Navigator si eu am gasit rotile de la conrad dar cu parere de rau am constatat ca diametrul rotii dintate de la cel mai mic angrenaj 1:20 ,este de 16mm + diametrul melcului 10mm rezulta cam 18mm ceea ce pentru situatia mea nu este deloc bine.
Acest ansamblu il voi monta pentru atacarea osiei de la locomotiva LDH.Am gasit intr-un xerox vechi aceste tipuri de angrenaje care se aproprie de ceea ce am nevoie.
problemele ar fi cam asa:
1: piesele sunt "cam" unice.Daca ele se disturg nu le mai pot inlocui cu ceva standardizat pentru ca nu gasesc xeroxuri pe toate drumurile.
2:nu cred deocamdata ca ele pot fi copiate in metal ,la noi in tara.spun deocamdata pentru ca inca nu am intrebat pe nimeni despre reproducerea lor in metal.
3:dantura rotii montate pe osie este inclinata ceea ce cred ca este foarte greu de reprodus pe strung
4:sunt agabaritice.
planul pe care l-am desenat este cam asa:
A doua solutie disponibila pentru atacul osiilor ar fi cea reala cu roti dintate cu dantura dispusa in unghi(conice).Insa inchipuiti-va ca atacul pe ambele osii ar fi foarte greu de realizat spre deosebire de cel cu roata melcata.
Ambele solutii necesita fixarea axelor de rotatie (dupa caz a melcilor sau a rotilor conice) ceea ce ridica destule probleme deoarece in realitate in jurul ansamblului este construita o cutie fixata pe osie si fiind legata de sasiul boghiului prin intermediul uni ansamblu de moment care nu permite rotirea cutiei fata de intregul ansamblu.Insa aceasta cutie si montarea axei de transmisie sunt alte probleme si le voi discuta in alt subiect la momentul respectiv.deocamdata imi pun problema Cum sa fac transmisia?........numai bine dragi pasionati.