Minidiorama USA

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

SantaFeFan

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2008
1.418
5
Germania
LOCATION
Germania
Salut
Iata o mica diorama americana


Aceasta a avut functia de a testa materiale care am sa le folosesc la urmatoarea mea diorama americana HO.Trebuie sa mentionez ca nu este inca gata,deci mai trebuie facut inca cate ceva la ea,chiar daca este asa mica....lucru este destul de mult.
 
cam sarace detalii oferi. ce sa inteleg din ce mi-ai aratat mai sus??? nici macar nu ai dat vreo explicatie asupra realizarii ei, ce scara ai ales, ce firme ai preferat. scurt, sarac si ... nimic.
 
Hmm.

Omul zice ca e diorama de test, detalii eu zic ca sunt destule, am observat chiar si schimbatoare ca cele reale la macaze si banuiesc ca sunt si functionale, cladirile au un usor weathering, buruieni, tufisuri, realistice ... as zice suficient pentru o diorama care nu e gata.

Ma indoiesc ca nu ar raspunde daca intrebam frumos ceea ce ne intereseaza.
 
De la Jiblea.

Da 1:87

Cunosc macheta, stiu si ce a facut la N si fiti siguri ca Rudi o sa ne spuna si cum a facut.

Desi nu m-am omorat dupa americane, am scris nu m-am omorat, au inceput sa-mi placa iar ideea lui Rudi de "macheta test" este excelenta iar detaliile sunt destule avand in vedere ca tema este plasata intr-o zona arida.
 
lupul_alb a spus:
cam sarace detalii oferi. ce sa inteleg din ce mi-ai aratat mai sus??? nici macar nu ai dat vreo explicatie asupra realizarii ei, ce scara ai ales, ce firme ai preferat. scurt, sarac si ... nimic.
:fluierat: :fluierat: :fluierat:
Hmm,nu am vrut sa incep chiar cu multe amanunte,deoarece am impresia ca modelismul american nu prea este raspandit in Romania.Deci pentru cine este interesat:Este o mica diorama HO si are marimea de 130x130cm.Este un fel de test ,deoarece am de gand sa construiesc in curand ceva in genul acesta ,dar mai mare .Iar cum constructia va dura mai mult ,am intre timp o diorama mica unde pot rula locomotive mici si trenuri scurte.Constructia este simpla ,o rama de lemn acoperita cu placaj.Materialul sinelor este de la Atlas iar cel mai mic radius este de cca42cm.Dar la macaze am plecat cu radius mai mare,doar in mijlocul curbei este de 42cm.Curbele sunt supraelevate (este corect scris ?),sub sina exterioara am lipit o fisie de lemn de 1mm,(dupa balastare nu se mai vede nimic)asa ca trenurile se inclina usor spre interior.Sub sine am lipit pluta de 5mm iar balastul este de la Busch.Schimbatoarele sunt manuale de la o firma americana (Caboose Industries ).Cladirile sunt de la Walthers (gara,silo cel mare,mina) iar casele acelea care aduc cu "vestul salbatic"sunt aduse de o cunostinta din Statele Unite.Sunt din rasina si le-am vopsit eu.Soseaua este taiata din placaj subtire de 3mm si vopsita cu vopsea de la Heki. Putina "vegetatie" este de la Woodland Scenics.Prea multa vegetatie nu o sa mai vina deoarece locatia este undeva in sudvestul Statelor Unite.Dar mai trebuie ruginite sinele,marcajele la sosea lipsesc,la trecerea soselei peste sina inca nu este gata .Poza din spate este un poster cumparat dintr-un supermarket.Ar mai trebui dat cu un lac incolor.Nisipul rosu este dintr-un magazin pentru animale mici (iepurasi,pasari,pesti de aqvariu etc.)acest nisip se foloseste in colivie pentru papagali (care vin din Australia).Dar nisipul se potriveste foarte bine si pentru Arizona :) .
Daca am uitat ceva ,intrebati ....
 
asa mai zic si eu.

casele din ce sunt facute? nu par a fi kit-uri, ci facute manual made home.
 
Salut,
Gara mica si cladirile cele doua in fata(Farmers Cooperative) sunt facute din kit (Cornerstone - www.walthers.com ).Cladirea cea mica in colt (acolo unde este vagonul alb )este un kit DPM (tot de la Walthers).Benzinaria este un kit vechi Pola cumparat la o bursa .Mina de carbuni din spate este un kit IHC (acelasi kit se gaseste,sau se gasea parca si la Faller si Model Power).Iar cladirile stil vestul salbatic le-am primit de la o cunostinta din SUA.Acestea sunt facute din rasina alba,dintr-o singura bucata.Le-am vopsit cu vopsea acrilica,toate au un pic de weathering.
Salve.
 
Trebuie sa vad,parca mai am ceva cladiri nevopsite.Am sa le pozez si am sa postez si cele nevopsite pentru a se vedea diferenta.
 
Iata inca cateva poze :cladirile nu sunt toate lipite definitiv pe aceasta diorama,deoarece intentionez sa le refolosesc la diorama mare care va urma cat de curand.
 
FOARTE DRAGUTA DIORAMA ACEASTA TEMATICA. m-a uns pe suflet.
camioanele sunt de asemenea un amanunt picant care face o parte din atmosfera locului reprezentat. nu mai vorbesc de rosul solului.....
chiar toate autoturismele si camioanele sunt la scara corecta?
felicitari!
 
@DORIN ,merci...
Da toate camioanele sunt la 1:87 .Unele sunt facute din kit (Athearn)altele sunt gata cumparate.Autobuzul american este de la Busch.Iar autoturismele sunt simple modele de la Model Power din metal tot la 1:87.Mai am si altele din plastic (Herpa ,Busch etc) dar la momentul cand am facut pozele erau toate impachetate ...ne pregatisem pentru mutare :( ).dar acum am inceput lucrarile la diorama "mare" .Candva am sa pun poze... :roll:
 
Salut
Datorita ideii lui Dorin (multumesc :lol: )m-am decis sa "datez inapoi cu 100ani" diorama cea mica SUA.A fost conceputa doar de proba,dar cred ca va ramane (are loc sub cea mare)la mine.Va trebui sa fac niste modificari ( scoasa benzinaria care isi va regasi locul pe diorama mare :D ,si alte modificari cum ar fi asfaltul etc).Am plasat doar asa de proba cate ceva sa vad cam cum ar arata .Si trebuie sa recunosc ca-mi place...

Merci Dorin, :roll: