul foto(cam slabut, ce-i drept) si scapand de vigilenta cerberilor de la paza depoului, a reusit sa-i traga o sedinta foto.
, , ,

, ,

, ,

Si o poza cu luminile fata aprinse:


Si in trafic, alaturi de alte surate - mai reale..... :lol: :lol: :lol:
,
,

Avand initial culoarea verde-plastic (ca sa nu zic verde-broasca) a intrat din start in vizor pentru o revopsire completa; si daca piesa centrala, macaraua, era CN, trebuia sa devina si ea o CN. In plus, schema de vopsire era si foarte incitanta ca realizare (si super - dupa mine:D :D :D ca echilibru estetic-cubisto/tehnicist vorbind). In plus, e prima vopsire cap-coada a unei locomotive si voiam sa stiu pentru viitor de ce ma lovesc si ce solutii alternative se gasesc.
Vopsirea am facut-o cu vopsele dupli-color hobby (rezonabile ca rezultate - deocamdata)
Probleme - plasticul carcasei, destul de neted, chiar degresat, a dat voie vopselei sa se desprinda ici-colo cu banda adeziva a mascarilor ulterioare.
-negrul fiind culoarea de baza, si intunecand un strat ulterior, subtire de vopsea rosie(la cabina), am decis sa utilizez un strat intermediar de sprit-chit (auto). Stupoare, pe pe unde sprit chitul a fost dat mai gros, negrul a inceput sa se umfle. Incercand sa contracarez rapid efectul, am incercat sa sterg sprit-chitul cu diluant (prima data cu D509, care e un diluant slab, OK pt plastic, si apoi, vazand ca nu obtin rezultate, cu nitrodiluant) Rezultatul a fost ca peretii cabinei au inceput sa curga. Deci ATENTIE, nitrodiluantul contine acetona si ataca plasticul mai ceva ca scuipatul zergilor.
Inscriptiile; Pentru inscriptii am printat textul 1:1 (la 87), l-am suprapus peste hartia adeziva, si am decupat cu cutterul interiorul literelor/cifrelor. Am obtinut astfel mascarile necesare (cam la limita posibilitatilor tehnice).
Dupa vopsire, cu o scobitoare muiata in diluant (slab, de data asta), am curatat eventualul surplus de vopsea (a imbunatatit mult calitatea marginilor literelor.
Numerele de inmatriculare luminoase (pe care intentionez sa le refac caci nu se prea vad - desi pe monitor totul era OK, la imprimare tusul negru a invadat o portiune din suprafata literelor si le-a subtiat mai mult decat doream. Pe de alta parte, lacul dat ulterior a facut hartia sa vireze spre transparent, pierzand stralucirea albului) sunt dreptunghiuri de hartie cu cifrele imprimate pe fond negru, lipite pe geamurile respective(adiacente farurilor), si date apoi cu lac.
Pentru iluminat faruri /numere(avand iluminat in cabina cu un beculet) am folosit doua led-uri in antiparalel, inseriate cu un rezistor de 1200 ohm, totul in paralel pe bornele motorului; cate unul la fiecare capat al locomotivei . Deci, doar lumina alba. Intrebarea mea e daca locomotivele americane au lampi rosii in partea opusa directiei de mers
Intrebare pe care o lansez cunoscatorilor : de ce, de la o anumita turatie incolo, uneori, incepe sa palpaie si led-ul din sensul opus celui de deplasare :?:
La final a urmat o imbatranire masiva - spalare "uscata de tot" cu pigmenti negru, alb, rosu -oxizi de fier si de titan, aplicati cu pensula (si cu degetu' - o unealta cat se poate de versatila si precis controlabila). Avantajul e ca imbatranirea e destul de rezistenta la manipulare, si ulterior -sau in caz de greseala- poate fii indepartata.

Asta a fost tot, deocamdata.
Intentionez sa o reiau, pentru mici retusuri, modificari (inclusiv realizarea unor pluguri de zapada - desi cuplele nu prea lasa loc de asta), etc.....

Sarbatori fericite tuturor!!!!!! :floare: :floare: :floare:
 
Multumesc mult, Rally,
Timpul, bata-l vina.... :D :D :D
De s-ar putea lungi, ti-as da un capat sa tragi de el cat poti.
Despre calitatea pozelor, mie si mie ciuda, dar cel putin in viitorul apropiat, nimic nou - uite, acum se gata reteta compensata cu americanele "digitizate" din farmacie si eu stau si ma uit mofluz...... :( :( :(
 
Asa-i :D
Parafrazandu-l pe un simpatic scriitor:
Cand mia face azi cat suta,
Ori dai un spor echivalent,
Ori tragi oblonul la fereastra..... :D :D :D

De fapt, nu-i chiar asa negru totul; trebuie doar mai multa rabdare.