Mica reparatie la un T12 (BR74) Trix

PDI

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2016
896
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Ieri am trecut prin Griviţa, şi într-un raft ză’cea o locomotiv㒠T12 (BR74) Trix. Locomotive i se rupsese bolţul ce lega capul de cruce de bara de articulaţie, ce transmite mişcarea acestuia barei de avans.
Ca sa nu ţin în ceaţ㒠pe cei care nu sunt pasionaţi de locomotivele cu abur, iata despre ce e vorba:…adica în cazul modelului ..Ce este ciudat le acest model aste ca bolţul cu pricina e corp comun (turnat, sau mai corect zis injectat) cu capul de cruce, se introduce biela şi se ştemuieşte.Naschpa! Asta a necesita o gaur㒠de 0,5mm şi un bolţ.Gata gaura, e necesar un bolţ. Un bold e bun, dar prea mare…aşa c㒠strunjire pe maşina de gă’urit…PIKO! ..cu pila! (am zis eu c㒠oriunde e bine s㒠ai o…PILĂ !)Cam mă’ricel capul bolţului… dar îl voi rectifica. Ce ţi-e cu pozele astea macro!Cu ocazia asta am facut şi o comparaţie între modelul Trix şi cel Roco.Da, are manivela invers şi de al :twisted: -lui! O las aşa, nu de alta, da’mi fur㒠privirea ţevă’raia aplicat㒠şi nu m㒠mai uit la ea! :D

PDI
 

cata

Active Member
Trenulist
14 Mai 2008
155
1
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Fix aceeasi treaba am patit-o cu un br 74 trix doar ca inmatriculare db! (si tot pe dreapta)
 

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.632
543
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Vă’zând titlul subiectului, am sperat c㒠este vorba de bielele sertarelor, total absente la acest model :D
Probabil proiectanţii de la Trix au sperat c㒠nu se va observa lipsa lor, dat fiind c㒠acestea se afl㒠din construcţie foarte sus şi aproape c㒠nu se vă’d nici în realitate. Deşi este vorba despre aceeaşi locomotivă’, modelul Roco are aceste biele, deci... avantaj Roco 8)